24 godini cuvame macki po doma vo stan a sega i vo kuka, edna samo se pogodi katilj gnsen sto napagse i ne davase da se gali osven ona koga saka, letase naglavacki posle nekolku meseci obiduvanje da se socijalizira izrazuvajki i ljubov vnimanie igrajki i sl, znaci probavme, ne ide i ajt u PM, site drugi vklucuvajki ja i poslednava - pamti, znae koj ja spasi i ranese so spric, koj se kacuvase na skali za da se kaci na nastresnica na dukan i ripase po terasi na 2-ri kat na zgrada za da ja zeme od terasa na nevselen stan otkako se lizna i padna lovejki gugutka, ide po nas kako kuce po ulica, lovi sve zivo i divo i go nosi da se pofali, mi spie na noze ili na vrat na pernica, se vozi so nas vo kola, a ako naceka otvoren prozor sam si vlaga i ceka

tepa se vklucuvajki i pomali kucinja sto mi vlagaat u dvor da kopaat po gubre, prv oseka dali ima nekoj u dvor, se zaletuva na balkonska vrata i gi kreva usite ko doberman i rze za da mu otvorime, dojdoa 14 deca na rodenden kaj kerka mi po 9-10 godini, od vlecenje, tegnenje, nosenje ko igacka do vikanje i galama zatrcuvanje nakaj nego istrpi se dodeka ne go izvlece edno dosadno dete za opas i togas se svrte i go zatepa BEZ NOKTI

, znaci takvi samari ne sum videl do sega, mu se frli i go butna na zemja, fufna 2-3 pati i izleze niz balkonska vrata da ne go gnjavat... i zivotnite imaat karakter i cuvstva osobeno onie koi se rasteni kako familija.. ima i gubrinja i losotii kako sto ima i takvi luge, najloso e koga se generalizira... tigarot doma mi e clen na familija...