Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 739799 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #2370 на: 30 Март 2014, 21:52:45 pm »
Tребаше да се вози со жичара ама не го пуштија бидејќи требало во специјален куфер да било ставено, глупости...
Како и да е од средно до врв по пат истера нагоре за првпат.
Ќе го биде за планинар...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2371 на: 30 Март 2014, 22:41:42 pm »
Сеа воспаление на шепи... нема да се мрдне од место :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2372 на: 30 Март 2014, 22:51:02 pm »
Се оптегнал на тепихот и само лежи :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2373 на: 30 Март 2014, 22:54:56 pm »
Го болат тие перничињата, ако му е прв пат и нема кондиција. Имаше за таа намена мислам во Зегин нешто како гел во тубичка на база на камилица. Пудлицата на братучетка ми имаше таков проблем после пешачење, ја намачка со гелот и кучево стана за пола саат како ништо да не било.

Заборавив како се викаше гелот ама истото и го мачкав на керка ми на непцињата кога и растеа заби.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #2374 на: 30 Март 2014, 23:38:31 pm »
 ;D da mackite se pretezno sebicni i svoeglavi no sepak ima karakteri i kaj zivotnite, ova cudovistevo ne se odlepuva od mene i me precekuva koga se vrakam , se tegne nagore da go zemam vo race  ;D ;D ;D...

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2375 на: 30 Март 2014, 23:39:04 pm »
noktite mu se skalpel i zatoa koga si igra ne oseka deka te pravi salata ... ;D

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2376 на: 30 Март 2014, 23:40:50 pm »
kolku gnjavenje i maltretaza znae da pretrpi pred da mu pukne film e cudo nekoe  ;D, ima jadeno i kloca i boks i koga ke mu svikas mrmka mislis zbori, znae koga e karan i koga e mazen, koga ke butne nesto faka fitilj da ne go scukas, star e cela godinka i nekoj mesec..... ;)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2377 на: 30 Март 2014, 23:41:56 pm »
 :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2378 на: 30 Март 2014, 23:43:25 pm »
И ја сакам мачор што се гали. Моите две мачки беа суруш. Нејќеа да ме видат, педери.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2379 на: 30 Март 2014, 23:45:05 pm »
cistenje e sekojdnevno po nekolku pati i posle jadenje, ne da va necist da go dopres ili vlazen, si kenja na balkon vo pesok i samo tamu, saka iako ne smee dobiva po nekoja kocka cokolado...

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2380 на: 30 Март 2014, 23:48:00 pm »
znae i dosaden da e , kolku pati ke sum se iskrsel ili ke isturam pijalok od sto se mota vo noze  ;D ;D ;D

nema sansi da se slucuva nesto a toj da ne znae ili da ne e svesen...pogotovo ako se otvora vrata od frizider za 0.5 sec e pred tebe okokoren  ;D ;D ;D

muva ili bubacka nema sansi da se najde doma, fala bogu ne e kako eden lepotan sto go imav porano da gi faka bubasvabite, da gi cepne na pola i da mi gi stava pod kebe za da se fali sto i kako fatil  ;D ;D ;D ;D za plafon so nokti se zakacuvav koga ke prolazea toa alien-ite polovinki  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2381 на: 30 Март 2014, 23:51:45 pm »
САКАМ!

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #2382 на: 30 Март 2014, 23:53:24 pm »
 ;D ;D ;D i sea se naeziv koga ke mi tekne   ;D ;D ;D
ako ne go gledas nego i si gledas tv dodeka jades mevce, ke ti bide eden zalak prazna viluska  ;D ;D ;D, zamavnuva so sepata i kandzite zakacuva i bega  ;D ;D ;D ;D

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #2383 на: 31 Март 2014, 01:23:56 am »
Заборави да пишеш дека кога спие со некој пола кревет е на мачето, додека ти си скифлен и се будиш со болки во грб, раце, нозе :D

Јас имам проблем што мојава неќе да има затворени врати, кога шета тоа е 1-2 саати во денот другото го преспива, не сака да има затворени врати, ќе мјаука додека не и отвориш, ќе влезе со дигната опашка ќе се проврти и бега :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2384 на: 31 Март 2014, 03:15:30 am »
(не за хендикепот, туку за мачките воопшто)

ова е доказот за моето тврдење.. мачката е безчуствително суштество (од аспект на емоции)... воопшто не се приврзува со сопственикот... ако 2-3 дена бидеш груб со нејзе (него), на пример не му даваш јадење, ке те напушти засекогаш... а куче ке ти седи до нога и ке ти цвили, ке умира ама нема да те напушти...

да, ке рече некој дека мачките се самостални... точно е, ама и безчуствителни.. нема верност и нема добрина во нив... подобро змија да си чувам во аквариум одошто мачка низ дома да ми шета...

Плитко размислување, плитко.

Како и секое животно, и мачката покажува љубов и верност. Всушност, мојот мачор е доказ дека нема врска тоа што го збориш.

па незнам баш дали е плитко моето размислување... читај што пишуваат илислушај што кажуваат други луѓе кои имале мачки... за нивниот однос.. за нивното понашање и верност... машка ке ти остане дома можеби подолго од 3 дена ако престанеш да ја храниш, ама само затоа што веке дебело си ја улежал... не сум слушнал до сега некој да каже дека кучето не му пружало љубов, нејкело да се гали, нејкело да слуша и бегало од дома кога ке престанеш да го храниш...

и да... сум имал мачки... и јас едно време живеев во куќа и немав деца... ама машка у живот веке дома кај мене нема да стапне... значи искуствено зборам... твојот “дебел“ е нешто што ти го гледаш со свои очи и не би се осудил да не му даваш јадење 3-4 дена... пробај направи вака па да видш твојот дебел ако не го гледаш више у животот... тоа не е љуба, тоа не е приврзаност... тоа е поглед на очи кои те гледаат од искористливост... мачка ти е како пијавица... те цица додека има корист од тебе... кога нема, те заборава и си бара нова жртва... се понаша како паразит, се додека си хранлив до тебе е, чим престанеш да бидеш си бара нов донор на хранливи материи...

а домашна обука и дресура на мачка (или мачор) е мисловен поим... твоето дерење, викање и заплашување не ја тангира воопшто... можеш 100 пати да ја казниш за една те иста беља што ја прави.. оној момент кога ке реши да ја направи ке ја направи пак, и пак и пак и секогаш кога ке посака, а ти казнувај колку сакаш... твојата желба и команди не важат кај нив...

да да.. тоа е права љубов... вистинска ебате....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време