Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1958782 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1005 на: 24 Декември 2015, 01:03:21 am »
Ај вака.....

Денеска возам за Бугарија и таман поминав наша граница и во меѓузона (сосема небитно) лазам со еден на саат и одеднаш ми се јави звук на колата кој доаѓаше од под хауба. Дали од моторот или од нешто друго не знам, јебемлига. Доволно беше силен за да може да се чуе со пуштено радио во кола. Звукот беше со непрекинат тон нешто налик како кај некои коли за заборавено светло. Пошто прв пат ми се дешава вакво нешто одма ја изгасив колата и пак ја запалив и звукот го снема.

Што би можело да биде причина за звукот? Се работи за Голф 7 1.2 ТСИ.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #1006 на: 24 Декември 2015, 01:30:37 am »
^Ако бил како што е за заборавено светло кај некои коли кај тебе би требало да е известување дека надворешната температура е ниска испод 3 или 0 степени ти дава и звучен сигнал за да те предупреди на тоа а и би требало да светка бројката која што ти покажува надворешна температура.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1007 на: 24 Декември 2015, 01:42:57 am »
Не беше такво известување. Кога надворешната температура е 4 степени или помалку ми дава краток звучен сигнал и на борд компјутерот ми сигнализира. Звуков доаѓаше од под хауба. На бордот не ми јави ништо во тој момент, не ми се упали ниту една сијаличка.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1008 на: 24 Декември 2015, 02:20:14 am »
Фала онак, порачав 75 амперски би требало да стигни петок.. Иначе овај 42 амперскиов, го ставив во фиќото и си пали без мака ;D На него ќе го возам додека не цркни...

ќе потрае до цркнувањето, ако се вози фичото редовно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1009 на: 24 Декември 2015, 02:24:56 am »
Ај вака.....

Денеска возам за Бугарија и таман поминав наша граница и во меѓузона (сосема небитно) лазам со еден на саат и одеднаш ми се јави звук на колата кој доаѓаше од под хауба. Дали од моторот или од нешто друго не знам, јебемлига. Доволно беше силен за да може да се чуе со пуштено радио во кола. Звукот беше со непрекинат тон нешто налик како кај некои коли за заборавено светло. Пошто прв пат ми се дешава вакво нешто одма ја изгасив колата и пак ја запалив и звукот го снема.

Што би можело да биде причина за звукот? Се работи за Голф 7 1.2 ТСИ.

ова е ново дури и за мене... да тури некој звучна сигнализација под хауба? баш ме интересира, што че испадне... јави се во порше и прашај.. сигурно знаат за што е тој сигнал.. може е енкој ерор или слично...

а да не си излегол до сега со неа надвор никад? само размислувам, можда и тропам глупости, ама од кај знаеш, можда има нешто како гпс локатор, што ке ти каже дека си прошол некоја одредена точка, како периметар зададен... можда е тоа поврзано и со опција за дојава... во некои модели на волво го има истото... да не правам муабет што од 2005/6 та, во америка задолжително сите возила го имаат тој гпс локатор, кој може и да емитува за местоположбата, како заштитна мерка од кражба...

ај прашај, па пиши...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #1010 на: 24 Декември 2015, 02:35:27 am »
Чисто да прашам, да не ја имаше случајно дигнато рачната додека си чекал, па да си тргнал без да ја спуштиш ? Тогаш би го добил тој звук, али обично е пропратен со инфо на борд.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1011 на: 24 Декември 2015, 02:53:20 am »
Кано сум ја возел надвор од МК во Грчка и Бугарија, особено Бугарија 10-тина пати најмалце. Колку што знам мислам дека нема гпс локатор или нешто слично како што велиш. Единствено нешто што ми паѓа на памет е некој ерор мада ништо немаше на бордот. Касно се вратив од БГ и не ѕвонев во Порше, утре ќе им се јавам само се сомневам дека ќе можат да ми кажат што е по телефон освен ако не е некој грешка што можеби си ја имаат голфовите а тие имале случај досега. Ај ќе пишам што и како.

Ученик друже, голфчето има електронска рачна кочница која секогаш автоматски се спушта при тргнување и крева при застанување. Јас застанав на пасошка контрола на наша граница и продолжив во прва и звукот се јави на 15-тина метри отпосле. Како и да е ќе прашам утре.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1012 на: 24 Декември 2015, 15:31:00 pm »
Се јавив во Порше и не можеа ништо да ми кажат по телефон како и што мислев. Ми закажаа термин па ќе видиме што ќе биде. Ќе пишам што и како.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13946
« Одговори #1013 на: 24 Декември 2015, 15:41:19 pm »

Ваков звук?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1014 на: 24 Декември 2015, 15:47:23 pm »
Таков беше само многу појак звук, овој на видеото мислам дека внатре не може да се слушне.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13946
« Одговори #1015 на: 24 Декември 2015, 18:57:30 pm »
Таков беше само многу појак звук, овој на видеото мислам дека внатре не може да се слушне.

Тогаш сигурно е ова.  PSV valve.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1016 на: 24 Декември 2015, 21:05:03 pm »
Koi greaci bi preporacale beru, lukas ili nesto treto. Pred desetina dena mi izgore eden a verojatno sabajle uste eden. Prasanje na vreme e kolku ke izdrzat ostanatite 4 pa da si gi smenam dodeka ne mi se ebe i akumulatorot.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1017 на: 24 Декември 2015, 21:24:05 pm »
beru, lukas, bosch, febi, euqem и тоа не ми текнуваат други, колку поскапи земеш толку подобро, овие се сите добри.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 302
  • МАЗДАШ
« Одговори #1018 на: 24 Декември 2015, 21:45:58 pm »
Сакам да ве прашам каде по скопјето можам по најдобра цена да земам филтри ребраст и водна пумпа за мојата мазда 3 1.6 bk 80kw?  И која марка на делови би ми ја препорачале а сепак цената да биде профатлива. Благодарам
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1019 на: 24 Декември 2015, 22:33:42 pm »

Тогаш сигурно е ова.  PSV valve.

Дефинитивно е тоа. Исти беше звукот. Ќе видам што ќе ми кажат во Порше и ќе им напоменам дека може се работи за тоа. Знае некој како точно се нарекува овој вентил?

Тенкс Лорду.