Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 466639 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #945 на: 23 Јули 2013, 23:00:35 pm »
340 denari vo Hubo

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #946 на: 03 Август 2013, 14:41:19 pm »
Одличен е овој од VLATKO !

Како ја оценуваме одличноста? Што гледаме?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #947 на: 03 Август 2013, 17:54:31 pm »
Очигледно уште си немал проблем со дизните, па затоа не си имал прилика да ја оцениш одличноста. Ни ултра звукот (механички) не ги чисти толку добро дизните како Wynns (хемиски). Има на интернет ревјуа, клипчиња, форуми и тако даље - може да разгледаш у слободно време, а може да прашаш и други паталци од тука.
Ова се става превентивно, но може и корективно (има процедура за тоа некаде низ форумов детално опишана, членови кои беа на таков вид чистење и тн).
Значи одговорот на твоето прашање е дека одличноста се гледа во успешноста на постигнатите резултати! Секако дека за да оцениш нешто треба критериум, а тоа се резултатите пред чистење и после чистење на дизните со Wynns. Ако нема проблем - нема ни решение за истиот, но целта ни е да ги спречиме проблемите, за после да не мора СКАПО да ги решаваме!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #948 на: 03 Август 2013, 19:11:59 pm »
Одличен е овој од VLATKO !

Како ја оценуваме одличноста? Што гледаме?

Гледаш Wynn's и купуваш....

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #949 на: 03 Август 2013, 19:32:55 pm »
Очигледно уште си немал проблем со дизните, па затоа не си имал прилика да ја оцениш одличноста. Ни ултра звукот (механички) не ги чисти толку добро дизните како Wynns (хемиски). Има на интернет ревјуа, клипчиња, форуми и тако даље - може да разгледаш у слободно време, а може да прашаш и други паталци од тука.
Ова се става превентивно, но може и корективно (има процедура за тоа некаде низ форумов детално опишана, членови кои беа на таков вид чистење и тн).
Значи одговорот на твоето прашање е дека одличноста се гледа во успешноста на постигнатите резултати! Секако дека за да оцениш нешто треба критериум, а тоа се резултатите пред чистење и после чистење на дизните со Wynns. Ако нема проблем - нема ни решение за истиот, но целта ни е да ги спречиме проблемите, за после да не мора СКАПО да ги решаваме!

Ова што го велиш звучи навистина одлично! Па кој би сакал да му се зачепат инјекторите?

Затоа, те молам да пуштиш некој линк од тие ривјуа и клипчиња, ама не кои било, туку оние кои тебе те убедиле во ефикасноста на тоа средство. Ако ме убедат и мене - утре пазарам.

Освен ако, се разбира, и ти самиот си чистел инјектори со ова средство, па во тој случај покрај линковите ќе те молам и да ги споделиш сопствените искуства.

Озбиелн сум!

Гледаш Wynn's и купуваш....

Wynn's ако добро сфаќам е произведувачот на тие средства, така да нивните тврдења се нерелевантни: сигурно дека самиот произведувач ќе ги фали своите прозводи.

Ме интересираат исклучиво независни извори.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #950 на: 03 Август 2013, 19:58:49 pm »
Зборувам од  искуства.....

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #951 на: 04 Август 2013, 00:22:32 am »
marsher има огромно искуство во работата и не гледам зошто некој не би му верувал. Исто така знам и други сервисери кои ми го кажале „системот“ како ги решаваат проблемите со запушените дизни на клиентите, не сакам сега да им правам реклама. Лично фала Богу сум немал проблеми, но делувам превентивно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #952 на: 04 Август 2013, 11:08:30 am »
Преместено во темата за Кадетот

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #953 на: 06 Август 2013, 13:48:53 pm »
Јас го земав она од liqui Moly injector cleaner го ставив во околу 25Л бензин и возев 2х50км на високи обртаи околу 5000-5500 (за ибица 1,4 со 60 коњи зборам) и ништо не се промени. Можеби малку имам пројдено...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #954 на: 06 Август 2013, 13:53:09 pm »
Има од тоа Винс за дизели претпоставувам? До сеа не сум користел адитиви , ама чим го пофаливте толку ... ;D ;D ;D може да се решам

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #955 на: 06 Август 2013, 15:41:47 pm »
Па чим и машините за чистење на инјектори ги викаат Wynns (иако нормално не се сите Wynns :D), мора да има нешто ...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #956 на: 06 Август 2013, 21:36:30 pm »
Значи во Хубо или Макоил да барам Injector cleaner diesel cuore tractore by wynns?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #957 на: 06 Август 2013, 21:37:22 pm »
Имате на Лукоил се, јас сега го видов и го купив за мене :)

325 денари
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #958 на: 06 Август 2013, 21:52:17 pm »
Пиши ако се сеќаваш дали имаше и за дизел агрегати ;D ;D ;D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo