Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2238513 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #11490 на: 04 Јануари 2023, 08:57:51 am »
Vo autolux/autocentar nemaat.
Vo makdel ke se javam utre.
@Bicikle kade ? Ne mi e problem i 6 bi gi platil ali da se za nijansa podebeli i i pokvalitetno kroeni.

Ovie od delmak (nekoi grcki) gi plativ 2500 ali tenki kako plasticno sise. I kroeni kako 5godisno dete da gi secelo so nozici
Провери во ситком

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14712
« Одговори #11491 на: 04 Јануари 2023, 16:43:34 pm »
Здраво на сите. Имам Q5 и последните неколку дена ми се појави едно проблемче. Во неколку дена, денес втор пат ми се случува назад да светат само долните светла исто така и трепкачи, кои работат само кога гепекот е отворен, (тие што ги имам означено на сликата подолу) наместо големите. Го отворив па го затворив гепекот и се префрлија на горните како што треба да работат. По неколку дена повторно се случи истото и повторно го решив со отворање и затварање на гепек. Имал некој сличен проблем или идеја до што може да е проблемот?

https://pasteboard.co/qh8nEJK8ESK2.jpg

Убаво ти кажа osmica8, имаш проблем изгледа со бравата. Мисли дека ти е отворен и ти ги пали тие светла.

Нема друго што да е.

https://www.youtube.com/watch?v=Os0CmZpzcps

Не е истиот проблем ама ќе го видиш каблето што е за тоа.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #11492 на: 04 Јануари 2023, 20:11:14 pm »
Ме интересире како се покажени типо седан од 2017 година па до сега. Дали се добри имат ли некои мани бенци или дизел сеедно. Има некој овде типо седан или хечбек?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #11493 на: 04 Јануари 2023, 20:19:11 pm »
Vo autolux/autocentar nemaat.
Vo makdel ke se javam utre.
@Bicikle kade ? Ne mi e problem i 6 bi gi platil ali da se za nijansa podebeli i i pokvalitetno kroeni.

Ovie od delmak (nekoi grcki) gi plativ 2500 ali tenki kako plasticno sise. I kroeni kako 5godisno dete da gi secelo so nozici
Ja gi zedov togaj od kicevonod delta, demek polski, pocinkovani bea. Sigurno kje gi najs i niz sk, poshto ovaj e preprodavac.. Go ima na fb  pisi avto delta ako ne najdes

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #11494 на: 04 Јануари 2023, 21:50:51 pm »
Ме интересире како се покажени типо седан од 2017 година па до сега. Дали се добри имат ли некои мани бенци или дизел сеедно. Има некој овде типо седан или хечбек?
Фиат Типо од таа година најчесто се продава со 1.4 атмосферец бензин или 1.6 турбо дизел.
Дизелот е супер докажан и добро одговара на таа кола. Како недостаток би навел дека е бучен малце. Со редовно одржување немаш гајле.
Бензинецот, од мое искуство е слаб за таа кола. Не дај боже да треба да превариш нешто. За моторот ми кажаа дека троши уље и таксисти кој го возеа кажаа дека колата е полоша от Hyndai-то кое се возеше како такси тоа време.

Мене колата многу ми се допаѓа, и сакав да ја купам на ново, со дизел моторот нормално, 1.6 не 1.3 дизелот, но за жал не доаѓа со многу опрема внатре.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #11495 на: 04 Јануари 2023, 22:43:52 pm »
Фиат Типо од таа година најчесто се продава со 1.4 атмосферец бензин или 1.6 турбо дизел.
Дизелот е супер докажан и добро одговара на таа кола. Како недостаток би навел дека е бучен малце. Со редовно одржување немаш гајле.
Бензинецот, од мое искуство е слаб за таа кола. Не дај боже да треба да превариш нешто. За моторот ми кажаа дека троши уље и таксисти кој го возеа кажаа дека колата е полоша от Hyndai-то кое се возеше како такси тоа време.

Мене колата многу ми се допаѓа, и сакав да ја купам на ново, со дизел моторот нормално, 1.6 не 1.3 дизелот, но за жал не доаѓа со многу опрема внатре.

Јас тие што ги погледнав 1.3 мултиџет дузел 2020 година и 1.4бензинец 2021 година.  Опрема скоро исто во двете коли не приметив некоја разлика.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #11496 на: 05 Јануари 2023, 09:28:55 am »

Пластиката внатре бетер од Југо е.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #11497 на: 05 Јануари 2023, 09:37:09 am »

Пластиката внатре бетер од Југо е.
А што и фалеше на пластиката од Југо?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11498 на: 05 Јануари 2023, 12:22:53 pm »
Век и тишина?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #11499 на: 05 Јануари 2023, 13:22:37 pm »
Јас не видов расцветани шалтабли како кај некои понови коли.
А што се однесува до тишина, потивка беше од таа на Меган2 гумираната :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #11500 на: 05 Јануари 2023, 14:31:47 pm »
А што и фалеше на пластиката од Југо?

Добро, пополни си со пластика која мислиш дека е лоша.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #11501 на: 05 Јануари 2023, 15:13:59 pm »

Јас тие што ги погледнав 1.3 мултиџет дузел 2020 година и 1.4бензинец 2021 година.  Опрема скоро исто во двете коли не приметив некоја разлика.
1.3 barem ima turbo, i se jade kolku tolku.
Toj motor odgovara poveke na Punto, no jas ne sum reper, vozam 1.5 dizel na Mondeo :)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #11502 на: 05 Јануари 2023, 22:55:56 pm »
Здраво, имам сеат леон редизајн произведен 2009 dsg7 1.8..прашањето ми е дали во Македонија има сервис за овие автоматски менувачи (освен овластените),благодарам
Каков сервис ти е потребен, редовно одржување или нешто друго?

Митревски би требало да можат да ти помогнат.

Поздрав

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Бојан Костадиновски

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #11503 на: 08 Јануари 2023, 17:56:26 pm »
Здраво, нов сум на форумот и ми треба помош со колата. Имам Seat Ibiza 1999 (6K2) редизајнот и сакам да му ставам custom радио, но во Dog Security и Novus ми кажаа дека неможе тоа да се направи. А јас имам видено на интернет дека може со тоа што се сече пластиката под дисплејот и се монтира какво сакаш радио. Знае ли некој каде би можеле да го направат тоа?
Фала однапред 🙂

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
« Одговори #11504 на: 08 Јануари 2023, 18:03:59 pm »
Разводникот повторно откажа, овај е трет што го менувам итоа од Србија го земав. Дали некој знае кој се занимава и поправа/репарира со разводници за палење?