Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 465852 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #630 на: 19 Јуни 2012, 17:03:18 pm »
Знам Симо го имав видено пред некое време на бензиска но поради агресивните дејства на кои и овде некои посочуваат реков да не има некој помалку инванзивен метод. Нешто ќе мора да направам но изгледа тоа е биди после летото таман пред зимскиот период
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #631 на: 19 Јуни 2012, 17:40:54 pm »
Ако ти е фуфка, тогаш само испразни го системот, исплакни го со 2-3 води (полни празни) и наполни нов антифриз. Јас верувам дека wurth нема да направи беља, тие барем знаат како се тестира :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #632 на: 10 Јули 2012, 01:27:11 am »
Дечки нели некој ставаше од МоС2 адитивот за во менувач па ме интересира како сте задоволни?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #633 на: 10 Јули 2012, 01:29:07 am »
Ја ставав, Фаланга ... превентивно. Ако имаш проблем тогаш можеш да осетиш разлика, вака тешко.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #634 на: 10 Јули 2012, 01:41:53 am »
Гледам има и некој Gear protect исто од нив, склапам еден мењач па се мислев дали да ставам

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #635 на: 10 Јули 2012, 01:48:30 am »
Нема зијан :)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #636 на: 13 Јули 2012, 06:54:44 am »
Да ставиш ич да не му се мислиш. Секако муштеријата ќе го плати и него :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #637 на: 27 Јули 2012, 02:37:48 am »
Уф читање цела тема во еден здив...ми паднаа очиве...утре одам по кератек и ќе го ставам во нед. сабајле и така одам за Охрид...таман и ќе осетам дали има некоја разлика по пат
« Последно менување: 27 Јули 2012, 02:58:12 am Bojan j »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #638 на: 27 Јули 2012, 09:15:07 am »
Таман да се раскљунка~

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #639 на: 27 Јули 2012, 09:50:10 am »
Дечки нели некој ставаше од МоС2 адитивот за во менувач па ме интересира како сте задоволни?

Гледам има и некој Gear protect исто од нив, склапам еден мењач па се мислев дали да ставам

Да, јас ставив ама не осетив НИКАКВА разлика. Маршер вика дека некои стари менувачи ги оправал со Gear Protect. Gear Protect i MoS2 е истиот адитив само GP е понов, односно ребрендиран.

Уф читање цела тема во еден здив...ми паднаа очиве...утре одам по кератек и ќе го ставам во нед. сабајле и така одам за Охрид...таман и ќе осетам дали има некоја разлика по пат

Во вожња веројатно нема да осетиш никаква разлика. Но кога ќе го паркираш и ќе одспие една ноќ сабајлето може да бидеш многу изненаден. Е сега летно време колку ќе се осети не знам ама да беше сега зима на -20 степени ќе си ја трескаше главата од шофершајбна од неверување.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #640 на: 27 Јули 2012, 10:05:59 am »
Во Опеловите диференцијали со ограничено пролизгување-омега, сенатор итн. -фабрички е препорачан под обавезно МoS2....

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #641 на: 27 Јули 2012, 11:28:00 am »

Во вожња веројатно нема да осетиш никаква разлика. Но кога ќе го паркираш и ќе одспие една ноќ сабајлето може да бидеш многу изненаден. Е сега летно време колку ќе се осети не знам ама да беше сега зима на -20 степени ќе си ја трескаше главата од шофершајбна од неверување.
[/quote]
Сите го фалат па и вие тука...за 50 000км заштита, 1000 ден би дал, нека биде како превенција :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #642 на: 27 Јули 2012, 11:30:03 am »
Бојан за каков мотор се работи и колку има изминато? Пред колку километри имаш сменето масло?

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #643 на: 27 Јули 2012, 11:31:33 am »
Фиеста 20к, масло пред околу 3000-4000, 1.4 бензинец...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #644 на: 27 Јули 2012, 11:34:50 am »
Одлична комбинација за Кератек. Имаш уште 5000 километри до смена на постојното масло, значи има време Кератекот да се врзе. Нов неоштетен мотор е битно ради други проблеми кои би можеле да настанат кај многу стари мотори со истрошени карики. 1.4 е малолитражен мотор без некои значајно-страшни случки и сили внатре во моторот. Нема да прижи кој знае каква заштита од абење во нормални услови ама зимно време за ладни стартови душа дава кератекот.