Автор Тема: Alfa Romeo 166 3.0 V6  (Прочитано 10481 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo 166 3.0 V6
« Одговори #30 на: 20 Март 2015, 08:30:41 am »
Интересен податок, со FL 166-ките ги воведуваат 3.2 240кс моторите со мануелен, а ги оставаат 3.0 220кс со аутоматик на понуда :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #31 на: 20 Март 2015, 12:20:12 pm »
Ќе ти излезе душата до 15-ти Април чекајќи ја, овој ќе ти биде нај долгиот месец во животот :)

Инаку 166-кава изгледа перверзно и се гледа дека е многу сочувана. Супер што ке местиш и волан со команди, мислам дека само уште тоа му фали од опрема. Исто супер и што е автоматик во поглед на комоција и уживање во возењето.
Со плин ќе бидеш по-раат сигурно.

Со здравје да си ја возиш и мое мислење е дека освен културно затемнување на стакло и ксенон ако го нема, лед сијалички на таблици и внатре, не ти треба ништо повеќе. Алфата е убава таква каква што е излезена од фабрика.

Simo - Carrier166, жал ми е, нема веќе да си единствениот со убава 166-ка, хаха :D

Поздрав :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #32 на: 20 Март 2015, 12:36:47 pm »
Што знам и 20 литри плин да троши, кога ќе ја стиснеш и ќе го чуеш онај звукот...нек си јебе матер еј.

Еве ја како брчи на плин ...тек на бензин :D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 20 Март 2015, 12:47:03 pm »

Со здравје да си ја возиш и мое мислење е дека освен културно затемнување на стакло и ксенон ако го нема, лед сијалички на таблици и внатре, не ти треба ништо повеќе. Алфата е убава таква каква што е излезена од фабрика.

Simo - Carrier166, жал ми е, нема веќе да си единствениот со убава 166-ка, хаха :D

Standard oprema e ksenon na ovoj model.

Inaku, bash fino da ima sht poveke ubavi koli ;) Nema shto da ti bide zhal :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 158
« Одговори #34 на: 20 Март 2015, 12:55:33 pm »
Поздрав Симо,
Дали го имаш бројот од Жаре мајсторот за Алфи од Скопје и дали можеш да ми го пратиш во пп?

Поздрав

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #35 на: 20 Март 2015, 15:54:06 pm »
Ќе ти излезе душата до 15-ти Април чекајќи ја, овој ќе ти биде нај долгиот месец во животот :)

Инаку 166-кава изгледа перверзно и се гледа дека е многу сочувана. Супер што ке местиш и волан со команди, мислам дека само уште тоа му фали од опрема. Исто супер и што е автоматик во поглед на комоција и уживање во возењето.
Со плин ќе бидеш по-раат сигурно.

хаха е ке биде изгледа најдолг месец ама на крај ке се исплати чекањето хехе,сепак фала ти друже на убавите зборови, веќе е направено вчера со лед сијалички на таблици,ксенон имам фабрички, и има плус нешто вчера додатно ставил братми он e повеќе мераклија за коли,изгледа додека дојде тука ке си ја среди се комплет, :) останува само тука кога ке стигне волан да најдам и како што велиш културно затемнување на стаклата,но само задните, поздрав и се најубаво :)

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #36 на: 20 Март 2015, 16:28:19 pm »
а еве и да слушнета каков звук вади,вчера снимено од мобилен  ;D  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=W1ymO8nAaps
« Последно менување: 20 Март 2015, 16:39:02 pm leopardi »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #37 на: 20 Март 2015, 17:52:56 pm »
Рже не се држе ;D :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #38 на: 20 Март 2015, 19:12:23 pm »
По по по, не 20, 25 нека троши у пичку матер ...

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
« Одговори #39 на: 20 Март 2015, 19:24:10 pm »
Со убаво да се вози и долго да те служи. Звуков е нештоооо страшноо :D

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #40 на: 20 Март 2015, 20:42:50 pm »

Го кажав како позитивна шега, очекував и така да биде сфатено. Не ми е жал воопшто. "Жал ми е" беше кажано за да шегата биде по интересна, а ти како искусен член и дел од администрацијата на форумот очекував да го разбереш така, немав намера никако поинаку. Мало недоразбирање очигледно, ќе пазам како ти се обраќам во иднина, осетлив си. И нема да ти пратам ликче што намигнува.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #41 на: 20 Март 2015, 21:06:12 pm »

Го кажав како позитивна шега, очекував и така да биде сфатено. Не ми е жал воопшто. "Жал ми е" беше кажано за да шегата биде по интересна, а ти како искусен член и дел од администрацијата на форумот очекував да го разбереш така, немав намера никако поинаку. Мало недоразбирање очигледно, ќе пазам како ти се обраќам во иднина, осетлив си. И нема да ти пратам ликче што намигнува.
Нема везе, затоа се смајлијата, очигледно ти не си разбрал дека добронамерно кажувам, hense, смајлија. Одамна веќе не сум осетлив за кливе, така да не се секирај, слободно кажи си све што сакаш :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #42 на: 20 Март 2015, 23:30:35 pm »
Proex exhaust

Laser

А можи и овие Хондашите да ти позајмат

;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #43 на: 21 Март 2015, 08:17:52 am »
Наскоро ќе има на понуда CSC заден лонец, ако си заинтересиран - контактирај ме ;)

Исто и оваков филтер, Biscione Racing by BMC.
« Последно менување: 21 Март 2015, 08:39:21 am Simo - Carrier166 »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #44 на: 21 Март 2015, 10:07:25 am »
За мене, на мојата В6-ка ќе биде ова. Или евентуално ова десно,само овој МариоДизајн е некаде од далечен исток така да потешко. Човекот е уметник, разгледајте му ги и др клипови.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson