(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Истово ова и за кучиња важи.
добар муабет ... исто и јас покрај Дебел (така го викам) мачор што го имам веќе 7 години, потхранувам и чат пат други некои, али и еден напуштен персијанец што дојде кај нас низ маало пред некоја година, најпрвин имаше 4 нозе но едната задна нешто се случило и му падна од одскочниот зглоб надоле. Нема да ви се верува, мачорот како да сакаше да умре што побрзо бидејќи нели сите се плашат и бегаат од „различности“, тој бегаше најпрвин од луѓе за на крај да сфати дека ние му мислиме добро. Пошо ние дома имаме цел живот искуство со миленици, се обидовме со многу љубов (а најчесто е тоа што им треба а не храна) да му дадеме на знаење дека не е сам ...
Најмногу ми е криво што се гледа по него дека бил домашен мачор (најсреќен е кога ќе го земеш во раце) ама по која несреќа се нашол на улица незнам. За негова среќа залутал во cat`s-friendly маало па ние и уште едни комшии се грижиме за него. Мал проблем е што иако му фали еден екстремитет горд е и често навлага во расправии со мојот мачор, али тука сме ние.
Затоа, заради ваквите сличаеви на сите сум велел немој да земаш миленик ако не си сигурен дали тој ќе биде со тебе до крајот на твојот/неговиот живот.