Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 528946 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1080 на: 02 Февруари 2014, 19:20:52 pm »

Отсутен Stefan995

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
« Одговори #1081 на: 02 Февруари 2014, 20:10:00 pm »
Kollu otprilika cini edno pakuvanje?
Edit: najdov :). Fala :)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #1082 на: 07 Февруари 2014, 11:21:13 am »
http://autoline.com.pk/wp-content/uploads/2013/10/untitled3.jpg

Би имал ли корист од вакво едно да ми прочисти чисто онака или слабо...?
и на пакувањето пишува цело на цел резервар ,може и пола на пола резервар така...?:D
vectra c 2.2 dti

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #1083 на: 11 Февруари 2014, 20:09:09 pm »

Денеска ставено вакво на цел резервоар,ке видиме дали има некоја разлика.Имам за возење наеднач околу 700км.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #1084 на: 12 Февруари 2014, 13:03:39 pm »
Купив адитив за чистење на дизни од Wynn's бидејќи го фалеа тука.
Колата ја терам на плин.
Како би било правилно да ја возам колава откако ќе го ставам средствово..
цело време на бензин додека не го истрошам или нормално да си пали на бензин и до одредена температура да си префрла на плин?
Инаку ќе го ставам во 15литра бензин цело шише (не како што пишува 40литра)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1085 на: 13 Февруари 2014, 00:20:04 am »
Извози го на бензин инаку на плин што аир ќе видиш и по можност цело наеднаш значи на подолг пат јас земав на винс исто ама 3х1 и  има ефект позз..

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1086 на: 13 Февруари 2014, 04:47:40 am »
Највеќе го земав бидејќи некои дизни не затворале убаво па ми трошеше и бензин додека терав на плин. Арно викаш таман за некој викенд планирам да шетнам накај Берово па може да се направи комбинацијата.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1087 на: 13 Февруари 2014, 08:21:43 am »
Највеќе го земав бидејќи некои дизни не затворале убаво па ми трошеше и бензин додека терав на плин. Арно викаш таман за некој викенд планирам да шетнам накај Берово па може да се направи комбинацијата.

Колку го зема и од каде? Сега кога ќе размислам, и мене како брзо да ми се троши бензинот. Пиши за искуство , дали ке се подобри

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1088 на: 13 Февруари 2014, 14:48:48 pm »
Кога си во лер дали ти мрдаат обртаите и дали ти сецка под мала гас (до 2000 обртаи) во прва, втора брзина кога си на плин?
Мене ми ги чистеа дизните за гориво во сервисот кај што го ставив плинот и не ми земаа пари. Битно го немам веќе тој проблем освен кога ми е во лер или кога застанувам со кочница знае да мрдаат обртаите повторно ама ептен малку и не континуирано. Од тогаш поминаа неколку месеци па викам ај бидејќи ги користам многу малку да ги подмачкам колку толку пак да не зезаат :)

цена: 322ден.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1089 на: 13 Февруари 2014, 15:28:29 pm »
Кога си во лер дали ти мрдаат обртаите и дали ти сецка под мала гас (до 2000 обртаи) во прва, втора брзина кога си на плин?
Мене ми ги чистеа дизните за гориво во сервисот кај што го ставив плинот и не ми земаа пари. Битно го немам веќе тој проблем освен кога ми е во лер или кога застанувам со кочница знае да мрдаат обртаите повторно ама ептен малку и не континуирано. Од тогаш поминаа неколку месеци па викам ај бидејќи ги користам многу малку да ги подмачкам колку толку пак да не зезаат :)

Додека е во лер, а мирува, ако само што ми префрлило на плин, знае минимално да мрдаат обртаите, повеке на звук се слуша него на стрелката. Ама пак кога ке тргнам од таа положба, ако дадам гас, па одземам, знае да засецка. Минатата недела ги сменив каблите за свеќици, па сега е мноогу подобро. Сецкањето е најчестно на мали обртаи, во прва, втора. Трета и натака нема проблем сега, после новите кабли. Порано засецкуваше ако се вози со одземена гас, минијатурно, ама се осеќаше.

Тебе пред чистењето како ти правеше? Што се подобри со чистењето?

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #1090 на: 13 Февруари 2014, 17:40:25 pm »
Imal nekoj iskustvo so Wurth Einspritz Reiniger Diesel? Gledav deneska vo Hubo imase.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1091 на: 13 Февруари 2014, 18:21:06 pm »
Aбе тие на wurt ги има на Макпетрол бензинските ама јас намерно земав Winss оти гледам дека покрај чистење на дизните и целиот систем  на нив пишува и подмачкување на виталните елементи на бош пумпата што за на дизел со ова нашето гориво е супер работа.... Winss 3х1 има ознака

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1092 на: 13 Февруари 2014, 19:43:12 pm »

Додека е во лер, а мирува, ако само што ми префрлило на плин, знае минимално да мрдаат обртаите, повеке на звук се слуша него на стрелката. Ама пак кога ке тргнам од таа положба, ако дадам гас, па одземам, знае да засецка. Минатата недела ги сменив каблите за свеќици, па сега е мноогу подобро. Сецкањето е најчестно на мали обртаи, во прва, втора. Трета и натака нема проблем сега, после новите кабли. Порано засецкуваше ако се вози со одземена гас, минијатурно, ама се осеќаше.

Тебе пред чистењето како ти правеше? Што се подобри со чистењето?

И јас мислев дека ми е до свеќици или до каблите нешто ама пак на бензин не правеше никаков проблем, убеден бев дека е до плинот бидејќи само кога е на плин така се понашаше. Од тогаш ми нема засецкано.
Откако ги чистеа дизните спие сега, и во прва кога возам на најнизок обртај што се вика до пред да изгаси оди ко подмачкано. Предходно скокаше и знаеше некогаш и да изгаси кога ќе застанам нагло на семафор посебно кога ќе одземеш гас во прва или втора брзина.
Ми трошеше бензин, кога му реков на плинарот одма му текнало до што може да е, бидејќи што не проверив предходно..
го шистев throttle body-то и Idle air control valve (регулаторот за мали обртаи) ама ништо не помогна.
Ова адитивов го чувам уште, се одлучив прво да сменам филтер за гориво бидејќи го немам сменето добри 3 години а го имам купено уште пред една година мислам и така ми седи сум го заборавил.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1093 на: 13 Февруари 2014, 19:52:26 pm »
Imal nekoj iskustvo so Wurth Einspritz Reiniger Diesel? Gledav deneska vo Hubo imase.

На форумов го препорачуваа и Вуртот и Винсот па и Молито :) нема да згрешиш мислам.
Во Хубо имаат адитиви на Сонакс, Вурт, Винс, К2. Моли немаат ама Mr.Bricolage го имаат.

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
« Одговори #1094 на: 21 Февруари 2014, 19:48:41 pm »
Kade moze da se najde ruskiot modifikator ili ona zamenskoto Modifikator + , mi treba mnogu.

http://www.modifikator.rs/o_proizvodu.php