Автор Тема: Alfa Romeo 156 Twin Spark 1.8  (Прочитано 125444 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Alfa Romeo 156 Twin Spark 1.8
« Одговори #180 на: 15 Април 2011, 20:30:10 pm »
Дени јас ги средив сијаличките, свети ненормално добро навечер, а и не ми покажува проблем на борд.

Е сеа ме мачи една работа, не ги изолирав жиците убаво и се во глава ми е да не се допрат жичкиве да отиде цела инсталација, или не е ништо за тие жици што носат струја на сијаличките за осветлување на таблиците?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #181 на: 15 Април 2011, 20:34:17 pm »
Аман бе цела инсталација? Па зошто се осигурачите? Туку провери уште еднаш, што како си врзал и не заборавај дека сијаличката обична ќе се загрева. Баш сакам да видам како личи! Ај некоја вечер.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #182 на: 15 Април 2011, 20:36:43 pm »
Дени јас ги средив сијаличките, свети ненормално добро навечер, а и не ми покажува проблем на борд.

Е сеа ме мачи една работа, не ги изолирав жиците убаво и се во глава ми е да не се допрат жичкиве да отиде цела инсталација, или не е ништо за тие жици што носат струја на сијаличките за осветлување на таблиците?
Мораш да ги изолираш! Што е сигурно-сигурно е!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #183 на: 15 Април 2011, 20:37:59 pm »
Сега само можам неквалитетно од мобилен да сликам, во пробиштип сум не сум дома, го земав апаратот ама не го земав кабелот, јебига ми дал господ памет ама го викнала жена му умеѓувреме па недоставил до крај ;D . Прва прилика ќе сликам ама ти гарантирам дека е одлично, ни многу да свети за да е цигански ниту малку за да биде џабе, со еден збор ТОП!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #184 на: 15 Април 2011, 20:39:09 pm »
Ќе ги изолирам утре ме стемни, ама се искршив од мислење, во моментот неможев да го најдам изолирбанот и си викам ај остај друк пат хахахах

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #185 на: 15 Април 2011, 20:53:49 pm »
Aрно ти вика Дени, не се плаши за исталацијата... све што е исталација, иде преку осигурач...

Само да не ти е на еден осигурач, позицијата па да се нервираш :)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #186 на: 18 Април 2011, 13:08:19 pm »
Вчера с вратив од Пробиштип, импресиите од новите бандажи и гуми се одлични а за ксенонот да не зборувам најдобро уложени пари. Разликата од 195/60/15 до 215/45/17 е огромна но си има и свои негативни страни. На пример каде што патот е нерамен поточно има канали од тешките теретни возила знае да фрла колата при поголеми брзини, иако со поширокиве гуми поголемата брзина е понеосетна и се има поголем осет за безбедност (прв пат девојками да ја возам над 160 и око да не и трепне) . Кога влегов од кај Страцин кон Кратово па се до Пробиштип интересно беше што патот има доста убави и јаки кривини и е нов чичка, па тука малце подетално испитав како се однесуваат гумите, осетот е непроценлив, гумите многу добро држат, кога би ја спуштил колата неколку сантими мислам дека уште подобро би било. Се на се задоволен сум.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #187 на: 18 Април 2011, 18:17:29 pm »
Вчера с вратив од Пробиштип, импресиите од новите бандажи и гуми се одлични а за ксенонот да не зборувам најдобро уложени пари. Разликата од 195/60/15 до 215/45/17 е огромна но си има и свои негативни страни. На пример каде што патот е нерамен поточно има канали од тешките теретни возила знае да фрла колата при поголеми брзини, иако со поширокиве гуми поголемата брзина е понеосетна и се има поголем осет за безбедност (прв пат девојками да ја возам над 160 и око да не и трепне) . Кога влегов од кај Страцин кон Кратово па се до Пробиштип интересно беше што патот има доста убави и јаки кривини и е нов чичка, па тука малце подетално испитав како се однесуваат гумите, осетот е непроценлив, гумите многу добро држат, кога би ја спуштил колата неколку сантими мислам дека уште подобро би било. Се на се задоволен сум.

Се знае, дека со поголем дијаметар, пониски и пошироки гуми поубава е вожњата... и очекувана е :)

А со потрошивачката како стои ??? мереше ???

Отсутен lawyer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #188 на: 19 Април 2011, 03:00:25 am »
Ако сакаш да ја спушташ за 3-4 цм., имам вишок спортски федери, па ќе се договориме. Нешто се потврди и пониски. Треба да се добра марка, можеби Еибах, бидејки дечкото од кого ја купив колата пред 2 години беше ептем мераклија, се ставал најдобри фирми- К&N, auspuh Supersprint, pedali Sparco, Momo и слично, и се оригинални резервни делови.  Ама мене не ми одговараа за вожња пошто сум фамилијарен со деца, па лани ги вретив старите федери кои исто така ми ги даде (и после криев од децата дека сум ги вратил федерите, па кога разбраа душа ми вадеа дека сега е како џип, изгубила на изглед и сл.) 

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #189 на: 19 Април 2011, 09:21:52 am »

Се знае, дека со поголем дијаметар, пониски и пошироки гуми поубава е вожњата... и очекувана е :)

А со потрошивачката како стои ??? мереше ???

На 300 километри ми потроши 2 литри повеќе, што донекаде немора да значи дека е до гумите. Ама ќе видиме како ќе се понаша понатака, ипак мислам дека не би требало да биде проблемзата што дијаметарот е ист а бандажот многу полесен едино што опфаќа поголема површина.

Ако сакаш да ја спушташ за 3-4 цм., имам вишок спортски федери, па ќе се договориме. Нешто се потврди и пониски. Треба да се добра марка, можеби Еибах, бидејки дечкото од кого ја купив колата пред 2 години беше ептем мераклија, се ставал најдобри фирми- К&N, auspuh Supersprint, pedali Sparco, Momo и слично, и се оригинални резервни делови.  Ама мене не ми одговараа за вожња пошто сум фамилијарен со деца, па лани ги вретив старите федери кои исто така ми ги даде (и после криев од децата дека сум ги вратил федерите, па кога разбраа душа ми вадеа дека сега е како џип, изгубила на изглед и сл.) 

Ок ќе прајме муабет....

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #190 на: 19 Април 2011, 15:59:21 pm »
Дени еве ги...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #191 на: 19 Април 2011, 16:40:35 pm »
Колку вати се???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #192 на: 19 Април 2011, 17:30:39 pm »
За многу години, Македонци! Супер!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #193 на: 19 Април 2011, 17:31:11 pm »
Ко што кажа Дени 3,4w мада нигде непишува. Иначе и со овие ми покажуваше дефект на борд ама го решив проблемот.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #194 на: 19 Април 2011, 17:56:37 pm »
Ко што кажа Дени 3,4w мада нигде непишува. Иначе и со овие ми покажуваше дефект на борд ама го решив проблемот.

Ovie vo najmala raka se 10wati, a moze i da se 15wati...

vidi kakao jako i ubavo svetat....

A sto problem ti javuvase, i kako go resi ?