Автор Тема: Алат кој би сакале да го имате  (Прочитано 211180 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3095
Одг: Алат кој би сакале да го имате
« Одговори #810 на: 11 Март 2023, 18:32:53 pm »
Дали знае некој продавници за алат околу Солун што даваат документи за поврат на ДДВ што имаат веб страна?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Дури и од продавница да ти дадат формулар на граница едино цариничката дебела може да ти се смилува ако ја убедиш дека не си профи мајстор - дека ти е за по дома. Цариниците јок.

Што точно сакаш да земеш - марка/модел?

Camvac од Record Power, проблемот ми е шо не сакам два пати да ми го царинат, сакам да земам поврат и да си го пријавам и царинам на македонска граница.

Не знам каде во Солун се продава оваа марка. Ако знаеш прашај ги за такс фри, можда ќе те печатираат на граница.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44010
  • Il Moderatore
« Одговори #811 на: 11 Март 2023, 20:54:30 pm »
Ова е алат кој би нејќеле да го имате. Парксајд ударна штрафилица на струја.
Релативно малку користена, незлоупотребувана, убаво чувана стално спакувана, а најголема мука има видено од штрафови на тркала. Купена пред отприлика 2 години.
Цената стварно беше ниска, ама неоправдано е волку слаб квалитет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #812 на: 11 Март 2023, 20:58:21 pm »
Ова е алат кој би нејќеле да го имате. Парксајд ударна штрафилица на струја.
Релативно малку користена, незлоупотребувана, убаво чувана стално спакувана, а најголема мука има видено од штрафови на тркала. Купена пред отприлика 2 години.
Цената стварно беше ниска, ама неоправдано е волку слаб квалитет.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Како планираш да ја  споиш пластикава, нешто слично ми се случи и на мене неодамна.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #813 на: 11 Март 2023, 21:05:16 pm »
Не сум размислувал уште. Ќе видам утре дали вреди да се мучи чоек и да ја оправа. Сега во моментов дакт тејп скокна у помош, ама мора да ја држам за телото со една рака, а со другата прекидачот. Малце е незгодно за работи за кои ти треба едната рака слободна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5757
« Одговори #814 на: 11 Март 2023, 21:13:34 pm »
Да не се сјеба то кумплуго или шо и да е внатре шо прај да не ти ја сврти в раце за да не скршиш зглоб па затоа да пукна?  Јас досеа сум немал  мака со ништо од лидловиве,  сеа неделава сум со ниет да земам ударна парксајдова ама од црните, ако ја зачекам.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #815 на: 11 Март 2023, 21:19:09 pm »
Не не, немаше драми, не осетив никаков екстремен напор, само ми се распадна во раце :( Сеуште функционираат сите механизми, ја фиксирав ручката со дакттејп, продолжив да работам, со тоа што ти викам, за телото ја држев со една рака, а со друга прекидачот го манипулирав.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #816 на: 11 Март 2023, 21:24:55 pm »
Не не, немаше драми, не осетив никаков екстремен напор, само ми се распадна во раце :( Сеуште функционираат сите механизми, ја фиксирав ручката со дакттејп, продолжив да работам, со тоа што ти викам, за телото ја држев со една рака, а со друга прекидачот го манипулирав.
Epoxy  некое од Loctite би требало да заврши работа.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 584
  • The best or nothing.
« Одговори #817 на: 11 Март 2023, 21:28:35 pm »
Двокомпонентен лепак, и некоја метална лента да избушиш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #818 на: 11 Март 2023, 21:30:05 pm »
Има еден многу јак двокомпонентен со активатор во спреј, го има во Ефтинија импекс, до сега со него што сум залепил, на друго место пуштило, не таму кај што е залепено :) Ќе пробам, ми се допаѓа идејата со метална лента го појачам.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5100
« Одговори #819 на: 11 Март 2023, 21:35:33 pm »
Modularna e ovaa

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10515
« Одговори #820 на: 11 Март 2023, 21:47:37 pm »
Има еден многу јак двокомпонентен со активатор во спреј, го има во Ефтинија импекс, до сега со него што сум залепил, на друго место пуштило, не таму кај што е залепено :) Ќе пробам, ми се допаѓа идејата со метална лента го појачам.
koj ? Aj sliki ili marka... mitre apeh da ne  e ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14272

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5757
« Одговори #823 на: 12 Март 2023, 09:08:37 am »
Има еден двокомпонентен од Poxipol исто добар е.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #824 на: 12 Март 2023, 09:19:44 am »
Има еден двокомпонентен од Poxipol исто добар е.

Добар е и поксиполот, кај што цијанокрилатот може беља да напраи, да го стопи материјалот, ама овој цијанокрилатов подобро се покажал во повеќе случаи. Добро е двата да се имаат во фиока. Имав и еден добар за гумени материјали да препорачам, само да го најдам да сликам...