Е сега ме влече Фаланга за јазик....паморам да кажам еден виц.
Фаланга го викнал Спортекс да дојде да гледа со телескопот на Друштвото за Заштита на Извитоперени Вонземјани, од тие камењата шо летаат.
Арно ама било зимно време и било многу ладно, имало снег сегде, па Спортекс земал со него за секој случај едно литро жолта да се најде за стоплуење.
И отишле горе во планињено, опнале тоа телескопиштето, гледаат камењата си летаат, си врнат....арно ама едно време им пристудело и и се навртиле на ракијата.
Си гледале така и си пијуцкале по малку кога едно време им се примочува и на двајцата.
Пошто срамота нели од колешките од ДЗИВ, отишле по настрана да мочаат во снегот.
Земале мочаат и шо им текнало фанале името да си го пишуваат на снегот со мочка.
Фаланга со онаквоето си го пишува името на снегот и си мисли...сега ќе го заебам воа Спортексов....!
Фаланга: Абе Спортакис...гледам при крај си со твоето име а уште мочаш...ќе сакаш ли да ми го допишеш моево име оти мене ми снема мочка?
Спортекс: НЕМА ПРОБЛЕМ БЕ ФАЛАНГА...САМО ФАТИ ГО СО ТВОЈА РАКА ЗА ДА НЕ ТИ ГО МЕНУВАМ РАКОПИСОТ...!