Дарки .. Ке проверам ке земам од сунгерот, ке ставам чим има разлика, добро ке е малце по тивко да биди ...
Него денес убав ден .. Купен Факра адаптед од кај Маџар за 800денара .. Па бидеќе на беше оригинал за JVCто морав да напраам Homemade конекција
Еве како течеше се тоа
Димензии за клучевите за вадење радиото фабричко ..
Моите 4 клуча .. прво направив од стара ISIC картица, но неуспешно, па удрив ножица на NESCAFE конзерва
завршија работа ..
Еве што вика радиото фабричко и JVCТо ... Воглавно лесно, боја со боја конекциите се совпаѓаат ..
Раздвоен Факра од непотребните ИСО конектори ..
Power Antenna, Reverse Signal, Steering Remote моментално непотребни и тргнати на страна ..
Подготовка на краевите од жиците на двата краја од Факра и ЈВЦ конекторот ..
DONE
Еве како изгледа готов кабелот Факра до JVC .. Сигналот за Рачната споен за заземјување .. така да ке си гледаме DVD и во вожња ..
Продолжен е и кабелот за илуминација .. Бидеки нема CAN BUS .. го конектирав на доводот за осветлување на копчето за Греач на задно стакло ..
Копчето за грејачи .. Сивата жица е светлото .. Тука е споена илуминацијата од JVCто ..
Довлечен кабел од Микрофон кој ке биде позициониран околу воланот некаде ...
Во касетата извадено е капачето од место каде што треба да стои брава за деактивирање на аирбег за совозачот ..
Поставена основната рамка за држење стабилност на радиото ...
Средување малце кабли ..
И тоа е тоа .. Како така си легна и задоволен ..
Срекен сум со тоа тоа што испадна .. Утре фали да се земе конектор од факра за исо обична антена и да се уштека ... Па се мислам дали да ја местам камерата за рикверц бидеки е од оние кои треба да се буши браникот .. а некако не ми се отвара дупка фи30 .. може ке му најдам некое соодветно место друго без да дупиме
Понатака ке се нарача адаптер за Командите од воланот кој треба да го монтирам .. Кабел за конекција на Ајфон, Ајпод со двдто, па ке имам и навигација, треба да стигнем Благодарност до Колегата NUME кој ми го обезбеди од ибеј за мали пари .. па здравје едни добро звучки да се купат да одат на предни врати, оргиналот на задни ..
Искрено многу пријатно се изненадив од звукот кога го пуштив .. Звук за Мерак, чист, јак, без грчење на повисоко ниво .. ТОП ... за мои потреби е бомба не сум некој аудиофил ..
Еве и клипчина некој штракнав набрзинка па споделувам импресии со сите ..