Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 811439 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #795 на: 21 Јануари 2013, 12:58:58 pm »
Заборавив на осмица да му одговорам, не реков дека се агресивни, туку нервозни кученца.

А не мислев дека се агресивни за другиве, туку фацата им е таква, потеклото им е такво, често и намената им е таква кај некои луѓе. Сигруно во иста група не ги ставате Доберман, Кане Корсо, Пит Бул со Лабрадор, Хаски, Њуфаундлед, Кокер Шпаниел ;D

Мене кај Њуфаундленд ме освоија огромните димензии и фантастична смиреност. Не случајно ги викаат "the gentle giant".

Една случка во парк пред десетина години. Собрани 5-6 сопственици на кучиња и си седнале на тревата во парк, секако со нив седи и еден огромен Њуфи :) Околу нив трчаат и лаат другите кучиња, се бркаат, си играат. Имаше 2-3 мали и едно поголемо куче, не ми текнува што раса. Едно време кучињава почнаа да си играат баш кај што седат овие и да им галамат, на Њуфи му засметаа во мирот и муабетот и само залаја 2 пати и другиве кучиња се смирија. Како татко да им беше :) Се изнасмеаа газдиве и сите го пофалија.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #796 на: 21 Јануари 2013, 13:02:52 pm »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #797 на: 21 Јануари 2013, 13:03:29 pm »
Легендарен фотошоп :)

ЕДИТ: Од тоа што сега на брзина го прочитав, Њуфи е една од малкуте џиновски раси на кои не им пречи живеењето во стан :) И така се мрзливи и сакаат да одмараат, па една прошетка во денот им била доволна. Таман и за пливање ќе го носам почество во Охрид.
« Последно менување: 21 Јануари 2013, 13:18:09 pm Banzai »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #798 на: 21 Јануари 2013, 13:19:55 pm »
Кога сме на муабетот за ретки и убави кучиња кај нас.

Боб теил и Бигл.

И тие радо би ги поседувал.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #799 на: 21 Јануари 2013, 13:21:53 pm »
Бигл е незгодно куче ако ти е прво. Тврдоглави и тешки за дресирање за неискусни кучкари :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #800 на: 21 Јануари 2013, 13:24:31 pm »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #801 на: 21 Јануари 2013, 13:26:50 pm »

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #802 на: 21 Јануари 2013, 14:55:03 pm »
Ако мислеше дека Cane се чита Кејн тогаш некој лошо те информирал :) "Cane Corso" во буквален превод од италијански значи "тркачко куче", и се чита - Кане Корсо. Веројатно сега е појасно дека не е Кејн :)

Готово јасно :) Фала на исправката Симо :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #803 на: 21 Јануари 2013, 15:01:12 pm »
Јас многу сакам Англиски Булдог.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Чисто онака. Ќе се вика Чрч или Хоумс.

"Bulldogs

Bulldogs are determined, persistent, and do not give up easily. People who own bulldogs are said to be silly and love to laugh but can be viewed as stubborn at times. They are extremely efficient and methodical in completing tasks. While they appear intimiБлокирано, bulldogs are gentle and loving members of the family known for being hopeless romantics with sentimental streaks."

Cesar's Way: What Does Your Dog Breed Say About You?

Затоа ти сакаш булдог значи... :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #804 на: 21 Јануари 2013, 15:01:56 pm »
Дечки, доколку знаете некого што има булмастиф мажјак(обавезно со педигре), и што е спремен за парење ќе ве молам да ме известите или тука или по пп. Мојава стока уште малце ќе полни 4 години а сеуште се нема парено заради реткоста на расава во земјава и неможноста да најдеме соодветен „партнер“. Оваа година и е последна шанса, така да уште еднаш ве замолувам било каква информација ќе ми биде корисна.

Еве ја мојата лепотица Bella(малце се постари сликиве) колку да знаете за која раса станува збор.

Денес видов дечко како шета мажјак во Аеродром кај „ЧАКАРОВ“.  Веројатно од тие кулите/зградите во тој дел. Може да појдеш таму по локалните дуќанчиња/гранапчиња да прашаш некој да не го знае дечкото, да се распрашаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #805 на: 21 Јануари 2013, 15:04:37 pm »
Тури една објава на фејсбук, во групата на Кинолошки Сојуз на Македонија...

Има и членови од странство, па може ќе се најде некој...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #806 на: 21 Јануари 2013, 15:27:18 pm »
ја би кане корсо али турбаш(bandog)

Зборувај ми за тоа како кане корсо и bandog се иста раса, односно од кога тоа bandog е раса

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #807 на: 21 Јануари 2013, 15:49:26 pm »
Ова „зборувај ми“, некако популарно у задно време :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #808 на: 21 Јануари 2013, 16:08:35 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #809 на: 21 Јануари 2013, 16:23:34 pm »
Дааааа :D :D :D