Ајде да си правиме муабет на тема Мондео
Искрено ми се свиѓа, многу! На изглед! Од надвор делува агресивно и елегантно и се е супер. Внатре материјалите се за ниво подобри од америчката верзија (се познава лесно), ама не е нешто уау. Многу е добро, ама му фали оно уау ефект внатре, она последното, она што (за мене) е многу битно, завршна обработка. Го нема тоа чувство на квалитет како во пасатот пример. Многу е добро, ама тоа, тоа последното фали, нијанса една фали.
За екранот ке се сложам апсолутно со Дени, го зборевме баш тоа, срамота голема! 2015та сме!
Просторност, од напред ми се виде ок, ми се свиѓа како се седи, штуро ми е околу тоа сони екранот и со копчиња и ми изгледа старовремски (можда е до мене) другото е одлично. Воланот е предобар, ептен ми се свиѓа. Назад, незнам, јас сум мал човек мене и во Фичо ми е пространо
али во секој случај повисоките луѓе ќе имаат мал проблем.
Моторот, ОК ама апсолутно ништо посебно. Како еден најобичен мотор.
Али изгледот, по мене е многу битен, дури најбитен, наперд изгледа фантастично, освен овој тестираниов со оваа боја, како можеа сеуште не ми е јасно.
И пази сеа, ова доаѓа од фан на Форд (еве возам и го сакам и почитувам ко бренд). Мондеово ми е омилена кола уште од пред 2 години, ама да бидеме реални, колку и да е добра мене ми фали нешто во неа, можеше да биде подобра, со оглед дека чекавме 2 години за него, можеа во меѓувреме да го освежат внатре, екран ова она...Не сум разочаран, напротив пак си го сакам мондеово и би го избрал пред Мазда 6 пример (да, само јас и никој друг верувам) али ете.