Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 808834 пати)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4815 на: 26 Декември 2020, 17:35:20 pm »
Има по некој залутан што мисли дека ќе е*не нешто,ама слабо му оди.
па тие да беа е**ни немаше да забегуваат со животните
« Последно менување: 26 Декември 2020, 18:28:42 pm Leonid »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4816 на: 26 Декември 2020, 18:06:37 pm »
Јас лично немам никаков етички проблем на колан со струја за да не тегне. Само би пробал лично прво на моја кожа да знам со што си имам работа.

На срнестиот пинч, лесна му земја, сакав да најдам некаков таков уред кој што мад одредени децибели ако квичи/лае низ дома ќе го пецка. Ама не најдов.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4817 на: 26 Декември 2020, 18:30:17 pm »
Јас лично немам никаков етички проблем на колан со струја за да не тегне. Само би пробал лично прво на моја кожа да знам со што си имам работа.

На срнестиот пинч, лесна му земја, сакав да најдам некаков таков уред кој што мад одредени децибели ако квичи/лае низ дома ќе го пецка. Ама не најдов.
Има огрлици кои сами реагираат на звукот, титкаат како предупредување неколку пати и ако кучето продолжи да лае му пушта импулс. Се штелува осетливоста

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4818 на: 26 Декември 2020, 22:16:54 pm »
Дечки да кажите некоја направа за заштита од овчарски песој?

Татко ми се расшетува по планиниве и во последниве неколку недели имал поприлично средби со овчарски кучиња. Во ист момент бил нападнат од 3 кучиња, па среќа носел стап, ги размавал, овчарот  почнал да вика и да свири па поминал татко ми без угриз. Не го забележал стадото поради густа магла и се нашол каде што не треба.

www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4819 на: 26 Декември 2020, 22:22:00 pm »
Дечки да кажите некоја направа за заштита од овчарски песој?

Татко ми се расшетува по планиниве и во последниве неколку недели имал поприлично средби со овчарски кучиња. Во ист момент бил нападнат од 3 кучиња, па среќа носел стап, ги размавал, овчарот  почнал да вика и да свири па поминал татко ми без угриз. Не го забележал стадото поради густа магла и се нашол каде што не треба.
Петарди или пиштол плашливец

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #4820 на: 26 Декември 2020, 22:27:36 pm »
Petardi nosi cesto, no nekni go zacekal stadoto okolu vikendica i nemal petardi so nego. A i sega citam po internetov deka mnogu e zategnato so petardive, nema da ima od kaj da mu nabavam :)

Za plaslivec treba dozvola? Ima nekoja internet strana da razgledam ponuda i ceni?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4821 на: 26 Декември 2020, 22:29:05 pm »
Исто и пепер спреј што џитка млаз на 2-3 метри. Доста ефикасен е.

http://camouflage.mk/peper-spre-ko-et-50-ml

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4822 на: 26 Декември 2020, 22:31:01 pm »
Petardi nosi cesto, no nekni go zacekal stadoto okolu vikendica i nemal petardi so nego. A i sega citam po internetov deka mnogu e zategnato so petardive, nema da ima od kaj da mu nabavam :)

Za plaslivec treba dozvola? Ima nekoja internet strana da razgledam ponuda i ceni?
Петарди имаш на секој семафор и по пазарите. Ама постои можност да не пукне, да има ветер,снег итн.
Плашливци има на огласи,а може и детски да купиш со метални капси, битно да пука
Солзавец исто е ок ако се најдеш у 4 очи,имаш у микеи околу 500 ден

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6002
« Одговори #4823 на: 26 Декември 2020, 22:33:02 pm »
Имаше едни свирчиња ама незнам дали се ефикасни 😁.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #4824 на: 26 Декември 2020, 22:37:43 pm »
@Simo - Carrier159 имаш некогаш користено солзавец против кучиња? Лесна, брза и ефикасна е употребата?

@Leonid мислиш дека детските пиштоли на капзи се доволно гласни да уплашат толкави магариња?

@riki_staff на какви свирчиња мислиш, ако не ти е проблем да пратиш некој линк?

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4825 на: 26 Декември 2020, 22:43:11 pm »
@Simo - Carrier159 имаш некогаш користено солзавец против кучиња? Лесна, брза и ефикасна е употребата?

@Leonid мислиш дека детските пиштоли на капзи се доволно гласни да уплашат толкави магариња?

@riki_staff на какви свирчиња мислиш, ако не ти е проблем да пратиш некој линк?
Солзавецот е спреј колку упаљач,ама треба да е на 3-4м од тебе,делува на се што има очи и нос,проверено
Секое животно се плаши од пукање, освен ловечко куче, и тоа ми е проверено. Секогаш на планина носам петарди и 3-4 пати ме спасиле од азијати и шарпланинци

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6002
« Одговори #4826 на: 26 Декември 2020, 22:45:23 pm »
😃😁
https://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=980771

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4827 на: 26 Декември 2020, 22:47:29 pm »
@Silvester ете го одговорот од @Leonid солзавецот е ефикасен, јас би рекол 3-4м е максимум, најдобро се гаѓа на 2-3м, верувај, го онеспособуваш песот на долг период :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4828 на: 26 Декември 2020, 22:49:32 pm »
😃😁
https://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=980771

Ова врска нема, имам дома, треба да го побарам. Го пробав на моите кучиња,ме гледаа бледо

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #4829 на: 26 Декември 2020, 23:02:29 pm »
Ветер со магла е тој солзавецот од 50мл повеќе сам ќе си наштетиш отколку на песот, барав јас кај нас солзавец за мечка,  тој има ефективен домет од 5/10 метра  и е 400мл со холстер за на појас, ама никој нема донесено, тука на форумот се смееа кога прашав да не има некој видено некаде. Иначе петарди, свирче и стап тоа се оружјата за на планина, од мое искуство ако нема кај да се качам да ги избегнам ако ми се пуштат им се пуштам јас со викање гласно, затрчување во нив и мавање обично бегаат и ќе гртат од далеку, ако не им доминираш и бегаш поголема е шансата да настрадаш.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html