Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 686293 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Дечки незнам у кој топик да прашам за совет па си реков овде бидејќи е за купување подновување, да ве прашам за резервен клуч кај сте праеле и што цена се отприлика. Се работи за Ауди А3 2005, Мики во железара ми бара 200 евра, Титан во тафталиџе околу 100 евра. Некој да сподели искуство и цени ако знае? Поздрав

Прашај во Веро Џамбо.
« Последно менување: 22 Ноември 2018, 20:58:47 pm DarthJe5us »

Отсутен RedMTac

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
  • Audi A3 2.0
Не сум прашал во овластен, лошо искуство имам со порше мк

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Uniflux филтри од Аутофилтер ги бива ли?

За воздух + не карбонски за кабина + за уље, со денешен попуст 550 денари ми се нудат.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Јас ставам Hengst за уље, за воздух и полен филтер Uniflux. За уље би ти препорачал поквалитетен да си земеш.

Незнам како би кажал за филтер дали го бива или не. Eднаш што ставив Uniflux кој го добив гратис на некоја акција во Автофилтер, имав поминато околу 7000km, и кога го извадив беше прилично издеформиран. Заради тоа ставам Hengst.
« Последно менување: 23 Ноември 2018, 18:57:13 pm DimitarMK »

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Јас ставам Hengst за уље, за воздух и полен филтер Uniflux. За уље би ти препорачал поквалитетен да си земеш.

Незнам како би кажал за филтер дали го бива или не. Eднаш што ставив Uniflux кој го добив гратис на некоја акција во Автофилтер, имав поминато околу 7000km, и кога го извадив беше прилично издеформиран. Заради тоа ставам Hengst.
И јас така направив, само што ставив ман филтер за масло.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Hengst ставам и јас само случајно се јавив и ептен евтино понудија.

Ќе видиме.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803

2 комада, со попуст за Шварце Фрајтаг.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Купени 4 Continental WinterContact TS860 195/65/15 од Мотоцентар, 3900ден./гума, произведени 38 недела од 2018 (17.09-23.09).

Каде во Скопје да купам 15 и 16 челични бандажи најобични?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Самшпед, Бенелукс Тјунинг, официјален импортер за нови или пак огласник за половни.

Отсутен RedMTac

• Почетник
  • *
  • Audi A3 2.0
Мораше голем сервис, пошо претходниот газда само пали вози праел. Незнаел што е тоа сервис... Не ги собира сите на слика.
Делови зимам од Misu auto-parts Saraj
А сервиси правам кај Самет(пофер и подобар мајстор не сум нашол во Скопје)исто во Сарај, го препорачувам.

Брегаста
Лагери
Подизачи
Картер
Стабилизатори
Чаури
Лагер
Плочки
Уље
Ребраст каиш
Антифриз
Уље во мењач
Филтер за полен карбонски
« Последно менување: 25 Ноември 2018, 10:32:24 am RedMTac »

Отсутен RedMTac

• Почетник
  • *
  • Audi A3 2.0
Сијалиците се многу добри ги препорачувам, ги земав од Autolux. И плочките топ се покажаа до сега 6ти месец како го напраив тој голем сервис.

Отсутен RedMTac

• Почетник
  • *
  • Audi A3 2.0
Од Алиекспрес порачувам доста гаџети 😁

Отсутен RedMTac

• Почетник
  • *
  • Audi A3 2.0
Дечки и резервен клуч си направив во Титан АС(веро тафталиџе) , дечкото е многу коректен и најевтин во Скопје од сите што ги прашав. 5900 денари ме кошташе ист како оригиналниот.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
Мораше голем сервис, пошо претходниот газда само пали вози праел. Незнаел што е тоа сервис... Не ги собира сите на слика.
Делови зимам од Misu auto-parts Saraj
А сервиси правам кај Самет(пофер и подобар мајстор не сум нашол во Скопје)исто во Сарај, го препорачувам.

Брегаста
Лагери
Подизачи
Картер
Стабилизатори
Чаури
Лагер
Плочки
Уље
Ребраст каиш
Антифриз
Уље во мењач
Филтер за полен карбонски

2.0ТДИ 140ХП, стандардно си ги троши брегастите, не е случај само кај тебе, исто така и дихтунг на глава си горат, сепак убаво си го освежил, браво.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен RedMTac

• Почетник
  • *
  • Audi A3 2.0
Жена ми ќе ме остави све сум околу колата, али мораше да се освежи не беше осетот за 2,0 моторот од што беше неодржаван. Поздрав друже