Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1990378 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5460 на: 09 Ноември 2017, 21:46:44 pm »
Да искривиш клип на 120 треба рикверв да ја втераш :)

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #5461 на: 09 Ноември 2017, 22:12:33 pm »
Изгледа слабо имаат работено во аутомакедонија, за тресењето незнам што да ти кажам вака на невидено, што ти имаат сменето на ремонтот имаш ли нешто листа, ти чури ли назад, тоа не е малку трошење улје.
Изгледа слабо имаат работено во аутомакедонија, за тресењето незнам што да ти кажам вака на невидено, што ти имаат сменето на ремонтот имаш ли нешто листа, ти чури ли назад, тоа не е малку трошење улје.

Fala za fast feedback...

Nema curenje nazad, ne kapi od nikade, remont kje pratam slika so se ima smeneto, samo da ja slikam fakturata. Garancija edna godina mi dadoa, 1.4 benzinec 12 mesec 2007 ne znam dali e pred toj facelift modelot.

Kupena od automakedonija e.. vo serisnata kniska pisi deka "moze da trosi poveke maslo" pri povisoki obrtai...najdov usermanual na net: http://www.vauxhall.co.uk/content/dam/Vauxhall/Europe/united_kingdom/nscwebsite/uk/00_Home/Owner_Services/owners_manuals/astra/AstraOwnersManual_Jul07.pdf

311 strana, ZX14XEP e ime na motorot, pisi 0.6/L na 1000 km.. ako e ova tocno, togas nekako tocna ispaga matematikata.. ako od min do max e 1L, ja trosam cela sipka za 3000km.. 2700/2800 potocno ama pak ne veruvam da e ova ok.

poso pod garancija mi e kje mu ja nosam nazad vo automakedonija, sakav da slusnam vase mislenje decki i nekoj ako imal slicen problem... a remontot mislam se smenija, kje pratam slika bas..

opel never more. kolata ja kupiv so 100k. 109 000 ima sea, remont napraviv..  znaci 10k ne sum isteral ni so edno maslo polnenje...

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5462 на: 09 Ноември 2017, 22:14:34 pm »

Ja ne go iskriviv brat, na 100 000 ja kupiv i od togas glaa nemam krenato.. :(

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #5463 на: 09 Ноември 2017, 22:21:54 pm »
Тебе ко да те заебаваат малце. 
Колата пред да ја ремонтираш димеше? Какво масло користеше тогаш и какво масло користиш сега.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #5464 на: 09 Ноември 2017, 22:22:06 pm »
Штом имаш гаранција жали се, нормално е од максимум до минимум да потроши за 10к км, а не на 3к км, напишано е 0.6л за нивна заштита ама многу е.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5465 на: 09 Ноември 2017, 22:23:37 pm »
Тебе ко да те заебаваат малце. 
Колата пред да ја ремонтираш димеше? Какво масло користеше тогаш и какво масло користиш сега.

E toa e kaj nas i toa vo oficijalen servis, sea da odam da gi zapalam treba. Ne, ne dimese pred remont. 5w30 GM, po specifikacija toa  sho e..

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6885
  • French diamond
« Одговори #5466 на: 09 Ноември 2017, 22:24:25 pm »
Нормално дека ќе му ја однесиш назад во Аутомакедонија и ако кршат нешто клечки и не ја примаат... одма пријави во испекција и нека се чешаат после... само така со овие наши одвратни Македонски газди. Јас така се научив и така и ќе терам од сега.

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5467 на: 09 Ноември 2017, 22:25:13 pm »
Штом имаш гаранција жали се, нормално е од максимум до минимум да потроши за 10к км, а не на 3к км, напишано е 0.6л за нивна заштита ама многу е.

Odam sekako.. 2760 pominav.. otide cela sipka..

a se so sum prasuval po drugari kolegi majstori, site preporacaa opel astra, se dvoumev megu astra i citroen c4. Imav c4 ja prodadov.. kapka ne trosese.

opel never ever more

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5468 на: 09 Ноември 2017, 22:31:51 pm »
Нормално дека ќе му ја однесиш назад во Аутомакедонија и ако кршат нешто клечки и не ја примаат... одма пријави во испекција и нека се чешаат после... само така со овие наши одвратни Македонски газди. Јас така се научив и така и ќе терам од сега.

Fala druze ama na koja inspekcija.. vo ovaa nasa banana drzava dali neso funkcionira.. naredna nedela mu ja nosam..

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5469 на: 09 Ноември 2017, 22:33:15 pm »

Eve se sto imaat smeneto:

Filter za maslo
svekici
glicerin
dihtung za glava CDAH
dihtung poklopec
semering radilica 108
dihtung lanec CD AH 1.2 1.4
dihtung vodna
dihtung na karter AH CD 1.2 1.4
leteci lageri
garnit. gumici za ventili
klipovi
generalen remont
mashinska usluga obrabotka na glava i lezista na ventili

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
« Одговори #5470 на: 09 Ноември 2017, 22:38:19 pm »
Ставката “генерален ремонт” е сомнителна.

Гарант ја немаат пипнато, само пари ти земале.

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5471 на: 09 Ноември 2017, 22:40:43 pm »
Ставката “генерален ремонт” е сомнителна.

Гарант ја немаат пипнато, само пари ти земале.

so znam pomisluvam i na toa, ama aj kje recis oficijalen servis, dali moze  da se dotolku nelugje.. 2 nedeli bese kaj niv, znam ne znaci nisto..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #5472 на: 09 Ноември 2017, 23:00:51 pm »

Некој пред тебе де.Нејсе, за гаранцијата ако ти паламудат имаш адвокати ова она ич да не им се думаш. Па после тие нека се думаат оти троши. 

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
« Одговори #5473 на: 09 Ноември 2017, 23:04:21 pm »

Некој пред тебе де.Нејсе, за гаранцијата ако ти паламудат имаш адвокати ова она ич да не им се думаш. Па после тие нека се думаат оти троши. 

Se nadevam nema da dojde do toa, ako dojde, kje se tuzime toa e.. 

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7419
« Одговори #5474 на: 09 Ноември 2017, 23:14:12 pm »
a se so sum prasuval po drugari kolegi majstori, site preporacaa opel astra, se dvoumev megu astra i citroen c4. Imav c4 ja prodadov.. kapka ne trosese.
opel never ever more

Ете некоја поука за сите нас.