Завчера, ноќта кога дуваше јак ветер и бмв то ја делеше сличната судбина ко југото од мојата ми драга(читај праисториска) зграда, имено овој пат не ми шлапна парче стакло врз кола него малтер од фасада, поради неможноста да си ја паркирам од другата страна на зградата поради тоа што има многу други коли кои што ги паркираат од други околни згради и пелагонија(а притоа си имаат свој паркинг), бев приморан да ја оставам пред гаража и покрај ризикот и знаејќи дека може да се деси белај некој од ваков калибар кога дува и врне, а притоа еднашка изгорен со едната кола. Како и да е поминав релативно добро у споредба со комшија со октавија кој се здоби со набиено крило и хауба за у ѓубре, откачен браник, скршен фар и здробена шофершајбна. All in all поминав со две гребаници на хауба и една на ќош на браник кои да се надеваме ќе искочат со машинско полирање, ако не ќе се фарба хаубата и пукната шофершајбна на две места кај шоферскиот брисач која по се изглеа ќе мора од џеб да си ја платам пошто сум заборавил да си ги регистрирам стаклата(идиот
)(евентуално ако не најдам некој со камион да ми излезе у пресрет па да напраиме европски и со неговата полиса, демек удрило камче, па ја да му ги исплатам само бонусот што ќе го изгуби). Како и да е, трба после празников да купам сонакс полир у боја и да почнам да барам шофершајбна, дали ќе биде од новус/едел пром нова или од отпад на старо ќе видиме како ќе се одвиваат математиките.
еве некоја слика, кога го видов сабајле вчера срце ме искина.