Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 572148 пати)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 800
  • .
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1935 на: 10 Август 2017, 15:45:40 pm »
а зашто на дизел со PD ињектори викат дека не смее да му се стави адитив за прочистување оти ќе ги расипувало тоа дизните PD точно ли е ова?
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1936 на: 10 Август 2017, 18:28:43 pm »
Vlatko - од кај најде Wynn's ?
Некако слабо го гледам по бензискиве.
Јас го земав од Хубо,иначе увозници се  Макорбитал може и кај нив да се најде.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1937 на: 10 Август 2017, 23:57:53 pm »
а зашто на дизел со PD ињектори викат дека не смее да му се стави адитив за прочистување оти ќе ги расипувало тоа дизните PD точно ли е ова?

Кој ти го кажа ова?
Некаде на писмено си го прочитал или комшиски муабет?

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #1938 на: 12 Август 2017, 00:40:57 am »

Кој ти го кажа ова?
Некаде на писмено си го прочитал или комшиски муабет?
Pa sea ako ti pokazam koj mi go kazal ova, siguren sum deka ne bi go prepoznal. A toa shto prashav pogore e forumska konstatacija na luge koj se upateni vo ova problematika taka da ne znam dali e tocno ili ne
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1939 на: 12 Август 2017, 10:44:33 am »
На брзина по форуми шо изгуглав кажуваат дека VW препорачува

"VW recommended Stanadyne for PD engines."

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=420736

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1751130-Fuel-Additive-for-TDI-PD-engines

Види во упатството што ти пишува.
Кај Алфа  Ромео во упатството пишува дека треба да ставам Tutela Diesel Art.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #1940 на: 12 Август 2017, 19:34:10 pm »
https://newalfaparts.co.uk/additives/305-wurth-injector-cleaner-300ml.html

We at Autolusso have been noticing a vast amount of failures with JTS engines, this is down to the petrol injectors failing. This Injector cleaner can prolong the life of your injectors with reguler use. We highly advise this is used every few months to keep your engine running well.

Note to @marjanot ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1941 на: 12 Август 2017, 21:52:58 pm »
Јас имам ставано повеќе пати адитиви, ништо спектакуларно не се десило. Најдобро дејство имале LM Super Diesel и Diesel Purge .

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1942 на: 12 Август 2017, 23:00:04 pm »
Јас имам ставано повеќе пати адитиви, ништо спектакуларно не се десило. Најдобро дејство имале LM Super Diesel и Diesel Purge .

Чим така велиш, така нека биде :)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #1943 на: 12 Август 2017, 23:49:03 pm »

ke gi probam i jas ovie shto gi spomna, ne deka kolata ne e vo red tuku cisto preventivno sakam  da deluvam i da gi drzam vo dobra kondicija diznive oti celo vreme kolata se vozi do maksimum 2500 rpm.
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1944 на: 13 Август 2017, 01:51:04 am »
Ја на голфот му ставов к2, тек на 3500 рпм знаеше да се осети моторот дека има зорт, предходно како гравче во петок клокотеше. Од тогаш редовно му ставам, мада летно време пола доза наместо цела, по слух доста му е:) Е сега кај мене е со бош пумпа.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5517
« Одговори #1945 на: 13 Август 2017, 14:35:24 pm »
Diesel Purge може да се стави и само на него да работи моторот и ефектот е многу поголем односно многу повеќе исчистува.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1946 на: 13 Август 2017, 17:25:46 pm »
Na CR dizel ako koristis redovno aditivi prodolzi da gi koristis, ako nikogas ne si staval stavi samo ako veke imas problem pa da probas nesto da opravis, a ako nikogas ne si stavil i nemas problem produzi si da nestavas.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1947 на: 13 Август 2017, 21:03:02 pm »

Чим така велиш, така нека биде :)
Со првото имаше намалена потрошувачка, и поголема максимална брзина, со второво само поголема максимална брзина. Промена во работата на моторот нема...
Тие од сонак, вурт и лук оил ама баш никаков ефект немаат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5517
« Одговори #1948 на: 13 Август 2017, 21:13:26 pm »
Јас со винсот сум приметил дека помеко работи моторот

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1949 на: 14 Август 2017, 04:32:58 am »
И тука има разни марифети, некои се за чистење, некои цетан-бустер, некои комбинирани ....