Автор Тема: Alfa Romeo 156 Twin Spark 1.8  (Прочитано 125517 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: Alfa Romeo 156 Twin Spark 1.8
« Одговори #255 на: 01 Мај 2011, 12:30:26 pm »
Има двокопонентен лепак бизон 80 денари е, и све лепи(дрво,стакло,пластика,метал)... и сеа има од брзите од 5 минутните... па лесно би го направиле тоа... 
Zarem tolku eftin stanal BIZONot 2komponenten, i toa uste onoj brziot 5-minuten?  Koga jas posleden pat gledav vo HUBO (pred 1-2 godini) bese 300-400 denari !?

Мислам дека Рики греши ! Јас пред месец дена земав бизон 2 компонентен од Хубо и беше ако не се лажам 350ден.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #256 на: 01 Мај 2011, 14:46:49 pm »
Има двокопонентен лепак бизон 80 денари е, и све лепи(дрво,стакло,пластика,метал)... и сеа има од брзите од 5 минутните... па лесно би го направиле тоа... 
Zarem tolku eftin stanal BIZONot 2komponenten, i toa uste onoj brziot 5-minuten?  Koga jas posleden pat gledav vo HUBO (pred 1-2 godini) bese 300-400 denari !?

Мислам дека Рики греши ! Јас пред месец дена земав бизон 2 компонентен од Хубо и беше ако не се лажам 350ден.

И ја мислам така ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #257 на: 01 Мај 2011, 18:44:27 pm »
Јас кај мене го гледам во маалкото продавниче за водовод, двокомпонентен лепак, на енхел е... 80 денари, во исто паковање е како бизонот двокомпонентен е и тој...

Иначе завчера, веројатно и на мене, како и на колата што била на улица, некој пробувал да ни ги обие вратите... и веројатно ми се скршил кваката... (бидејки на колата надвор, пред моја врата и беше обиена колата, значи оштетена брава, скршена квака...) али јас одма не ја приметив дека отворив и влегов, па коа дојдов кај девојка ми, да ја земам и да идеме нешто да пазариме, коа да влезам во кола, кваката не ми отвараше и немозев да влезам, па мораше од внатре... да ми отвори... иначе ја купив лепак на енхел LOCTITE и не да лепи... у пм...

Се извинувам уште еднас, лепакот е на енхел двокомпонентен али во исто паковање е како бизонот...

Отсутен lawyer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #258 на: 01 Мај 2011, 23:00:10 pm »
Dobro, od BIZON do ENHEL ima razlika, Enhelot e kineska marka, onie sto pravat bormasini od 1500 denari. No toa nema vrska, iako sigurno ima razlika vo nijansi, ako velis deka lepi dobro, toa e OK, i onaka za farot ne treba kamen lepak pa da ne moze da se odlepi ako zatreba. Tuku, mislam vakov dvokoponenten (od bilo koja firma) ne e pogoden za farot. nema dovolen volumen da go zadihtuva kako treba. Tuka bi bilo soodvetno nesto kako lepak-ziva guma, nesto na pr. so sto gi lepat vetrobarnite pri promena.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #259 на: 02 Мај 2011, 01:13:08 am »
Dobro, od BIZON do ENHEL ima razlika, Enhelot e kineska marka, onie sto pravat bormasini od 1500 denari. No toa nema vrska, iako sigurno ima razlika vo nijansi, ako velis deka lepi dobro, toa e OK, i onaka za farot ne treba kamen lepak pa da ne moze da se odlepi ako zatreba. Tuku, mislam vakov dvokoponenten (od bilo koja firma) ne e pogoden za farot. nema dovolen volumen da go zadihtuva kako treba. Tuka bi bilo soodvetno nesto kako lepak-ziva guma, nesto na pr. so sto gi lepat vetrobarnite pri promena.
Пробај со дрвофикс.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #260 на: 02 Мај 2011, 01:20:20 am »
Другар, јак е лепакот, и за сите е ова кој лептат некој површини и за да им биде појак составот...

Значи еве пример лепиш пластичен држач и на двете парчиња ставаш лепак па после тоа... на спојовите пак убаво со лепак, па се става сода бикарбона, или во краен случај (пепел од цигара) и после врз нејзе пак лепак... и нема нема попуштање... камен...

Следно кршење е на одпадите под преса во злокуќани :))))

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #261 на: 03 Мај 2011, 02:59:43 am »
chlink  препознатлива ти стана алфава, бидејки еднина е сеа ваква, со вакви бандажи :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #262 на: 03 Мај 2011, 13:52:57 pm »
Chlink, со оглед дека за некоја година може да ти бидам потенцијален купувач на Алфава, памет у глави и немој преко џомбе да је тераш.

Карбонизирај ги дрвените елементи, а воланот преслечи го у кожа ;D ;D ;D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #263 на: 03 Мај 2011, 14:47:11 pm »
Wish-list си прави Куоре, спремна да ја земе.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #264 на: 03 Мај 2011, 16:46:44 pm »
МАл проблем е тоа, ќе ја пицнеме...

Отсутен koska147

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
  • Very Fast Area Production
« Одговори #265 на: 04 Мај 2011, 14:25:25 pm »
Chlink, со оглед дека за некоја година може да ти бидам потенцијален купувач на Алфава, памет у глави и немој преко џомбе да је тераш.

ti ja shitnam mojata ista boja so 17ki gta bandashi kozen volan i toa u sredina piano finish crno bashka 1.9 JTD bashka chipuvana ;)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #266 на: 04 Мај 2011, 14:31:57 pm »

ti ja shitnam mojata ista boja so 17ki gta bandashi kozen volan i toa u sredina piano finish crno bashka 1.9 JTD bashka chipuvana ;)

Ама нејќе он сеа. Сака за некоја година :):):)

Отсутен koska147

• Јуниор
  • **
« Одговори #267 на: 04 Мај 2011, 14:37:00 pm »

Go razbrav deka saka za nekoja godina zatoa kazav sea ne mi se ni prodava:)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #268 на: 04 Мај 2011, 14:45:08 pm »

До тогаш ти бапни и мотор од GTA, подвозје од GTA...и уште еднаш претапацирај го воланот со кожа :)

Отсутен koska147

• Јуниор
  • **
« Одговори #269 на: 04 Мај 2011, 14:50:36 pm »

До тогаш ти бапни и мотор од GTA, подвозје од GTA...и уште еднаш претапацирај го воланот со кожа :)

nema da ima potreba retko ja vozam:)