Иде еден дедо кај попот да се исповеда, и му вика: —Попе, вчера бабата се наведна на замрзнивачот месо да изваде, мене ми дојди, знајш де, и ја и го опна на бабата, гре ли е тоа…. —Не е грев, тоа е сосема природно…. Утрето иде и бабата, и она му вика: —Попе некња ја се наведна на замрзнивачот, и деото ми го перна, а мене убаво ми дојди, гре ли е тоа.. —Абе вчера дојди и мажот твој, и нему му реку дека тоа е природна појава и дека не е грев…. —Добро, а попе дали сме уште добродојдени у црквата… —Е како не…. —Добро оти у Тинекс, не сме виќе…..
Отишол Блажо со комисијата во една кола на една страна, а Мара со друга кола и комисија на друга страна. После пола саат се среќават на местото од кај што тргнале:
- Шо напраи бе Блажо, положи ли?
- Ма јок бе, ме изебаа на наа кривината кај Зоолошка и ме бутнаа. Ти шо направи?
- И мене ме изебаа, ама положив…
—Оде Блажо на доктор и му вика —Докторе, ја су заљубен у мој’то куче… —Види Блажо, знајме дека газдите си ги сакат домашните миленичиња… —Алооо докторе, мене физички ме привлекуе.. —Мажјак или женка е… —-Женка бе докторе, ја на педер ли ти личам…
Доста се толку