Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: antibiotic1 на 19 Декември 2020, 20:33:13 pmЦитат: Bicikle на 19 Декември 2020, 16:49:12 pmНа колку рпм? На 2к рпм мери. И со што апарат мереше? Ако имаш старт-стоп 13.5 е низок наппн, тие полнат и до 15+ в, постарите коли 14.4, ама треба да имаш добар инструмент. У место бе брат, на 750 у лер. Чудно и суптилно само ми беше што палам долги светла + магленки+ плус трокут + радио + греачи на седишта+греач на ретровизори и задно зтакло + внатрешните лед беа пуштени и беше акумулаторот 14.05v , и пуштам тоа вентилаторот и и со клима и без клима волтите на мултимерот варираат од 13.9 па најдолу до 13.15v... @vladic3110 па мајкуми ова све да троши толку мн за разлика од тој вентилатор некако не ми е нормално..Види по пропис на колку рпм се мери, ретко на идле со све пуштено е максимален напонот. И со аналоген или друг инструмент мери. На маздата мериш?
Цитат: Bicikle на 19 Декември 2020, 16:49:12 pmНа колку рпм? На 2к рпм мери. И со што апарат мереше? Ако имаш старт-стоп 13.5 е низок наппн, тие полнат и до 15+ в, постарите коли 14.4, ама треба да имаш добар инструмент. У место бе брат, на 750 у лер. Чудно и суптилно само ми беше што палам долги светла + магленки+ плус трокут + радио + греачи на седишта+греач на ретровизори и задно зтакло + внатрешните лед беа пуштени и беше акумулаторот 14.05v , и пуштам тоа вентилаторот и и со клима и без клима волтите на мултимерот варираат од 13.9 па најдолу до 13.15v... @vladic3110 па мајкуми ова све да троши толку мн за разлика од тој вентилатор некако не ми е нормално..
На колку рпм? На 2к рпм мери. И со што апарат мереше? Ако имаш старт-стоп 13.5 е низок наппн, тие полнат и до 15+ в, постарите коли 14.4, ама треба да имаш добар инструмент.
1000ден во АМСМ, до 200км повратно и други (неискористливи) работи имате за Класик членство.
Дечки најдов каде се наоѓа ладначето под маската, дали некој знае како да проверам дали е исправно или е расипано?