На колку рпм? На 2к рпм мери.
И со што апарат мереше? Ако имаш старт-стоп 13.5 е низок наппн, тие полнат и до 15+ в, постарите коли 14.4, ама треба да имаш добар инструмент.
У место бе брат, на 750 у лер. Чудно и суптилно само ми беше што палам долги светла + магленки+ плус трокут + радио + греачи на седишта+греач на ретровизори и задно зтакло + внатрешните лед беа пуштени и беше акумулаторот 14.05v , и пуштам тоа вентилаторот и и со клима и без клима волтите на мултимерот варираат од 13.9 па најдолу до 13.15v... @vladic3110 па мајкуми ова све да троши толку мн за разлика од тој вентилатор некако не ми е нормално..
Види по пропис на колку рпм се мери, ретко на идле со све пуштено е максимален напонот. И со аналоген или друг инструмент мери. На маздата мериш?
Најдов, извадив сијалички од гепек и фиока и спадна на 30mAh. Со дигирален мерев да на маздата.Она со вентилаторот ке го анализирам понатака. Но цело време јас сум имаaл друг проблем со трошењето на акумулаторот.. Тоа е следно: Кога ке ја изгасам колата нели компјутерот си работи што си работи и за кратко време треба да се исклучи све , е дури тогаш е нормално потрошувачката на струја да падне на макс дозволени 50mAh. Кај мене нешто останува да зуи цело време се дури не отштекам клема или главно реле. Се симнав синокја откако ја изгасив за 1.5час и мерам акумулатор 12.20v . Ја извадив клемата ја ставив пак и почнаа волтите да креваат(ова на изгасена кола ). Значи пред тоа нешто го оптеретувало. Тој звук после сите читања по нет најверојатно е од fuel pumpata. Еве линк како звучи
https://easyupload.io/bpqg7wДенеска после работа ако уште зуи ке го извадам релето за Fuel Pump. Ако престане значи таму е нешто маката ако не престане тогаш ке барам дање..
Се надевам дека е до некое реле т.е ова за fuel. Ако не е до тоа беља работа..