Се клецаат Мујо и Фата и во еден момент Мујо, на врв на екстаза, се укочва в место. Фата чека, чека и едно време му вика:
- Абе ајде, што застана!?
- Ќути Фато, финтава е од интернет порничи. Се вика „баферинг“.
Буричкајќи низ архивите на Спаско (конфљутеро мој) напалкав една будалија од по интернет собрана.
Некој тип бара совет за... Во оригинално издание (на латиница, да не го преправам, ќе се изгуби шмекот

):
Проблем:
VAKA SEGA
NA EDEN OD NASIVE SAJTOVI ZAPOZNAV EDNA DEVOJKA SE ZBLIZIVME I POCNAVME DA KOMUNICIRAME PREKU TELEFON NIE SME OD RAZLICNI GRADOVI SE VIDOVME NA KAFE VO SKOPJE I TAA MI OBJASNI DEKA E RAZVEDENA I DEKA IMA EDNO DETE A JAS I KAZAV DEKA SUM OZENET I DEKA IMAM I JAS EDNO DETE TOA PRIJATELSTVO SE PRODLABOCI MI PISUVA EDNA VECER SMS NE MOZAM POVEKE VAKA PREVISE TE ZASAKAV ZA DA KRIJAM OD TEBE NE TE GLEDAM POVEKE KAKO DRUGAR SE SLUSNAVME UTREDENTA I RAZGOVARAVME I MI KAZA DEKA BILA PIJANA I NE ZNAELA STO ZBORI NA SLEDNOTO VIDUVANJE KOE BESE POSLE 1 MESEC TAA BUKVALNO MI SE NAFRLI SE SLUCI TOA STO SE SLUCI I SEGA IMAM TOLKU PROBLEMI SO NEA STO I SAMIOT NE ZNAM KAJ MI E GLAVATA SAKA DA NAPRAVI DA DOZNAE MOJATA SOPRUGA ZA SETO OVA KAZETE MI STO DA NAPRAVAM
Еден од одговорите:
Автор: Angele Mashinovozachot
Vaka druzhe. Shto si zaebal rabota, si zaebal! Ama ne se sekjiraj, jas imav slichen problem kako tvojot. Jas imam 44 godini, se pletkav so edna od 16, shto ja zapoznav preku eden nash Makedonski sajt za zapoznavanje. Za ovoj problem imash 2 reshenija:
1) Ako stvarno ja sakash devojkata, napushti ja zhena ti, i bidi spremen da plakjash alimentacija.
2) Dokolku povekje ja sakash zhena ti, togash kje go storish slednovo. Kje ja viknesh devojkata kaj tebe doma, so obrazlozhenie deka kje varish shpageti. Ona kje se izraduva, a ti nema da varish shpageti, tuku kje otidesh vo China Shop i kje kupish trska za lovenje lavovi. Koga kje dojde, kje i kazhesh deka sakash da i dadesh neshto. Ona kje se soglasi, so pomisla deka toa e verenichki prsten. Ti vo toj moment kje ja zamolish da zamizhi. Ona kje se soglasi poradi gore navedenoto (Da ne se povtoruvam...). Koga kje zamizhi, kje ja izvadish trskata i kje ja mavnesh so seta sila po zadniot del na glavata. Otkako kje se onesvesti devojkata, kje i stavish olovo vo usta, i mlado kromitche vo desnoto uvo. Potoa kje go ukluchish plinskoto i kje si svarish kafe. Otkako kje go ispiesh kafeto, ona kje se osvesti, i kje bide premnogu zbuneta poradi mladoto kromitche. No ti, ne chekaj ni najmal moment. Ovoj pat kje ja udrish so gezveto po nos. Otkako kje i go skrshish nosot, ona kje trgne da odi vo gradska. Ti za toa vreme kje se kachish vo FudEx i kje zaminesh za Belgrad. Koga kje pristignesh vo Belgrad, kje otidesh na bulevarot Marshall Tito BB. Tamo kje vidish od leva strana edna burekdzhilnica Pinchi. Kje vlezesh i kje narachash 2 yogurta, chetvrt so meso i osmina so spanakj. Toa e shifra za da se otvori tajniot premin. Koga kje se otvori, kje vlezesh vo nego. Toa e mestoto kade shto se smesteni site sjebani kako tebe, poshto brat, STVARNO SI SJEBAN. Izvini, ama ne mozham da ti pomognam...