Пошто не гледав што се дешавало на вашиот ринг, незнам ама Астра е лудница од куче. Се утепав фалејки ја по дома Мајка ми која е неверојатно плашлива од големи кучиња се заљуби
Честитки за CAC
Имаше еден огромен доберман, на крај беше на Best In Show не освои ништо ама исто беше прилично добар1 ама беше и доста поголем, ваљда и постар.
Ние земавме C.A.C, првак на раса и одличен 5 Искрено не очекувавме нешто незнам што и сме премногу задоволни. А бевме видно вознемирени
Фала ти на убавите зборови, се гледаме у парк да ги дружиме кучињата ))
Благодарам за убавите зборови и пофалбите
Инаку само 2 Добермани имаше пријавено на изложбата, јас со Астра, и Izrafel Rajan Rainer (нагалено Арон) - мажјакот на мојот пријател.
Астра според стандардот на женките Добермани е совршена, а исто и Арон (мажјакот Доберман) е фантастичен ... и нормално кога во конкуренција се совршен мажјак и совршена женка, во 99% од случаите мажјаците ја земаат титулата Првак на раса (Best Of Breed) ... али во овој случај судијата ептем се мислеше дали на Астра да и даде B.O.B или на Арон ... али сепак се одлучи за непишаното правило дека во вакви ситуации секогаш мажјакот зема B.O.B
Искрено не ми е криво, бидејќи Арон е прекрасен, во секој поглед, а и плус тоа Арон ни е зет
со него ќе ја парам Астричка.
Јас првенствено дојдов за да земам оценка 5 и C.A.C, и си зедов, така што сум презадоволна од денешниов ден ... со уште едно учество и освојување на уште еден C.A.C - Астра ќе стане шампион на Македонија
Инаку мажјакот, Арон е само 11 месеци стар
ама е навистина крупен, има многу јака крв и генетика, и затоа ти делувало дека е постар.
Иначе секој ден сме во парк, слободно кога сакате поминете со Барт