Ете затоа јас знам што сум видел и каде. Ти може да си кажеш свое мислење само. Јас куче во виена не видов.
Во кои делови на Виена? Каде беше сместен? Во кој круг на Виена беше сместен?
Дали успеа да стигнеш до Grinzing (делот од предградие на Виена каде што имаат винарии, и каде што не се многу омилени туристите, туку си го сметаат како нивен дел). Ова е најавстрискиот дел од Виена, и сосема нормална појава на кучиња по овие ресторани и кафулиња. А да.. Виното овде се пие во кригли, и се конзумира со некаков подварок од зелка и сланина.
Дали се качи на торањот со двата ресторани на врвот што се ротираат? Во кој од овие два? Во оној долу што може само со резервација или во оној горе? Дали скокна Bungee од торањот?
Ако си бил во делот на Виена каде што се Србите, Босанците (Имаат кафич што се вика Лепа Брена, и ресторан Нови Београд), тогаш не ми е чудно да не си гледал луѓе со кучиња во овие кафулиња и ресторани.
Моите искуства за Виена и Австрија во поглед на кучиња се спротивни од твоите. Од моите одења таму, среќавав луѓе со кучиња во ресторани и кафулиња (не во сите. Да, има и ресторани каде што не е дозоволено. Ама ти самиот, ако си воспитан нема да одиш во тие ресторани. Исто ко што ако си воспитан доволно нема да мочаш на улица и слични манири што доаѓаат со воспитание домашно, не само како и каде ќе го шеташ своето куче).
Најнормална појава, и никој нити се бунеше нити реагираше, нити правеше драми (во доста ресторани и кафулиња нормална појава).
BTW дали знаеш зашто има феноменално еспресо во Салзбург, а многу тешко пиеш добро еспресо во Виена? (ова не е поврзано со кучињата, него да споделиме искуства од нашите шетања).
Дарко
пс. Дури имав јас куче го носев без никаков проблем и со мене на работа, дури понекогаш со некои клиенти и на состаноци. Нормално со луѓе што знаев дека имаат доволно свест и што немаат предрасуди и што се базираат на балкански норми.