Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 599113 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Па незнам според спецификации клиото носи 70/75 амперски акумулатор.. Сакав да земам обичен со киселина 72 амперски ама разликата со овај беше околу 300 денари.. така да го земав 75ката со гел, затворен систем..

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
Pa Buzuki ovoj ke ti go prevrti cel motor od udarnata mok

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Е како да не... Еве од вчера го возам и одлично е .. Прашав и електричар ми рече нема да има проблем..

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Па незнам според спецификации клиото носи 70/75 амперски акумулатор.. Сакав да земам обичен со киселина 72 амперски ама разликата со овај беше околу 300 денари.. така да го земав 75ката со гел, затворен систем..

Вчера заменивме стар 7-8 години акумулатор фабрички Варта на Тојота Јарис 1.4 дизел со Exide Excell 74A. Желба на споственичката, „најдобриот акумулатор“. Препорака на Анџело и мене беше 61 Карбон али жени и броеви ....очигледно мислат дека камион треба да стартуваат :)

Од ова можиме да заклучиме дека членот Бузуки, ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- е жена.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
И јас најверојатно ќе морам да си купам нов акумулатор. На -7 некако бавно врти (иако запали веднаш, ама некако слабо ми се виде).
Уште е оригиналниот од 2004та.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
Надополни го едно 12 часа и ке си биде добар. АКо не е ке си цркне :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Надополни го едно 12 часа и ке си биде добар. АКо не е ке си цркне :)

А смее ли да се полни акумулатор од затворен тип? На него пишува Non-serviceable. Must be replaced. Да не направам дупка во ѕидот полнејќи го?  ;D

Ако смее, да си купам и полнач (требаше минатата седмица, имаше во Лидл некаква акција).

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Што акумулатор е тој 11 години што издржал, да знаеме такви да купуваме?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Што акумулатор е тој 11 години што издржал, да знаеме такви да купуваме?

Оригинален БМВ. Најверојатно произведен од Варта или Бош.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
Се се полни, но не се сервисира.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
Епа тогаш ќе барам полнач, и вечер ќе полнам акумулатор. Најверојатно. ;D ;D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Тие со гел колку што знам беа изгор скапи, наменети за возила со старт-стоп систем.
Да не си помешал нешто...можеби е само затворен систем во кој неможе да испарува дестилираната вода.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Точно, овој на топла не е со гел, туку е само затворен систем, а сепак се отвара.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
I edno sranje golemo koe ne izdruva poveke od 2 godini
Baska na Buzuki ke mu ja svrti cela kola od udarnata mok

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Ништо нема да му се деси на Бузуки од ударната моќ, а и не е баш дека не траат повеќе од 2 години Јас го имам веќе 3 години во варијанта од 100Ah, со 950А ударна моќ, ни колата ми се преврте од моќта ни сака да откаже.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.