Автор Тема: Volkswagen Polo 9N3 "GTI"  (Прочитано 91442 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг: Volkswagen Polo 9N3 "GTI"
« Одговори #285 на: 11 Јануари 2012, 21:33:45 pm »
Фала осмица .. некако ми изгледаат високи цените .. затоа чекам нешо интересно .. а и некако 3цилиндри ми одмили ради бучавост вибрации .. пак 1.4 е труп невиден мислам .. трошит ко краз на угорница, за 10тина коња плус .. и работава е ебати волцвагено .. Ж

Али ај ке го контактирам с16 да видиме  ... 

Двдто утре ке го монтирам, денес правев клучеви за вадење оригиналното .. па утре да земам исо конектор .. да видам камера ако става за назад да пуштам кабел .. па ми фали уште еден твитер и изолација да ги турам назад звучките ..

Него дајте совет, читав нешто но .. ефтина изолација да му турам на задни врати и позади во гепек ??

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #286 на: 11 Јануари 2012, 23:55:42 pm »
akusticen sunger za izulacija kaj mene na golfot dosta dobro se pokaza 600 den e kvadrat go imas vo hubo market ,normalno ako sakas niskobudzetna izolacija ako sakas profi onaa dinamit li ja vikaa :) ?

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #287 на: 11 Јануари 2012, 23:59:30 pm »
секако дека ниско буџетна .. неам намера да давам 50е за квадрат .. Некога таа, со што се лепи, самолеплива или?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #288 на: 12 Јануари 2012, 00:08:30 am »
Џо, ценкај се бе. Остај цените што се пишани таму, оди на лице место и ценкај се за цена. Тоа е пазар ;)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #289 на: 12 Јануари 2012, 00:10:01 am »
akusticen sunger za izulacija kaj mene na golfot dosta dobro se pokaza 600 den e kvadrat go imas vo hubo market ,normalno ako sakas niskobudzetna izolacija ako sakas profi onaa dinamit li ja vikaa :) ?

;D Подобра изолација од динамит здравје. Инаку Dynamat се вика ја има во Аутоленд

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #290 на: 12 Јануари 2012, 01:16:42 am »
а цена а е еам?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #291 на: 12 Јануари 2012, 01:20:01 am »
Не знам, ќе прашам ако сакаш

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #292 на: 12 Јануари 2012, 01:58:52 am »
зајеби .. со тие пари, тапацири од фетон ке стаам :D скапа глеам по нет

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #293 на: 12 Јануари 2012, 02:30:07 am »
so zdravje da koristis kolega i ti JVC zema ke bides prezadovelen ...barem jas sum pozz  ;D ;)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #294 на: 13 Јануари 2012, 00:20:47 am »
Dzo jas sum prezadovolen i od sungerot sto go postaviv,ima ogromna razlika nekolku clenovi od forumot ja imaat zabelezano :) :) bar za dizelas kec koj straka na kilometar koga ke si vlezes vo nego i bucavata e na najnisko nivo merak da ti e :) ali nejkes da otvoris vrata :D :D :D inace se lepi so lepak,neostik primer

vaka izgleda sungerot :)

http://www.sundjer-komfor.com/sundjer-izolacioni.jpg

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #295 на: 13 Јануари 2012, 00:31:46 am »
Dzo jas sum prezadovolen i od sungerot sto go postaviv,ima ogromna razlika nekolku clenovi od forumot ja imaat zabelezano :) :) bar za dizelas kec koj straka na kilometar koga ke si vlezes vo nego i bucavata e na najnisko nivo merak da ti e :) ali nejkes da otvoris vrata :D :D :D inace se lepi so lepak,neostik primer

vaka izgleda sungerot :)

http://www.sundjer-komfor.com/sundjer-izolacioni.jpg
Ova moze da go zalepis samo negde kaj sto nema sansi da se namokri.... oti ako se namokri ke muvlosa pa ke pocne da smrdi
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #296 на: 13 Јануари 2012, 00:34:06 am »
Викаат дека се премачкувало со малку уље од страната каде што ке се лепи,за да не прима вода...барем така имам слушнато
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #297 на: 13 Јануари 2012, 01:10:57 am »
neznam za ujinja i takvi raboti ,jas nemam nisto postaveno samo na kraj imam staveno i   debel najlon odnosno pozadi tapacirot isto i toj e mnogu biten :)i veke tri godini eve kako pominaa ne se javil problem :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #298 на: 13 Јануари 2012, 02:40:59 am »
Дарки .. Ке проверам ке земам од сунгерот, ке ставам чим има разлика, добро ке е малце по тивко да биди ...  

Него денес убав ден .. Купен Факра адаптед од кај Маџар за 800денара .. Па бидеќе на беше оригинал за JVCто морав да напраам Homemade конекција :)

Еве како течеше се тоа

Димензии за клучевите за вадење радиото фабричко ..

Моите 4 клуча .. прво направив од стара ISIC картица, но неуспешно, па удрив ножица на NESCAFE конзерва :D завршија работа ..

Еве што вика радиото фабричко и JVCТо ... Воглавно лесно, боја со боја конекциите се совпаѓаат ..

Раздвоен Факра од непотребните ИСО конектори ..

Power Antenna, Reverse Signal, Steering Remote моментално непотребни и тргнати на страна ..

Подготовка на краевите од жиците на двата краја од Факра и ЈВЦ конекторот ..

DONE

Еве како изгледа готов кабелот Факра до JVC .. Сигналот за Рачната споен за заземјување .. така да ке си гледаме DVD и во вожња ..
Продолжен е и кабелот за илуминација .. Бидеки нема CAN BUS .. го конектирав на доводот за осветлување на копчето за Греач на задно стакло ..

Копчето за грејачи .. Сивата жица е светлото .. Тука е споена илуминацијата од JVCто ..

Довлечен кабел од Микрофон кој ке биде позициониран околу воланот некаде ...

Во касетата извадено е капачето од место каде што треба да стои брава за деактивирање на аирбег за совозачот ..

Поставена основната рамка за држење стабилност на радиото ...

Средување малце кабли ..

И тоа е тоа .. Како така си легна и задоволен ..

Срекен сум со тоа тоа што испадна .. Утре фали да се земе конектор од факра за исо обична антена и да се уштека ... Па се мислам дали да ја местам камерата за рикверц бидеки е од оние кои треба да се буши браникот .. а некако не ми се отвара дупка фи30 .. може ке му најдам некое соодветно место друго без да дупиме :)

Понатака ке се нарача адаптер за Командите од воланот кој треба да го монтирам .. Кабел за конекција на Ајфон, Ајпод со двдто, па ке имам и навигација, треба да стигнем Благодарност до Колегата NUME кој ми го обезбеди од ибеј за мали пари ..  па здравје едни добро звучки да се купат да одат на предни врати, оргиналот на задни ..

Искрено многу пријатно се изненадив од звукот кога го пуштив .. Звук за Мерак, чист, јак, без грчење на повисоко ниво .. ТОП ... за мои потреби е бомба не сум некој аудиофил ..

Еве и клипчина некој штракнав набрзинка па споделувам импресии со сите ..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17448
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #299 на: 13 Јануари 2012, 03:16:24 am »
Ооооооооооооодлично! Прекрасно! Си го претставил баш онака како што треба. Мераклија си огромен, затоа те почитувам иако возиш VW :D
Ти прави ли ќеиф тебе? Очигледно ти прави, 1 и нешто те фатило додека си го наместил.
Со здравје да си го користиш, да те служи и да ти прави мераци уште долго време ;)