Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 903626 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4005 на: 03 Ноември 2015, 20:16:56 pm »
Сакам да кажам што ми треба внатре во аквариумот за да живеат рибите, дали тоа што го ставив линкот би завршило работа, планирам во блиска иднина да си средам еден аквариум :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4006 на: 04 Ноември 2015, 00:25:39 am »
тоа можеш да го ставиш со камче на цревто.... ќе ти треба и греач за вода и ке ти треба пумпа со филтер...

а би ти препорачал и една неонка со капак врз аквариумот за ефект и романтика... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4007 на: 04 Ноември 2015, 10:21:58 am »
Да ве прашам, ова е тоа што треба на аквариум да освежува или само за меури е ова :)

http://www.aliexpress.com/item/5W-Twin-bore-Aquarium-Air-Pump-Fish-Tank-Pond-Aerator-Oxygen-PVC-Air-Hose-2x-4cm/2038263432.html?spm=2114.01020208.0.718.1mhnRa

Тоа ти е пумпа за аквариум со дифузери за меурчиња...

Меурчињата освен што даваат поубав и поинтересен изглед на аквариумот, помагаат и за аерацијата на водата и за нејзината циркулација...

У принцип задолжителна ствар за аквариум, особено ако немаш многу природни растенија кои испуштаат кислород во водата, за да можат да дишат рибите... :)
Јас чував циклиди 4 години без оваа пумпа, така да зависи кои риби. Да, помага во аерација и циркулација. Исто така непотребно брмчи.
Циркулација и аерација и со самата филтрација се постигнува. Кислород е друга работа. Сепак, зависи за кои риби.

Сакам да кажам што ми треба внатре во аквариумот за да живеат рибите, дали тоа што го ставив линкот би завршило работа, планирам во блиска иднина да си средам еден аквариум :)
Какви риби ќе чуваш?
Огромна е разликата во сетапот за дискуси, циклиди, караши... За морски не ни спомнувам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4009 на: 04 Ноември 2015, 14:19:30 pm »
открија дека говното смрди. Значи вакви глупости кога ќе прочитам ми се блуе оган!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #4010 на: 05 Ноември 2015, 13:22:06 pm »
 ;D ;D ;D 24 godini cuvame macki po doma vo stan a sega i vo kuka, edna samo se pogodi katilj gnsen sto napagse i ne davase da se gali osven ona koga saka, letase naglavacki posle nekolku meseci obiduvanje da se socijalizira izrazuvajki i ljubov vnimanie igrajki i sl, znaci probavme, ne ide i ajt u PM, site drugi vklucuvajki ja i poslednava - pamti, znae koj ja spasi i ranese so spric, koj se kacuvase na skali za da se kaci na nastresnica na dukan i ripase po terasi na 2-ri kat na zgrada za da ja zeme od terasa na nevselen stan otkako se lizna i padna lovejki gugutka, ide po nas kako kuce po ulica, lovi sve zivo i divo i go nosi da se pofali, mi spie na noze ili na vrat na pernica, se vozi so nas vo kola, a ako naceka otvoren prozor sam si vlaga i ceka :D tepa se vklucuvajki i pomali kucinja sto mi vlagaat u dvor da kopaat po gubre, prv oseka dali ima nekoj u dvor, se zaletuva na balkonska vrata i gi kreva usite ko doberman i rze za da mu otvorime, dojdoa 14 deca na rodenden kaj kerka mi po 9-10 godini, od vlecenje, tegnenje, nosenje ko igacka do vikanje i galama zatrcuvanje nakaj nego istrpi se dodeka ne go izvlece edno dosadno dete za opas i togas se svrte i go zatepa BEZ NOKTI :D, znaci takvi samari ne sum videl do sega, mu se frli i go butna na zemja, fufna 2-3 pati i izleze niz balkonska vrata da ne go gnjavat... i zivotnite imaat karakter i cuvstva osobeno onie koi se rasteni kako familija.. ima i gubrinja i losotii kako sto ima i takvi luge, najloso e koga se generalizira... tigarot doma mi e clen na familija... :)

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #4011 на: 05 Ноември 2015, 20:19:57 pm »
Да ве прашам, ова е тоа што треба на аквариум да освежува или само за меури е ова :)

http://www.aliexpress.com/item/5W-Twin-bore-Aquarium-Air-Pump-Fish-Tank-Pond-Aerator-Oxygen-PVC-Air-Hose-2x-4cm/2038263432.html?spm=2114.01020208.0.718.1mhnRa

Тоа ти е пумпа за аквариум со дифузери за меурчиња...

Меурчињата освен што даваат поубав и поинтересен изглед на аквариумот, помагаат и за аерацијата на водата и за нејзината циркулација...

У принцип задолжителна ствар за аквариум, особено ако немаш многу природни растенија кои испуштаат кислород во водата, за да можат да дишат рибите... :)
Јас чував циклиди 4 години без оваа пумпа, така да зависи кои риби. Да, помага во аерација и циркулација. Исто така непотребно брмчи.
Циркулација и аерација и со самата филтрација се постигнува. Кислород е друга работа. Сепак, зависи за кои риби.

Какви риби ќе чуваш?
Огромна е разликата во сетапот за дискуси, циклиди, караши... За морски не ни спомнувам.

Незнам какви риби би чувал, некои онака колку да пливаат, зависи што има во продавницата да купам :) засега собирам информации само :)

Онак за осветлување и романтика е најлесно ќе се среди :) има на али се живо се продава можам да поминам и со вештачки риби ама не е тоа тоа :) :)
Jedno upozorenje!

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4012 на: 05 Ноември 2015, 20:30:31 pm »
Незнам какви риби би чувал, некои онака колку да пливаат, зависи што има во продавницата да купам  :)
...има на али се живо се продава можам да поминам и со вештачки риби ама не е тоа тоа :) :)

Хаха, каков цар човече...   :D
(дај жити се, некоја слика од тие вештачките риби - морам да ги видам!)

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #4013 на: 05 Ноември 2015, 20:54:14 pm »
хех те некоја на брзинка слика :) има и други драгунлии еден куп

Jedno upozorenje!

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4014 на: 05 Ноември 2015, 21:06:26 pm »
Нема ли да изгледа малку шашаво, аквариум полн со пластични риби кои не се мрдаат како живи риби, само плутаат заротирани во сите можни агли нагоре надоле?   ;D
Мислам остај ги ти рекламите на Кинезиве, се кладам во што сакаш дека, освен ако не ги залепиш за нешто рибиве, дека нема да седат во водата поставени така како на сликите...   :)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #4015 на: 05 Ноември 2015, 21:13:34 pm »
Треба да имаш на ум дека аквариум повлекува многу работа, чистење филтер, чистење стакло, мењавање вода, селектирање на риби пошто има агресивни риби што не се комбинираат со сите. Се на се треба сварно да ја сакаш акваристиката за ова да го правиш. А ако ти е за слика само земи си кугла една, не си го комплицирај животот :)

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #4016 на: 05 Ноември 2015, 21:17:11 pm »
И јас несакам такви де, онака викам можна е варијантата :) инаку овие имаат конче проѕирно и ќе мрдаат лево десно :) зависи од циркулацијата :) ќе треба да идам до една продавница овде за такви работи да ми каже што како и што ми треба :)

Хаха свесен сум дека има работа не е само стави и заборави го :) ќе видеме што ќе биде може и да ми се размине идеава :)
Jedno upozorenje!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #4017 на: 05 Ноември 2015, 22:08:36 pm »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #4018 на: 06 Ноември 2015, 08:58:07 am »
 ;D ;D ;D donese maliot nekoja kutija od maus ili telefon , ne znam tocno sto bese, i izvadi od nea se i pocna da si pregleduva i cita, doaga macorot sedna, ja pogleda gutijata i se priblizi i se zbuta da legne vo nea, kutijata se rascepi ali crepot ne mrda si zaspa vo nea, bilo sto da e i kesa poluotvorena, kutija i sl zadolzitelno i pravi a-test :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4019 на: 06 Ноември 2015, 10:03:08 am »
Треба да имаш на ум дека аквариум повлекува многу работа, чистење филтер, чистење стакло, мењавање вода, селектирање на риби пошто има агресивни риби што не се комбинираат со сите. Се на се треба сварно да ја сакаш акваристиката за ова да го правиш. А ако ти е за слика само земи си кугла една, не си го комплицирај животот :)
И јас несакам такви де, онака викам можна е варијантата :) инаку овие имаат конче проѕирно и ќе мрдаат лево десно :) зависи од циркулацијата :) ќе треба да идам до една продавница овде за такви работи да ми каже што како и што ми треба :)

Хаха свесен сум дека има работа не е само стави и заборави го :) ќе видеме што ќе биде може и да ми се размине идеава :)
Зимаш циклиди, канистер и едно црево. Циклидите кои ќе загинат во акција ќе ги дојадат другите циклиди како пирани, канистерот 2 пати месечно ќе го зачистиш, стакло дали и еднаш месечно ќе чистиш, циклидите мезат алга. Со цревото ќе смениш 25% од водата еднаш неделно, јас тоа го правев од аквариумот со цревото директно во лавабо и од чешма директ назад во аквариум.

Трева не се исплати да ставаш, ја мезат како кози.
Само камења...

Муабетот е за Малави циклиди.

« Последно менување: 06 Ноември 2015, 10:10:48 am pirat_07 »