Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 529632 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1350 на: 13 Јули 2014, 21:51:30 pm »
Не сум го пробал, ама зијан од него нема сигурно. Можда сега пред одмор ќе го земам, незнам :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1351 на: 14 Јули 2014, 00:54:09 am »
Predlog nekoj Cistac za dizni na star dizel motor potocno za zutoto golfce, na prvo palenje sabajle malku trokira nekoja dizna zeza pa da probam so nekoj cistac moze ke zavrsi rabota :) ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1352 на: 14 Јули 2014, 10:09:33 am »
челична жица ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1353 на: 30 Јули 2014, 22:20:57 pm »
Djigi имас ли ставено вакво нешто и шо мислиш вреди ли да се дадат пари

http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/aditiv-za-tng-sistem.html

Од сите плинаши никој го нема искористено ова до сега, па да сподели искуство?

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #1354 на: 03 Август 2014, 20:57:14 pm »
А да препорача некој некое средство што го пробал ?

Отсутен ^Goce^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #1355 на: 24 Август 2014, 18:06:48 pm »
Здраво на сите интересна тема  па да побарам и јас еден совет овде од вас имам форд фокус 1,8тдди и почнува да си чади не редовно но на полна туража чади салам или на поголеми обртаи е сега еден колега ми препорачува Wurth да ставам во нафтата малку ми вика поконцентрирано напрај го и издувај го малку прашањево ми е има шанси да се подобри или ова адитививе ти се нешто како да не оди кон полошо а нема да има подобрување исто така овде сретнав и двотактол нешто како за подмачкување има гајле и двете да ги ставам во исто количество нафта или прво едното после другото и се разбира ако има нешто подобро за мојов случај препорачајтеми фала.  :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #1356 на: 24 Август 2014, 18:34:59 pm »
Двотактотлот во теорија треба да ти го подбри подмачкувањето на бризгалките и високо притисочната пумпа. Чадењето обично е повеќе гориво од потребно во моментот на согорување. Може да провериш како ти се цревата за довод на воздух, маф, мап и егр. Бојата на чадот исто треба да биде одредена за вистински да му најдедеш чаре.

Отсутен ^Goce^

• Јуниор
  • **
« Одговори #1357 на: 24 Август 2014, 18:45:20 pm »
Двотактотлот во теорија треба да ти го подбри подмачкувањето на бризгалките и високо притисочната пумпа. Чадењето обично е повеќе гориво од потребно во моментот на согорување. Може да провериш како ти се цревата за довод на воздух, маф, мап и егр. Бојата на чадот исто треба да биде одредена за вистински да му најдедеш чаре.

чадот е црн ја однесов на дијагностика ми рекоа дека или бош или дизна некоја прај зафрканција е сеа со ова адитививе прашањево ми е дали ќе има подобрување

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1358 на: 24 Август 2014, 19:43:51 pm »
nema bos pumpa ova

cim frla crno pusta povekje nafta znaci podmocuva a ne e zapusena pa da turis adetiv da ja otpusi
vidi nekoj na forumov se falese deka so adetiv resil problem,mene toa ne mi e verodostojno ali za 1000ce mozda vredi da se proba

Отсутен ^Goce^

• Јуниор
  • **
« Одговори #1359 на: 24 Август 2014, 20:08:09 pm »
nema bos pumpa ova

cim frla crno pusta povekje nafta znaci podmocuva a ne e zapusena pa da turis adetiv da ja otpusi
vidi nekoj na forumov se falese deka so adetiv resil problem,mene toa ne mi e verodostojno ali za 1000ce mozda vredi da se proba
Тдди е од постарите има бош тдци немаат бош незнам така добив совет од колега на раб као демек ќе се ичисти дизната затоа пишав и овде да споделиме повеќе мислења

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1360 на: 24 Август 2014, 20:25:10 pm »
izvini,mi se procita tdci
togas mozes da probas i so dvotaktol i so adetiv,taa pumpa trpi,za razlika od tdci

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1361 на: 25 Август 2014, 01:41:50 am »
За тој форд фокус 1.8 тдди можеш на Wins адетив да пробаш да си ставиш јас пријатно се изненадив од делотворноста, инаку на него пишува за во цел резервоар гориво да се стави ти стави го во половина и извози го на подолг пат да се издува добро ..... Двотактол можиш по малку да ставаш во горивото тоа ја подмачкува бош пумпата без разлика на адетивот.....Инаку деновиве возам нон стоп еден таков Фокус од шурата мој оти астрата ми е на поправка, кога го земавме т.е купивме пред 2 месеци маваше црн дим и сецкаше понекогаш и турбото слабо уклучуваше, и што направив имам од Астрата останато Спреј CRT за чистење на Маф сензор и со него ги прочистив сензорите на фокусот мислам дека колата се препороди турбото сега уклучува секогаш и има да не речам дупло снага нема така црн дим.....Значи покрај адетив во горивото земи и таков спреј ќе имаш многу корист верувај ......

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1362 на: 25 Август 2014, 09:40:38 am »
nema bos pumpa ova

Секој дизел има „бош пумпа“ само некои имаат CR пумпи кои го држат притисокот постојан а вбризгувањето го прават преку контрола во бризгалките, или „обичните“ дизели каде пумпата го обезбедува вбризгувањето на горивото во бризгалките.

И едните и другите се осетливи на лошо подмачкување заради недостаток на сулфур во горивото. И едните и другите се „пејн ин ди ес“ кога ќе се расипат.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #1363 на: 25 Август 2014, 09:44:10 am »

чадот е црн ја однесов на дијагностика ми рекоа дека или бош или дизна некоја прај зафрканција е сеа со ова адитививе прашањево ми е дали ќе има подобрување

Покрај горивото, битно е и контролата на протокот на воздух. Имаш два битни параметри кои се контролираат преку сензори. Ако имаш пукнатина некаде во системот за довод на воздух или грешни мерења на количина на воздух и температура исто така може да се случи да чади. Отоворен/ заглавен ЕГР исто може да чади.

Малце посаглам проверка не е на одмет пред да се турат пари.

Отсутен ^Goce^

• Јуниор
  • **
« Одговори #1364 на: 25 Август 2014, 15:48:44 pm »
Еве ова го зедов денес

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/de_5122.html?Opendocument&land=DE
ќе пробам а отворено малку да ја издувам па да видам што ќе биди инаку освен маф сензорот Kozanostra кај да барам од прилика др сензори да го подзачистам оти не сум некој стручнак и егр не е во ситуацијава го проверивме