Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1988961 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #12165 на: 03 Јули 2023, 23:26:14 pm »
Разреџивач. Нитро.
Или ова, ако ти се фрлаат многу пари:
https://uk.maxmeyer.com/en/products/collision/preparation/maxmeyer-degreaser-3600/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #12166 на: 04 Јули 2023, 00:49:40 am »
Мислиш дека чисташ за кочници нема да збрка работа ?

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5956
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12167 на: 04 Јули 2023, 00:50:14 am »
Пробав со различни марки на нитро(какви што ми останале) и на маслена база и стандард, но не успеав.
Не му се фрлаат многу пари  ;D
Брејк клинер вреди да се проба?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12168 на: 04 Јули 2023, 00:55:47 am »
Чичо да ти каже... Абсинт.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5622
« Одговори #12169 на: 04 Јули 2023, 01:03:00 am »
Демол, неколку раце и ни Б од боја нема да ти остани. Ќе имаш гол метал.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #12170 на: 04 Јули 2023, 11:28:41 am »
Пробав со различни марки на нитро(какви што ми останале) и на маслена база и стандард, но не успеав.
Не му се фрлаат многу пари  ;D
Брејк клинер вреди да се проба?
баш за одмастуванје е клинерот...
демолот е за боја, после и тој треба да е чисти.
Или фаммин ако нашј рефус, оти скап е.
« Последно менување: 04 Јули 2023, 14:53:35 pm Bicikle »

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 65
« Одговори #12171 на: 05 Јули 2023, 10:30:48 am »
Здраво, имам проблем со бензиски дизни и ЕГР вентил, тешко пали на бензин, со долго верглање (бензин/плин е возилото) .На дијагностика покажа слаб доток на гориво во дизните и со ЕГР вентил. Ставив адитив Ликви моли, ја возам цело време на бензин, но останува истиот проблем. Дајте препорака кај да ја однесам да се исчистат дизните, или некој друг метод, исто и за ЕГР вентилот чистење.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3021
« Одговори #12172 на: 05 Јули 2023, 10:33:47 am »
 Пумпата ти е отидена, тешко дека се дизните. Има сецкање или нерамномерно работење на моторот?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12173 на: 05 Јули 2023, 10:36:54 am »
Здраво, имам проблем со бензиски дизни и ЕГР вентил, тешко пали на бензин, со долго верглање (бензин/плин е возилото) .На дијагностика покажа слаб доток на гориво во дизните и со ЕГР вентил. Ставив адитив Ликви моли, ја возам цело време на бензин, но останува истиот проблем. Дајте препорака кај да ја однесам да се исчистат дизните, или некој друг метод, исто и за ЕГР вентилот чистење.
Дали се работи за ВАГ возило?
За дизните не знам, но за ЕГР-от пробај да го демонтираш и да го чистиш со брејк клинер или бензин САМО механичкиот дел, но можеби откажал електронскиот дел и чистењето нема да биде успешно и ќе мораш да купиш нов ЕГР вентил, или доколку постои можност ЕГР-от да се бланкира и исклучи софтверски.
Тоа не го работи секој автоелектричар.
Од кое место си?

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
« Одговори #12174 на: 05 Јули 2023, 11:43:08 am »
Дали се работи за ВАГ возило?
За дизните не знам, но за ЕГР-от пробај да го демонтираш и да го чистиш со брејк клинер или бензин САМО механичкиот дел, но можеби откажал електронскиот дел и чистењето нема да биде успешно и ќе мораш да купиш нов ЕГР вентил, или доколку постои можност ЕГР-от да се бланкира и исклучи софтверски.
Тоа не го работи секој автоелектричар.
Од кое место си?

Од Скопје

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
« Одговори #12175 на: 05 Јули 2023, 11:44:55 am »
Пумпата ти е отидена, тешко дека се дизните. Има сецкање или нерамномерно работење на моторот?

Ја испроба мајсторот и пумпата, вика дека има доволен притисок пумпата, но не мереше, утврди шо се вика од око.
Нема сецкање, но има нерамномерна работа на моторот, веројатно заради слабиот проток на гориво.

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #12176 на: 05 Јули 2023, 11:52:17 am »

Ја испроба мајсторот и пумпата, вика дека има доволен притисок пумпата, но не мереше, утврди шо се вика од око.
Нема сецкање, но има нерамномерна работа на моторот, веројатно заради слабиот проток на гориво.
Кај татко ми одсабајле не палеше на прво палење поради тоа што не држеше притиcок. Иако од око беше добра.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5055
« Одговори #12177 на: 05 Јули 2023, 12:25:04 pm »
Ne ti e smesata na plinot soodvetno nasteluvana zatoa imas problem

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #12178 на: 05 Јули 2023, 12:26:02 pm »

Ne ti e smesata na plinot soodvetno nasteluvana zatoa imas problem

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

А каква врска има тешкото палење со смесата?

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12179 на: 05 Јули 2023, 12:30:14 pm »

Ист проблем на Поло 1.4 со плин, на дијагностика вадеше милион грешки за притисок и слично. Излезе дека филтерот за бензин не е сменет 4 години, убаво примаше, убаво палеше ладна.