Препорака до сите колеги Алфисти, Мос 2 одлично се лепи во варијаторчето. Ради ал се нечује.
Хмммм... Ај следната недела ќе те прашам, да не е само „привремено лудило“ ефект Ако е така до следната недела, ќе го пробам и јас Иако се навикнав старт-ап тракторизмот
Кај мене се јавува кога ќе се разретчи уљето односно на загреана, буквално истекува од варијатор. Звукот се јавува под мали обртаи се док не се напуни варијаторот со уље. Со Мос 2, сега за сега не се слуша.
Отприлика исто е и кај мене, не е тотално рокнат па стално на низок број вртежи да си тропка, него само на палење при одредени услови - најчесто кога ќе „избега“ уљето од варијаторот. Исто приметив дека варијаторот сака „тазе“ уље, па кога сменив пред 4-5 иљади км, скоро и да се изгуби звукот. Полека пак се враќа Затоа викам ќе те прашам за 1 недела, дали е се` ок, ако е - тогаш ќе турам Mos2.
10W-40 преку сила 7 000 км го храни варијаторот. После тоа се зависи од брендот на уљето.
Што се тиче адитивот за бензин, како се потроши така се врати гадниот мирис при повисока туража.
Закључок, мора нон стоп да се вози со адитивчето.
За Мос 2 накнадно ќе те информирам, еве 4 ти ден одлично делује.