Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 739683 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
Одг: Re: Домашни Миленици
« Одговори #2310 на: 15 Март 2014, 16:17:34 pm »
Па у жустрата конкуренција од самиот себе, добро е што извлече В.О.В :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #2311 на: 15 Март 2014, 18:32:53 pm »
Честитки за Барт, ви реков јас дека ќе земе титула ;) се гледа дека DayWalker прекрасно го чува Бартчо :)
Тор е лепотан, тоа му го кажав на velestrumf уште кога првпат го видов Тор, али морам да признаам дека денеска кога го видов, уште повеќе ми се допадна што добил малце потемни нијанси, сега веќе не е лепотан - туку лепотаниште  :D
А MartinAlfista, се гледа дека е вљубен во Акитите ... баш те приметив како со внимание и огромна заинтересираност ги гледаше Акитите ... дефинитивно треба да си земеш Акита :)

Инаку Астра, си зема оценка 5, и титула CAC, а за малку ќе земеше и првак на раса.

Утре повторно ќе одиме на изложба, онака опуштено и релаксирано како посетители, ако некој доаѓа утре, се гледаме ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2312 на: 15 Март 2014, 18:53:03 pm »
А MartinAlfista, се гледа дека е вљубен во Акитите ... баш те приметив како со внимание и огромна заинтересираност ги гледаше Акитите ... дефинитивно треба да си земеш Акита :)

Мартин цел ден си приплачува по малку. Америчката Акита ми остави најсилен впечаток денес. Меко крзно, разигран карактер, и крупничка градба. Втора Акита која ми остави впечаток беше најголемата таму, која веројатно и освои BOB награда. Изгледаат моќно, авторитетно, и едноставно МОРАМ да имам такво куче. Читајќи по интернет се заљубив, а денес веќе сум болен по расата. :)

Астра е лепотица, и заслужи и best of breed да земе! Мажјакот што се врткаше таму беше преагресивен за да биде на изложба.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2313 на: 15 Март 2014, 19:46:27 pm »
Пошто не гледав што се дешавало на вашиот ринг, незнам ама Астра е лудница од куче. Се утепав фалејки ја по дома :) Мајка ми која е неверојатно плашлива од големи кучиња се заљуби :)
Честитки за CAC :)
Имаше еден огромен доберман, на крај беше на Best In Show не освои ништо ама исто беше прилично добар1 ама беше и доста поголем, ваљда и постар.

Ние земавме C.A.C, првак на раса и одличен 5 :) Искрено не очекувавме нешто незнам што и сме премногу задоволни. А бевме видно вознемирени :)
Фала ти на убавите зборови, се гледаме у парк да ги дружиме кучињата :)))

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2314 на: 15 Март 2014, 20:09:20 pm »
Ја па мислев дека Боб се вика кучето :D

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
« Одговори #2315 на: 15 Март 2014, 20:46:33 pm »
Пошто не гледав што се дешавало на вашиот ринг, незнам ама Астра е лудница од куче. Се утепав фалејки ја по дома :) Мајка ми која е неверојатно плашлива од големи кучиња се заљуби :)
Честитки за CAC :)
Имаше еден огромен доберман, на крај беше на Best In Show не освои ништо ама исто беше прилично добар1 ама беше и доста поголем, ваљда и постар.

Ние земавме C.A.C, првак на раса и одличен 5 :) Искрено не очекувавме нешто незнам што и сме премногу задоволни. А бевме видно вознемирени :)
Фала ти на убавите зборови, се гледаме у парк да ги дружиме кучињата :)))
Благодарам за убавите зборови и пофалбите ;)

Инаку само 2 Добермани имаше пријавено на изложбата, јас со Астра, и Izrafel Rajan Rainer (нагалено Арон) - мажјакот на мојот пријател.
Астра според стандардот на женките Добермани е совршена, а исто и Арон (мажјакот Доберман) е фантастичен ... и нормално кога во конкуренција се совршен мажјак и совршена женка, во 99% од случаите мажјаците ја земаат титулата Првак на раса (Best Of Breed) ... али во овој случај судијата ептем се мислеше дали на Астра да и даде B.O.B или на Арон ... али сепак се одлучи за непишаното правило дека во вакви ситуации секогаш мажјакот зема B.O.B
Искрено не ми е криво, бидејќи Арон е прекрасен, во секој поглед, а и плус тоа Арон ни е зет ;D со него ќе ја парам Астричка.
Јас првенствено дојдов за да земам оценка 5 и C.A.C, и си зедов, така што сум презадоволна од денешниов ден ... со уште едно учество и освојување на уште еден C.A.C - Астра ќе стане шампион на Македонија :)

Инаку мажјакот, Арон е само 11 месеци стар :D ама е навистина крупен, има многу јака крв и генетика, и затоа ти делувало дека е постар.

Иначе секој ден сме во парк, слободно кога сакате поминете со Барт :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2316 на: 15 Март 2014, 20:57:39 pm »
Епа изгледа за истиот збориме. Ептен впечаток ми остави и стварно ми е кривошто не освои прво место на крај. Сите таму треба да се засрамат. Тоа на крај беше срамота невидена.
Водителот као вика кој треба да освои прво место, сите викаат Доберман и на крај даваат прво место награда на врска неам што :S Стварно ми стана криво.

ПРЕКРАСЕН!!!

Инаку не сум знаел за тоа дека обично на мажјаците даваат..Добро од вчера сум сеа у овие води, па ќе научам :)
Само криво ми е што се е платено таму, срамота сме. тоа ми го кажаа многу луѓе, па и човекот од Срвија каде то го купивме кучето :S

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
« Одговори #2317 на: 15 Март 2014, 22:54:13 pm »
^ Да, тоа е Арон ;)

Еве уште некоја сликичка:

Јас се изненадив што Арон не зема B.I.S (Best In Show) ... трето место Стафорд, второ место Кавкаски Овчар, и сите навиваа за Доберманот Арон да земе прво место (B.I.S), и на крај Ротвајлерот зеде B.I.S  :-\

Пошто не гледав што се дешавало на вашиот ринг, незнам ама Астра е лудница од куче. Се утепав фалејки ја по дома :)
Има кај мене на ФБ видео од Астра, баш во ринг како се презентираме :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2318 на: 15 Март 2014, 23:24:44 pm »
Го изглеав и видеото, браво :)
Aron ептен ми остави впечаток..стварно многу ми се засвиѓа. :D Баш со татко ми коментиравме како е срамота со наградиве.
Мислам имаше еден Самојед што од сабајлето од 9 саат до 2 не мрдна од кафезот и само го малтретираа и чешлаа..Мислам ок и ние се расчешлувавме нормално ајде, ама тоа беше претеризам.
Исто дека бевме до "Диџејот" се избаци една и со цел памет му рече - Ај те молам намали тоа звучниците, кучево ми се плаши :S
Мислам смешки :)
Али како и да е ние сме ептен позитивно изненадени, искрено кажав дека не очекував ништо пошто ова повеќе ни беше и како за некое искуство и ние да научиме како е и што е :) Али супер :D

@Тино пошто ти не се чувствуваш спремен за изложби, да го пријавиш кучето :) И чекам да се фалиш за 2 недели :)
Ќе ургирам кај Класниот да прошетаме у Битола, како поДдршка :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #2319 на: 16 Март 2014, 16:59:24 pm »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2320 на: 18 Март 2014, 01:18:27 am »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2321 на: 18 Март 2014, 01:32:30 am »
кукла!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
Одг: Re: Домашни Миленици
« Одговори #2322 на: 18 Март 2014, 02:11:38 am »
Фацка е Барт. Тек муабет кога праи, ептен е доживљај :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2323 на: 18 Март 2014, 04:04:29 am »
Плаче само, како газдата кога го тепаат у Рејс Центер ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107