Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 686896 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #1815 на: 20 Септември 2017, 08:37:06 am »
http://www.ebay.com/itm/Aux-in-Switch-w-USB-Wire-Cable-Adapter-For-BMW-3-5-series-E87-E90-E91-X5-X6-/322208932375

??
И јас ГО видов ова ама мислам дека треба да се поврзе со радиото некоњ од џекчињата.. ако е така претпоставувам дека  има бааѓи работа, не знам дали вреди за оваа функција

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1816 на: 20 Септември 2017, 09:23:35 am »
http://www.ebay.com/itm/Aux-in-Switch-w-USB-Wire-Cable-Adapter-For-BMW-3-5-series-E87-E90-E91-X5-X6-/322208932375

??
И јас ГО видов ова ама мислам дека треба да се поврзе со радиото некоњ од џекчињата.. ако е така претпоставувам дека  има бааѓи работа, не знам дали вреди за оваа функција
Прилично е едноставно ако има кај да го брцнеш USB-то во твоето радио, пошо има разноразни изведби на радијата. Ако имаш веќе AUX има кај да го брцнеш белото коцкастото за AUX, ама за USB-то треба да си провериш, извади го радиото и види дали имаш конектор ко на сликава...

http://prntscr.com/gncuuc

За да го извадиш радиото ѕирни го видеово:

После останува да го протнеш кабелот под средна конзола и низ наслонот за раце, тоа е малце пипаво али не е страшно за пола саат/саат ќе завршиш работа.

@BrziGonzalez Него си пишал у потпис интересен мотор, 335i ти е аутово?
« Последно менување: 20 Септември 2017, 09:30:20 am Molec »

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #1817 на: 20 Септември 2017, 19:25:45 pm »
Фала на информациите, утре денски ќе го извадам радиото, веќе имам вадено на вакво BMW па нема да биде проблем веројатно. Да не знаеш случајно тука некој да шитка вакви адаптерчиња, да не чекам 25 дена да стигнува од интернетов? Или некое страниче каде што испорачуваат побрзо, гледам на ebay, aliexpress нема опција за побрза пратка...
Инаку не, за жал не е.. 320D 2007 возам..
Ех да беше 335i... Тоа количе ми е во срцето, 335i М-sport LCI со дифузерчиња со триста чуда... Меѓутоа имам само 18 години и сам си купував кола, па гледав да почнам со нешто посоодветно и да не се занесувам многу на почеток... се надевам кога ќе стекнам искуство ќе одам на појако... Знам дека и ова е брза и моќна кола за почеток али највеќе ми влегуваше во комбинација.. Го имам гледано твоето BMW во некоја тема, супер колиште! :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1818 на: 22 Септември 2017, 15:21:03 pm »
Пазарив уље за пасатон - Liqui Moly 10w-40 5l за 1800мкд од Аутофилтер во Карпош 4.

замена за ова од кое сум задоволен.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1819 на: 22 Септември 2017, 15:41:35 pm »
Зошто не му ставаш фул синтетик?

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #1820 на: 22 Септември 2017, 18:35:57 pm »
Фала на информациите, утре денски ќе го извадам радиото, веќе имам вадено на вакво BMW па нема да биде проблем веројатно. Да не знаеш случајно тука некој да шитка вакви адаптерчиња, да не чекам 25 дена да стигнува од интернетов? Или некое страниче каде што испорачуваат побрзо, гледам на ebay, aliexpress нема опција за побрза пратка...
Ех да беше 335i... Тоа количе ми е во срцето, 335i М-sport LCI со дифузерчиња со триста чуда... Меѓутоа имам само 18 години и сам си купував кола, па гледав да почнам со нешто посоодветно и да не се занесувам многу на почеток... се надевам кога ќе стекнам искуство ќе одам на појако... Знам дека и ова е брза и моќна кола за почеток али највеќе ми влегуваше во комбинација.. Го имам гледано твоето BMW во некоја тема, супер колиште! :)

Нели до 100 коња смееш да возиш првите две-три години..со казните како врвиш
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #1821 на: 22 Септември 2017, 19:07:18 pm »

Нели до 100 коња смееш да возиш првите две-три години..со казните како врвиш
До сега немам... Се надевам нема да се подречам.. Инаку направив една голема грешка со првата кола што ја купив, на неа изгубив 1200 евра и поради тоа сега не се замарам со тој закон, можев да платам комотно 12 казни со тие пари и да возам нешто што навистина ќе беше купено со мерак. :) 

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1822 на: 23 Септември 2017, 11:06:27 am »
Зошто не му ставаш фул синтетик?
Затоа што е 20 годишна кола, дизељ и има над 200.000км поминато.

Плус фул синтетик е значително поскапо, дури за 1000че +-  :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #1823 на: 23 Септември 2017, 13:05:00 pm »
Многу нормално, фул синтетик е за млади коркачи :)

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #1824 на: 25 Септември 2017, 22:35:43 pm »
Заладе малце и одма ојдоја 50 евра на нов Exide...

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #1825 на: 27 Септември 2017, 20:06:37 pm »
Winter Set  :D :D

Предложете боја за зимово да ги прснам со пласти дип..  :-X

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1826 на: 27 Септември 2017, 21:37:43 pm »
Розе.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #1827 на: 30 Септември 2017, 21:03:12 pm »
Бели жмиговци  :)

Ја препорачувам страната www.karoserija.mk цените им се најнормални, дури и да се чуди чоек...жмигавците беа по 155 денари парче  ::) па на ebay се дупло поскапи од ова. Браво !

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1828 на: 30 Септември 2017, 21:45:01 pm »
Да, фарови за моето бмв по цена од 50.000 денари.. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1829 на: 30 Септември 2017, 21:53:16 pm »
Браво за сајтов. Нешто што е премногу корисно да се има!