Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 900160 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1740 на: 22 Декември 2013, 21:50:01 pm »
Стварно бе, зошто да неможе јас да си излезам со Оскар на кафе, па на пица, па на крај да го прошетам да ја види новата роба во Битсиани? Знае многу добро да гледа на кафе, секогаш ми го дегустира јадењето и ми помага во изборот на облека, знае кои се добри а кои лоши комбинации. Мартин, мене не ми е јасно како може мајка ти да се плаши од толку мили и слатки животни.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1741 на: 22 Декември 2013, 21:51:37 pm »
Ете затоа јас знам што сум видел и каде. Ти може да си кажеш свое мислење само. Јас куче во виена не видов.

Во кои делови на Виена? Каде беше сместен? Во кој круг на Виена беше сместен?

Дали успеа да стигнеш до Grinzing (делот од  предградие на Виена каде што имаат винарии, и каде што не се многу омилени туристите, туку си го сметаат како нивен дел). Ова е најавстрискиот дел од Виена, и сосема нормална појава на кучиња по овие ресторани и кафулиња. А да.. Виното овде се пие во кригли, и се конзумира со некаков подварок од зелка и сланина.

Дали се качи на торањот со двата ресторани на врвот што се ротираат? Во кој од овие два? Во оној долу што може само со резервација или во оној горе? Дали скокна Bungee од торањот?

Ако си бил во делот на Виена каде што се Србите, Босанците (Имаат кафич што се вика Лепа Брена, и ресторан Нови Београд), тогаш не ми е чудно да не си гледал луѓе со кучиња во овие кафулиња и ресторани.

Моите искуства за Виена и Австрија во поглед на кучиња се спротивни од твоите. Од моите одења таму, среќавав луѓе со кучиња во ресторани и кафулиња (не во сите. Да, има и ресторани каде што не е дозоволено. Ама ти самиот, ако си воспитан нема да одиш во тие ресторани. Исто ко што ако си воспитан доволно нема да мочаш на улица и слични манири што доаѓаат со воспитание домашно, не само како и каде ќе го шеташ своето куче).

Најнормална појава, и никој нити се бунеше нити реагираше, нити правеше драми (во доста ресторани и кафулиња нормална појава).

BTW дали знаеш  зашто има феноменално еспресо во Салзбург, а многу тешко пиеш добро еспресо во Виена? (ова не е поврзано со кучињата, него да споделиме искуства од нашите шетања).

Дарко

пс. Дури имав јас куче го носев без никаков проблем и со мене на работа, дури понекогаш со некои клиенти и на состаноци. Нормално со луѓе што знаев дека имаат доволно свест и што немаат предрасуди и што се базираат на балкански норми.

« Последно менување: 22 Декември 2013, 22:35:42 pm krell »

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1742 на: 22 Декември 2013, 22:03:49 pm »
Сеа ќе видиш зашто не си у право и дека уствари коа си бил у Виена не било така.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1743 на: 22 Декември 2013, 22:11:52 pm »
Сеа ќе видиш зашто не си у право и дека уствари коа си бил у Виена не било така.

Баш би сакал да поразговарам за Виена, која ете случајно ја познавам :)

Мене Виена ми е еден од градовите во кои баш би можел совршено да живеам, и баш ми се допаѓа прилично напредниот менталитет (не само за кучиња, општо). (Лажам.. Љубљана повеќе ми одговара од Виена).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1744 на: 22 Декември 2013, 22:14:17 pm »
Кој што си бара тоа ќе си види.

За искуствотот на плажа, баш годинвава видов знак дека е забрането за кучиња. Имаа врзано куче за кое ги опоменаа. Седеше под лежалката врзано (микронско куче). Не сметаше.

Големо куче ПУШТЕНО да те прска наоколу, и да се бања со тебе туѓо куче... Ќе завршеа по затвори.

Од друга страна исто оваа година во Охрид. Куче на Градиште, накај мај бевме во грчка се под конец, овие уште не беа отворени во ама ајде. Идеме даље. Куче, се шуња и ти ги лиже чашите твои. Пуштено, големо. Кења околу лежалки, корне на говна. Станав си отидов.

Затоа знакче - забрането. Фала пријатно, мир. Ок, деца дегенеризирани ќе трчаат, ама ќе ставиш тактички чадор (додатен на дрвениот) од другата страна за да мора да трча од околу детето и да не те прска со вода и песок. За на раат да си читаш The Blind Watchmaker која ти стигнала дома 2 дена пред одморот. Аааааах решенија ли се решенија, аргатски маки големи.

Ароганција што да ти кажам. Ти ќе ми кажеш како сум поминал во Виена. Ок.

Баш би сакал да поразговарам за Виена, која ете случајно ја познавам :)

Мене Виена ми е еден од градовите во кои баш би можел совршено да живеам, и баш ми се допаѓа прилично напредниот менталитет (не само за кучиња, општо). (Лажам.. Љубљана повеќе ми одговара од Виена).
Истото и јас го реков. Нема црнци. Разбран народ. Убав град. Цивилизација - како и цела Австрија. Јас би сакал во Австриско село, така со приход од 1.000.000еур по жител, да сум си раат. Со крава во двор, и кокошка.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1745 на: 22 Декември 2013, 22:15:20 pm »
Анима мунди лајна да јади. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1746 на: 22 Декември 2013, 22:17:16 pm »
Се ќе разберам, ама кучиња во базен, езеро, море... НИ КА КО.

Можда е до мене што сум глуп. :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1747 на: 22 Декември 2013, 22:21:47 pm »
Анима мунди лајна да јади. :D

Може слабо ја знаат Виена ;)

@Има плажи и за кучиња. Од примери што јас сум имал  прилика да видам, најдобро е решено во Opatija, Hrvatska. Долж LungoMare (нели прочуеното шеталиште поред самото море што е долго со километри, и каде што баш австриската аристократија се шетала и го изградила), има посебни плажи за кучиња, и тоа не една. Верувам дека хрватите во овој дел од Хрватска (што била и под Италија исто еден период,  и каде што сеуште некои од постарите меѓу себе дома зборат италијански), ги наследиле навиките за однос према кучињата баш од влијанието што го добиле од Италија и Австро Унгарија, и нивниот менталитет.

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1748 на: 22 Декември 2013, 22:22:58 pm »

Јас све ќе разберам, ама кога ќе си ја мијат косата со шампон во езеро, море, или колата НИ КА КО.

Можда е и до мене што сум уште поглуп :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1749 на: 22 Декември 2013, 22:24:08 pm »
Каква е поврзаноста?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1750 на: 22 Декември 2013, 22:25:30 pm »
Каква е поврзаноста?

Кучињата кога се бањаат во море, не користат шампон и не загадуваат

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1751 на: 22 Декември 2013, 22:26:04 pm »
Да не се разбериме погрешно,јас немам ништо против кучињата да приссуствуваат на секакви пригоди и на секое место,имам проблем со луѓето кои го величат кучето повеќе од човек и кои со тек на време би ме уверувале дека со чисто и одлично воспитано куче можеш слободно да имаш секс.Однекаде мора да се почни. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1752 на: 22 Декември 2013, 22:27:50 pm »
Да не се разбериме погрешно,јас немам ништо против кучињата да приссуствуваат на секакви пригоди и на секое место,имам проблем со луѓето кои го величат кучето повеќе од човек и кои со тек на време би ме уверувале дека со чисто и одлично воспитано куче можеш слободно да имаш секс.Однекаде мора да се почни. :)
Легендата се роди. Секоја чест.

Каква е поврзаноста?
Кучињата кога се бањаат во море, не користат шампон и не загадуваат
Се зезаш нешто или? Загадување? А гад што им е на 93% од луѓето?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1753 на: 22 Декември 2013, 22:28:37 pm »

Јас све ќе разберам, ама кога ќе си ја мијат косата со шампон во езеро, море, или колата НИ КА КО.

Можда е и до мене што сум уште поглуп :)

Па исто ти е тоа..
Постапката е: Фаќаш за коса и го/ја удираш од некој камен додека не искрвари обилно.

А и одамна немам видено (можда 15 години) некој со шампон што се бања во море/езеро.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1754 на: 22 Декември 2013, 22:29:21 pm »

Чував куче 12 години (моите чуваат пак). Ти се верува дека во 12 години никогаш се немаше измочано или искакано дома, или дури и надвор на бетон? Никогаш се немаше измочано и искакано ни во кола (редовно ја возевме со нас).

Еднаш имаше добиено некаков пролив. Бев цел ден излезен, а и моите и немало кој да ја прошета.. Ти се верува дека дури и тогаш некако издржала (фацата и беше сменета од мука), и дочека да ја изнесам?

И погрешно разбирате.. Не ги величаме кучињата.. Само пробуваме да тргнеме некои предрасуди без основа што очигледно се вгнездени во нашето општество. Ко и впрочем предрасуди без основа и за многу други нешта..

Ама тоа е :)