Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2813291 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #9330 на: 13 Јануари 2021, 12:40:17 pm »

На алфа 147 е чест проблем, имаше и тема некаде. Мене од што ми се смачи да се ебавам, ги залемив.

Ако е пред фејслифтот... топки. Мора на компјутер да се бриши грешката.

На крај преку глава ми беше на два три месеци да одам кај Жаре да го бришиме тоа. И го оставив да свети. Редовно ги шприцнував контактите со WD40.
Ја шитна и се отараси сега од неа 😁😛.
Мала шала 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #9331 на: 13 Јануари 2021, 15:07:16 pm »

На алфа 147 е чест проблем, имаше и тема некаде. Мене од што ми се смачи да се ебавам, ги залемив.

Ако е пред фејслифтот... топки. Мора на компјутер да се бриши грешката.

На крај преку глава ми беше на два три месеци да одам кај Жаре да го бришиме тоа. И го оставив да свети. Редовно ги шприцнував контактите со WD40.

И мојата е таква. Мора на пц. Ама ако има сијаличка не знаеш дали ќе упали, мислам дека не. Затоа се изнервирав и еднаш засекогаш завршив.
Ако некој сака, можам совет д му дадам на шо да пази.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9332 на: 13 Јануари 2021, 16:31:13 pm »
Не сум сигурен за што точно зборуваш, ама си имам јас мака со една сијаличка. Ако е продолжение на муабетот за воздушното перниче на Авенсисот, тогаш потврдувам дека најверојатно постојано свети како кај тебе или кај @Carpathian Lord и многу сакам да го решам.

Се си мислам дека е запечатено со силикон позади шалт таблата. Ако има некој постручен од мене, слободно нека ми асистира.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #9333 на: 13 Јануари 2021, 16:40:38 pm »
Црвеното сијаличе за аирбег?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9334 на: 13 Јануари 2021, 16:43:29 pm »
Не, најверојатно за тоа црвеното си зборувал ти. Мене не ми свети портокаловото на почеток при контакт што треба да трепка, се уште немам научено каква функција има и тоа мислам дека е запечатено.

Недоразбирање, моја грешка :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #9335 на: 13 Јануари 2021, 16:46:18 pm »
Портокаловото е да провери дали ти рачно го имаш исклучено совозачкото воздушно перниче (во случај да имаш транспортер за бебе на совозачко)
Ако го имаш исклучено, ќе свети постојано.
Се исклучува со клуч од совозачката страна бочно на шалтаблата

Али, ако воопшто не свети, можеме прегорено. Во секој случај, сум ја прошол постапката за вадење на инструмент таблата, ако треба, тука сум.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #9336 на: 13 Јануари 2021, 19:02:38 pm »
Во секој случај, сум ја прошол постапката за вадење на инструмент таблата, ако треба, тука сум.
Се вади лесно без вадење волан?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #9337 на: 13 Јануари 2021, 19:09:38 pm »
Ќе го поместиш воланот скроз најдоле. Мене ми текна после 15 мин ;D
Тоа е најлесниот дел. Ебанката е отпосле. Барај ме, ќе ти објаснам.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9338 на: 13 Јануари 2021, 19:15:02 pm »
@Simo - Carrier159 ќе биде журка викендов, планирам и јас да ја отварам таблата  ;D Плус К-15 заслужува @AllMightyMe

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #9339 на: 13 Јануари 2021, 20:03:57 pm »
Момци еден по еден. Па не се стигнува секаде.

Бранко Црвенковски, цирка 2010 година.

;D ;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9340 на: 13 Јануари 2021, 20:06:41 pm »
Јас имам еден „откачен“ проблем, индикаторот за лев жмигавец си има свој живот... Најчесто кога е „одморен“ од сабајле, си трепка, ама брзо се „замара“ и после 5-6 минути (на следното давање жмигавец) трепнуе еднаш-два пати и толку, а после подолго време, веќе не ни трепка. Звучната сигнализација од релето е многу тивка, па не е многу од помош. Некој ладен лем е, само ме мрзело да го бркам. А инаку од 2013-та е така. Се мислам и сеа дали да се нафаќам, за малку, или да си терам така :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #9341 на: 13 Јануари 2021, 20:17:14 pm »
Pa ne go koristi, za Skopje i taka ne ti treba.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #9342 на: 13 Јануари 2021, 20:19:02 pm »
Ако жмигавецот си раб коа го мрдаш, тогаш се живее. Ако има свој карактер, тогаш за атер на тој позади, среди го. Пежото 307 на брат ми така правеше, си ја пипнал ракетата за сигнал за вртење, таа те лево, те десно

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9343 на: 13 Јануари 2021, 21:03:57 pm »
Ако жмигавецот си раб коа го мрдаш, тогаш се живее. Ако има свој карактер, тогаш за атер на тој позади, среди го. Пежото 307 на брат ми така правеше, си ја пипнал ракетата за сигнал за вртење, таа те лево, те десно
Жмигавецот си функционира без никаков проблем. LED сијаличето на инст. табла е прболем. Зошто инаку би ја вадел?!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2073
« Одговори #9344 на: 13 Јануари 2021, 22:12:40 pm »
Ако работи добро кога е запалена може да елеминираме расипан ролер,затегач,кумплуг шајбна,алтернатор,клима компресор.
Значи останува алансерот,ако неможат четкиците да се сменат јас би тргнал од тоа да барам алансер,пробај барај половен не би требало да е скап,нов секако имаш за 100€.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Најдов половен за 120еур, каде има нов за 100 :)

Ќе го сменат роторот, па ќе видиме како ќе биде.

D-r Ordevski
Има нов и за 70€
Ако имаш некој со адреса Бугарија,Грција,Словенија или било која европска држава ќе средиме,кај него ќе стигне за 10 дена.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Апдејт: Сменети се ротор и четкици, пали подобро од било кога :)

D-r Ordevski