Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2239740 пати)

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1320 на: 11 Февруари 2016, 22:19:41 pm »
Мајсторот нашол ERROR CODE и ти рекол дека СЕ Е ВО РЕД?
Да, ги провери деловите што може да го предизвикаат кодот и установи дека ништо не е оштетено. Муабетот беше дека се си изгледа во ред и колата си работи нормално, доколку се појави повторно ќе испитаме подетално. Од тогаш имам извозено околу 100 км без никаков проблем.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #1321 на: 12 Февруари 2016, 00:01:09 am »
Дечки ќе ве замолам за мислење и искуства ако има некој за Laguna 1.9 dci  101ks.
Како е покажан моторот, кој се мани трошоци за одржавање.
Колега од работа е заинтересиран за колата http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1823131

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1322 на: 12 Февруари 2016, 10:43:52 am »
Дали некој може да ми помогне со код на Пасат 2007. Кодот што ми се појави е P3138, мајстор ја провери и рече дека не е ништо сериозно, можно е да се измрдало некое црево што се како лептир над моторот и да појавило таков проблем.

Eве го кодот на некој со можеби сличен проблем:
Цитат
012600 - Intake Manifold Runner Control: Regulation Deviation
               P3138 - 006 - Short to Plus - Intermittent
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=332789

Вака од моја лаичка проценка, добар муабет мајсторот ти кажа, па ако имаш посериозен проблем ќе си го замениш овој делот на видеото,
(чисто илустративно).

Ворнинг *сето ова напишано погоре е мои 5мин, гугл работа, јас ништо од ова не се разбирам, и земи го со резерва,
оти ништо чудно еден тон лајна да напишав*

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #1323 на: 12 Февруари 2016, 11:04:06 am »
Дали некој може да ми помогне со код на Пасат 2007. Кодот што ми се појави е P3138, мајстор ја провери и рече дека не е ништо сериозно, можно е да се измрдало некое црево што се како лептир над моторот и да појавило таков проблем.

Eве го кодот на некој со можеби сличен проблем:
Цитат
012600 - Intake Manifold Runner Control: Regulation Deviation
               P3138 - 006 - Short to Plus - Intermittent
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=332789

Вака од моја лаичка проценка, добар муабет мајсторот ти кажа, па ако имаш посериозен проблем ќе си го замениш овој делот на видеото,
(чисто илустративно).

Ворнинг *сето ова напишано погоре е мои 5мин, гугл работа, јас ништо од ова не се разбирам, и земи го со резерва,
оти ништо чудно еден тон лајна да напишав*
Благодарам за одговорот, се надевам дека нема да има понатаму проблем :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1324 на: 12 Февруари 2016, 17:39:38 pm »

Па тоа мајсторот ако е мајстор, ваљда требало да ти помогни...
Значи барам второ мислење од некој што е запознаен, а ти ако не си запознаен незнам ни зошто коментираш. Дали се даваат поени на овој форум ако билдаш непотребни мислења?
а биди сигурен дека ни за хејтање не даваат...

успат, може секој да хејта, па и тебе... на пример, како очекуваш некој на форум да ти каже што и е на твојата кола, на начин на кој ти го постави прашањето... имаш ерор код, го пишуваш на гугл и, со моделот на колата, и ке ти каже што значи тој код... до тука може секој да најде... оттука пљ натака, на прашањето, што и е на колата само лично и персонално кај стручњак со се колата...
Дали ти ја донесов колата пред куќа да ми кажеш што е проблемот? НЕ. Дали тебе лично ти го поставив прашањето? НЕ. Значи незнам зошто имаш потреба да коментираш за нешто за што не си засегнат, доколку не те интересира прашањето можеш да го игнорираш. Прашањето беше информативно доколку некој има искуство со таков код. Колата ја провери мајстор и установи дека се е во ред, јас сакав само да се информирам за кодот не гледам зошто тоа би било проблем.
ќе ти одбијам на глупавост овој пат... нов си на форумов, очигледно, не знаеш на колку луѓе сум помогнал... а иако си нов, скокаш како петле... прими совет и не ги извртувај зборовите... убаво ти реков да го напишеш на гугл, ерор кодот со типот на возилото и ќе добиеш одговор наместо да чекаш тука...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #1325 на: 14 Февруари 2016, 18:24:45 pm »
Дали има некој што продава ваква пластика од опел астра, или да знае каде можам да најдам?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1326 на: 14 Февруари 2016, 18:41:01 pm »
Прашај во Олимпија моторс, не би требало да е многу скапо, сосе фарбање во боја на каросеријата.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #1327 на: 15 Февруари 2016, 09:57:12 am »
Прашај во Олимпија моторс, не би требало да е многу скапо, сосе фарбање во боја на каросеријата.
Се јавив, за капачето со фарбање 2000 ден.   :o  Ете зошто некој си го извадил со штрафцигер

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #1329 на: 15 Февруари 2016, 15:46:48 pm »
http://www.ebay.com/itm/VAUXHALL-OPEL-GENUINE-ASTRA-H-HEADLAMP-WASHER-NOZZLE-HOLE-COVER-PRIMED-RH-/182018800176?hash=item2a612a7a30:g:8FUAAOSwll1WunrF
http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel-Astra-H-Genuine-Headlight-Washer-Cover-Right-Side-13126034-/172057367267?hash=item280f6b12e3:g:5p8AAOSwwE5Wa0wW

За фарбање или фолија или во некој сервис ако најдеш да го шприцнат.

Бујрум
Пак се тука некаде цените, во олимпиа фарбањето е 600 ден. Незнам дали во Тетово по тие плацевите може да најдам вакво нешто. Ќе треба да се извозам и да видам, или некој ако има број да сподели да се јавам.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1330 на: 15 Февруари 2016, 15:55:28 pm »
Ми го продаваат озвучењево евтино.. Колку вреди според вас и дали го бива?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #1331 на: 15 Февруари 2016, 16:48:56 pm »
Zavisi za shto ti e, ako ti e samo za malku bolje bass da ti vadi na pesni i pomal vufer bi ti zavrshil rabota(ko edno pioneer-che na chlen na forumov) a ako ti e da treska u gepek ondak ili ova ili na Simo, toa na Simo mi izgleda mnogu podobra ponuda(ako ne go dal vekje)
No turbo, no fun :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1332 на: 15 Февруари 2016, 17:15:31 pm »
Басот си е добар, имам елипси назад... сакам да рска :D ... Го гледав тоа на симо.. Ова малце е поевтино.. нее голема разликата.. E сега не се разбирам толку али кенвуд би требало да е подобро и поквалитетно од хеликс...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1333 на: 19 Февруари 2016, 19:07:10 pm »
Дали поради лоши, оштетени чаури може да се јави одредено сецкање во возењето ? Како да трокира повремено колата додека вози ?
Што друго може да настрада поради оштетени чаури ?

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1334 на: 19 Февруари 2016, 20:23:23 pm »
Какво сецкањ бре :D једино може да ти тресе ко крив бандаж, а да е до чаурите...
Бензинец?