Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 897110 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #2625 на: 15 Јуни 2014, 23:55:43 pm »
Луѓето си прославиле роденден на член од семејството, не знам како и зашто тоа би било рачунато као „глупост“.

аман... ке промашиш ли некој мој пост, а да не исконтрираш и да не измудруваш?

да прославиш роденеден на куче кое го луствуваш како свој член од семејството (така и треба) е едно а да го направиш она што они го направија е друго... со конфети пукање, со капи на глава, со свирчиња во уста... толку славење не сум направил ни на моите деца... уште кловн им фалеше да викнат и плех оркестар...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2626 на: 16 Јуни 2014, 00:01:00 am »
Хаха ги фатил бесот. Песо нека биди среќен ако му дадат некое виршличе за "роденденот" ;D а не торти морти.

Стварно не ја гледам потребата за такви претстави за роденден на домашен миленик, освен ако му е целта да објавуваат на фејсбук за лајкови  :-X

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2627 на: 16 Јуни 2014, 00:04:44 am »
баш ги фатил бесот... инаку за тортите... покрај таа за “гостите“ т.е. за споствениците на љубимците, има и една специјална кучешка торта.. правена е со еден куп разни работи... знам се спомињаа мелено месо од ова, па од она, па виршли, па тестенини, па незнам што се уште, па украсена со чапи и рендано шоколода за кучиња... се тоа до тука е ок... ама да организираш сетоа тоа да се дешава во парк некој, кај што ке дојдат луѓе со други кучиња, па свирки, капи, слики, позирања, конфети и ред други работи е претерано... претпоставувам дека на кучињата им е интересно и дека разбираат нешто од нешто, бидејки и јас имав кучка скоро 15 години ја чував и знам дека сваќаат, ама до толку помпезност и пување не верувам дека ја сваќаат... а и имам од друга страна причина да верувам дека сето ова го направија од што им е досадно... кучето не слави прв роденден... 3-ти или 4-ти му е, не сум баш доволно информиран  ;D

еве го “славеникот“

a да... а што викаш и да му направиш фејсбук профил на кучето?  ;) е ова има фејсбук профил со околу 200 слики и редовно се закачуваат нови... ;D

инаку не зборам за љубовта кон љубимецот-кучето... далеку од тоа... ова куче е едно од нај шетаните... и во грција иде, и во србија иде, и во шпанија има идено... и е мило куче, мирен, паметен одвреме навреме со некои глупи постапки, но воглавном многу толерантен пес кон деца, ама пичка жива е кога треба да се покаже.. абе бега од мачки ;D... одбрамбен став има нула... прв бега когаке згусне нешто... а да.. има уловено кокошка еднаш ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #2628 на: 16 Јуни 2014, 00:12:01 am »
fakt e deka mnogu go pravat toa radi attention whore sindrom sto mi deluva ocajno

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2629 на: 16 Јуни 2014, 01:03:01 am »
Луѓето си прославиле роденден на член од семејството, не знам како и зашто тоа би било рачунато као „глупост“.

аман... ке промашиш ли некој мој пост, а да не исконтрираш и да не измудруваш?

да прославиш роденеден на куче кое го луствуваш како свој член од семејството (така и треба) е едно а да го направиш она што они го направија е друго... со конфети пукање, со капи на глава, со свирчиња во уста... толку славење не сум направил ни на моите деца... уште кловн им фалеше да викнат и плех оркестар...

Ако имам да кажам нешто, ќе кажам, без разлика дали си ти или било кој друг.

И ние до сега сме си прославиле 2 родендени на кучето, и затоа не гледам зашто да е рачунато као глупост. Но, од друга страна, кога веќе опиша што све испонапраиле луѓево, да, се согласувам дека е апсолутен претеризам. Па конфети, па свирчиња... Да, тоа е веќе глупост.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2630 на: 16 Јуни 2014, 01:20:30 am »
фала богу и ти се согласи во нешто со мене... ова треба да се прослави ебате... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2631 на: 16 Јуни 2014, 01:29:28 am »
онак, стално се согласувам кога си у право :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #2632 на: 16 Јуни 2014, 01:31:34 am »
Ја појма неам кога им е роденден на мачкиве што ги чуваме по двор. :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2633 на: 16 Јуни 2014, 01:33:17 am »
Мачките ти живеат у двор, но не ги чуваш. Ако им фрлиш нешто да јадат, и чат пат ги погалиш, тоа не е чување. Тоа е круцијалната разлика во „чување“ домашен миленик и „имање“ домашен миленик.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2634 на: 16 Јуни 2014, 01:39:27 am »
онак, стално се согласувам кога си у право :)

по чив стандард? по твој личен? тука ја грешиш бе брат... неможеш ТИ да процениш кога некој е во право или не, па соодветно (пак по твој критериум е соодветното) реплицирање...

можам да кажам дека безброј пати сум бил во право а ти не си се согласил.. ама тоа е субјективно. исто како и твојава изјава дека секогаш си се согласувал кога јас сум во право... субјективно, по лично убедување...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2635 на: 16 Јуни 2014, 01:40:45 am »
Dear Lord.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2636 на: 16 Јуни 2014, 01:42:57 am »
Ја појма неам кога им е роденден на мачкиве што ги чуваме по двор. :D
Мачките ти живеат у двор, но не ги чуваш. Ако им фрлиш нешто да јадат, и чат пат ги погалиш, тоа не е чување. Тоа е круцијалната разлика во „чување“ домашен миленик и „имање“ домашен миленик.
точно тоа е разликата од чување куче дома, да ти спие во или до кревет, со специјална храна, козметика, препарати, и медицинска контрола, наспроти врзано куче во двор во куќичка некоја (најчесто некој лим колку да не врне директно), хрането со остатоци од ручекот без ниедна дополнителна пажња, а за прошетки да не прајме муабет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #2637 на: 16 Јуни 2014, 01:46:22 am »

Затоа две од четирите што ги имам, преку 6 години се во мојот двор ;) И секој ден по 2 пати им се дава јадење и секој ден си ги галиме и се уз нас ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2638 на: 16 Јуни 2014, 01:48:34 am »
Вакцинирани, очистени од паразити, болви, крлежи? Имаат микрочипови? Или барем некои од нив?

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #2639 на: 16 Јуни 2014, 01:49:18 am »
Не се вакцинирани, али со прашак Нео-питроид чат пат ги прскаме за против болви и такви паразити.