Автор Тема: Вицови & Смешки  (Прочитано 1060544 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Одг: Вицови & Смешки
« Одговори #2490 на: 28 Октомври 2012, 19:47:53 pm »
Најнови измени во законот за работен однос

Член 1

Почетокот на работното време работникот го одредува сам. Законската одредба пропишува да тоа не смее да биде пред 10 часот наутро. Шефот е должен да гo пречекува секој работник на врата со слатко и вода.

Член 2

Надоместот за својата работа ја одредува работникот во договор со своите домашни.

Член 3

Пред почеток на работата на работниците се дава нешто за поткрепа:
- ладно пиво
- сендвичи
- ракија
- вино
- коњак
- ореви и мед.
сето тоа на трошок на фирмата.

Член 4

На работа е дозволено да се запее. Ако некој работник запее, останатите се должни да прекинат со работата и да се придружат на пеачот.

Член 5

Доколку некој работник заспие на работа, останатите работници се должни во тишина да го покријат и да ги напуштат работните места како не би му сметале, но за тоа имаат право на паричен надомест како да работеле.

Член 6

Во отсуство на шефот, работниците имаат право на организирање забава на товар на фирмата. Трошоците, како и евентуалните штети се покриваат од добивката на фирмата.

Член 7

Паузата за доручек трае од 10:30 до 13:30, без право на било какво скратување или некористење.

Член 8

Ако во работното време трае некоја серија (рандом турска серија или реприза на некоја емисија која работникот не ја гледал претходната вечер, фирмата е должно да обезбеди ТВ приемник со минимална големина на екран 70 см, за да овозможи следење на истата со паричен надомест за работникот како да работел. Ако работникот ја следи емисијата и истовремено врши било каква друга работа (одговара на телефонски повик, подредува документи и сл.) надоместокот се удвојува.

Член 9

За смена на шефот потребна е петиција со потписи на 2 (два) работника или само еден посилен работник, кој може да дејствува без потпис.

Член 10

Во согласност со позитивните законски прописи, работникот може да го замоли шефот да ја доврши работата наместо него и да му биде на услуга (нпр. да му го додаде пивото од замрзнувачот - фирмата е обврзана да
обезбеди замрзнувач кој не користи фреон, со најмала зафатнина од 8 литри по работник).

Член 11

Ако работникот од фирмата се жени (мажи), фирмата е должна да му (и) обезбеди чеиз со висина од една годишна просечна плата и ги превземе сите трошоци од момaчката/девојачката вечер, како и 85% од свадбените трошоци. Фирмата на тој ден престанува со работа на неколку дена (по желба на зетот / невестата)...

Член 12

Крајот на работното време е во 14:30. Работниците ја напуштаат работата пропратени со тактови од музика предвидена за овој настан. Шефот е должен да се заблагодари на секој посебно за работниот придонес со искрено ракување.

Член 13

Портирот е должен на секој работник пред излез од кругот на фирмата му ја прегледа торбата. Доколку не најде ништо, должен е работникот ВЕДНАШ да го врати во фирмата како овој би можел да земе нешто за себе. На постарите работници овие работи им се носат на домашна адреса со службено возило на претпријатието, под услов нивната тежина да е поголема од 2 кг. Ако работникот не е способен да ја носи тежината наведена во претходниот пасус, треба за тоа да приложи лекарско уверение.

Член 14

Доколку работникот во текот на ноќта сонува за работата, фирмата е должна да плати надомест за ноќна работа, со двоен износ за хранарина секако без превоз..

Член 15

Покрај дневен печат, во вторник и петок работодавецот мора да обезбеди билтени од најмалку три кладилници, за непречено одвивање на кладењето и избор на најповолни коефициенти. Во случај работникот да го згрешил коефициентот или ливчето да му пропадне за една утакмица, Претпријатието е должно да му исплати апанажа од 20 % од вредноста на добивката, поради стрес и недоволна концентрација за опклада од работното место.

Член 16

Ако се примети дека вработен се однесува чудно (работи многу брзо, се оптоварува со работата и не ја користи паузата во целост, или годишниот одмор), треба веднаш да се пријави кај претпоставените и јавно да се укори пред сите вработени (за многу големи фирми, може да се обеси неговата слика во А4 формат на огласната табла, со натпис ШУГА). Истиот треба да биде игнориран се додека не се поправи.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2491 на: 28 Октомври 2012, 19:52:38 pm »
 ;D ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2492 на: 28 Октомври 2012, 20:02:41 pm »
Правилава можеби делуваат смешно, но се многу реални и ефикасни.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2493 на: 28 Октомври 2012, 20:25:16 pm »
Маж ловел риби, а на главата имал тула. Поминува една жена, го гледа со тулата на глава и љубопитно го
прашува:
- Зошто имаш тула на главата?
- Дај ми и ќе ти кажам. – одговорил мажот.
- Море ај гледај си ја работата – рекла жената и си тргнала.
Но, љубопитноста победила и се подвратила.
- Кажи бе зошто тулата ти е на глава?
- Дај ми и ќе ти кажам.
- Добро, ќе ти дадам.
Отишле зад грмушките и кога се вратиле мажот рекол:
- Слушај сега – од 7 сабајле сум тука, на црвот не се закачи ништо, ама на тулата – ти си трета!

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2494 на: 28 Октомври 2012, 20:30:31 pm »
Помеѓу 15 и 18 години жената е како Кина или Иран. Се развива брзо, има многу потенцијал, но сеуште е затворена спрема странците.

Во период помеѓу 18 и 21 година жената е како Африка или Австралија. Откриена до пола, полудива, прекрасна природа. Нема ни да спомнуваме плодност.

Помеѓу 21 и 30 години таа е како САД или Јапонија. Потполно истражена, многу добро развиена и отворена за трговија, нарочно со земјите со многу пари и автомобили.

Жена на возраст од 30 до 35 години е како Индија или Шпанија, значи многу врела и свесна за својата убавина.

Од 35 до 40 години жената е како Франција или Аргентина. Донекаде уништена за време на војната, но сеуште многу топла. Место кое секој треба да го посети.

Жена на возраст од 40 до 50 години е како Југославија или Ирак. Ја изгубила војната и ја прогонуваат грешките од минатото. Потребна е обнова од корен.

На возраст од 50 до 60 жената е како Русија или Канада. Многу е пространа и тиха. Никој не ги чува границите, но ладната клима ги држи посетителите подалеку.

Помеѓу 60 и 70-тата година жената е како Англија или Монголија. Славно минато, но без иднина.

После 70-тата жената е како Авганистан. Сите знаат каде е, ама нема ама баш никаква шанса некој да отиде таму.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #2495 на: 28 Октомври 2012, 21:36:10 pm »

После 70-тата жената е како Авганистан. Сите знаат каде е, ама нема ама баш никаква шанса некој да отиде таму.

Да бе, затоа цело Куманово е таму... ;D

« Последно менување: 28 Октомври 2012, 21:52:01 pm marsher »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #2496 на: 28 Октомври 2012, 21:55:55 pm »
И после Миле бил бабоје*ач, а не е ни од Куманово?

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #2497 на: 28 Октомври 2012, 23:00:22 pm »
Каде е пивото бе шо тео-нетенео хахахаххаххахха
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #2498 на: 29 Октомври 2012, 08:26:32 am »
Современа гатачка... ;D

Современа гатачка и гата на девојка:
- Аууу, голема среќа те чека, добар провајдер ќе најдеш! Еден приајтел на Фејсбук многу добри нешта ти мисли.Секоја вечер те чека да се вклучиш, ама ти многу се криеш ма! Многу му се допаѓаш, дури ќе посака да имате и сајбер секс.
Сега дај ми ја десната рака за да видам подобро. Аууу, мала рака имаш ама голем глушец држиш. Гледам голем трафик од еден сајт со безобразна содржина. Абдејтирај си ја антивирусната и ќе немаш гајле.
Дај сега 100 денари и господ да те чува и тебе и софтверот и хардверот.
Каде ќе одиш ма? Ако не ми платиш ќе те колнам да знеш! Да ти се наполни компјутерот со вируси! Виндоусот да ти стане како задникот на прабаба ми! Реинстал секој ден да му правиш! Имеилот со спам да ти се претрупа! Сите пасворди да ги заборавиш и сите акаунти да ти ги избришат! Само грди пријатели на Фејсбук да имаш.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2499 на: 29 Октомври 2012, 09:51:33 am »
^ ;D ;D ;D

Доаѓа контролорна инспекција во школо, и учителката цела избезумена за мали Џокица да не каже некоја глупост им вика на девојчињата кога мали Џокица ќе каже нешто што не треба, овие да почнат да врискаат и да истрчаат низ училница.
Инспекцијата им поставила на децата различни прашања а учениците ги одговориле сите добро.
И на крај инспекторот прашува:
-Дали некои од вас, драги ученици, знае што се гради до вашето училиште?
Мали Џокица дига рака:
-Јас знам!
-Е ај кажи.
-Јавна куќа!
Девојчињата почнуваат да врискаат и да трчаат надвор, и мали Џокица им вика:
-Чекајте курвииии, само темелите се турени!!!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2500 на: 29 Октомври 2012, 17:20:56 pm »
Дечкото: Девојко ме палиш!
Девојката: Леле фалаа!
Дечкото: Мори глупа со цигарата!

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2501 на: 29 Октомври 2012, 17:28:56 pm »
Живеел некој мал црв во канализација и врска немал дека некои други живеат поинаку. Еден ден нашол стар весник, почнал да чита, да чита, па запрепастено го прашал татко му:
- Тато, вистина ли е дека постојат црви кои живеат во јаболка?
- Точно е, сине – одговорил татко му.
- А точно ли е дека некои црви живеат во месо?
- И тоа е точно, срце татино.
- А ги има и во саламите...
- Ги има, дете мое, ги има...
- Па зошто тогаш, ние живееме во овие гомна?
- Зашто, сине мој, ова е нашата ТАТКОВИНА!

Тип влегува во продавница и бара 100 грама салама. Продавачката сечи, мери и го прашува дали можи 115 грама.
-Не, реков 100 грама!
Продавачката скусува и пак мери.
-А може ли 105 грама?
-Не, реков 100 грама!
Продавачката повторно скусува малку и мери.
-Можи 97 грама?
-Не бре жено! Реков 100 грама и точка!
Продавачката веќе подизнервирана му вели:
-Ај фати ме за цицка!
-Зошто?
-Така ми е убоо кога некој ме ебава!

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #2502 на: 29 Октомври 2012, 20:45:33 pm »
Decko: mogu li te zvati Eva?
Cura: da, zasto?
Decko: jer si mi prva.
Cura: a mogu li ja tebe zvati Peugot?
Decko: zasto?
Cura: jer si mi 404... ;D

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2503 на: 29 Октомври 2012, 22:30:07 pm »
Се клецаат Мујо и Фата и во еден момент Мујо, на врв на екстаза, се укочва в место. Фата чека, чека и едно време му вика:
- Абе ајде, што застана!?
- Ќути Фато, финтава е од интернет порничи. Се вика „баферинг“.

Буричкајќи низ архивите на Спаско (конфљутеро мој) напалкав една будалија од по интернет собрана.

Некој тип бара совет за... Во оригинално издание (на латиница, да не го преправам, ќе се изгуби шмекот :)):

Проблем:

VAKA SEGA
NA EDEN OD NASIVE SAJTOVI ZAPOZNAV EDNA DEVOJKA SE ZBLIZIVME I POCNAVME DA KOMUNICIRAME PREKU TELEFON NIE SME OD RAZLICNI GRADOVI SE VIDOVME NA KAFE VO SKOPJE I TAA MI OBJASNI DEKA E RAZVEDENA I DEKA IMA EDNO DETE A JAS I KAZAV DEKA SUM OZENET I DEKA IMAM I JAS EDNO DETE TOA PRIJATELSTVO SE PRODLABOCI MI PISUVA EDNA VECER SMS NE MOZAM POVEKE VAKA PREVISE TE ZASAKAV ZA DA KRIJAM OD TEBE NE TE GLEDAM POVEKE KAKO DRUGAR SE SLUSNAVME UTREDENTA I RAZGOVARAVME I MI KAZA DEKA BILA PIJANA I NE ZNAELA STO ZBORI NA SLEDNOTO VIDUVANJE KOE BESE POSLE 1 MESEC TAA BUKVALNO MI SE NAFRLI SE SLUCI TOA STO SE SLUCI I SEGA IMAM TOLKU PROBLEMI SO NEA STO I SAMIOT NE ZNAM KAJ MI E GLAVATA SAKA DA NAPRAVI DA DOZNAE MOJATA SOPRUGA ZA SETO OVA KAZETE MI STO DA NAPRAVAM

Еден од одговорите:

Автор: Angele Mashinovozachot
Vaka druzhe. Shto si zaebal rabota, si zaebal! Ama ne se sekjiraj, jas imav slichen problem kako tvojot. Jas imam 44 godini, se pletkav so edna od 16, shto ja zapoznav preku eden nash Makedonski sajt za zapoznavanje. Za ovoj problem imash 2 reshenija:

1) Ako stvarno ja sakash devojkata, napushti ja zhena ti, i bidi spremen da plakjash alimentacija.

2) Dokolku povekje ja sakash zhena ti, togash kje go storish slednovo. Kje ja viknesh devojkata kaj tebe doma, so obrazlozhenie deka kje varish shpageti. Ona kje se izraduva, a ti nema da varish shpageti, tuku kje otidesh vo China Shop i kje kupish trska za lovenje lavovi. Koga kje dojde, kje i kazhesh deka sakash da i dadesh neshto. Ona kje se soglasi, so pomisla deka toa e verenichki prsten. Ti vo toj moment kje ja zamolish da zamizhi. Ona kje se soglasi poradi gore navedenoto (Da ne se povtoruvam...). Koga kje zamizhi, kje ja izvadish trskata i kje ja mavnesh so seta sila po zadniot del na glavata. Otkako kje se onesvesti devojkata, kje i stavish olovo vo usta, i mlado kromitche vo desnoto uvo. Potoa kje go ukluchish plinskoto i kje si svarish kafe. Otkako kje go ispiesh kafeto, ona kje se osvesti, i kje bide premnogu zbuneta poradi mladoto kromitche. No ti, ne chekaj ni najmal moment. Ovoj pat kje ja udrish so gezveto po nos. Otkako kje i go skrshish nosot, ona kje trgne da odi vo gradska. Ti za toa vreme kje se kachish vo FudEx i kje zaminesh za Belgrad. Koga kje pristignesh vo Belgrad, kje otidesh na bulevarot Marshall Tito BB. Tamo kje vidish od leva strana edna burekdzhilnica Pinchi. Kje vlezesh i kje narachash 2 yogurta, chetvrt so meso i osmina so spanakj. Toa e shifra za da se otvori tajniot premin. Koga kje se otvori, kje vlezesh vo nego. Toa e mestoto kade shto se smesteni site sjebani kako tebe, poshto brat, STVARNO SI SJEBAN. Izvini, ama ne mozham da ti pomognam...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2504 на: 29 Октомври 2012, 23:43:06 pm »
само за Бугар! :)

Честито бебе! Да ви е живо и здраво!
- Благодаря!
- Как го кръстихте?
- Издислав.
- На кого?!?!?!