@osmica8 да да да, кај Жаре редовно си одам, сега пред месец дена ми ја смени предницата, за еден ден ја заврши, дечкото најкоректно си работи. Велам дечко, бидејќи уште е млад. Плус ја правеше пред да одам на одмор, баш му кажував дека во Охрид сакам да одам, па ми рече -
ќе ти проверам и други работи што треба и ќе ти ја извадам пластиката од доле, да си го испереш моторот, да видиш кај ти губи масло, не сакам да те пуштам така на пат. (Нели тоа во пп што зборевме) Значи стварно extra mile работи Жаре.
Али есента 2019та бидејќи се преместуваше во другата гаража, немаше се уште струја донесено, само еден генератор имаше за основните работи, не му работеа двете дигалки. Мене баш таа недела ми се скина пк каишот во дворот на ФЕИТ и ми ја оштети шајбната од компресорот од климата. Немав избор да појдам во Ѓорче (читај да ме шлепаат) бидејќи колата не беше drivеable.
Па циркузи беше тоа, со
@bubeqwerty сме оделе до Лисиче за да го прават компресорот кај Плимонт, па 40 минути назад со бус до Ѓорче
И баш сега кога ја менуваше предницата, ми вика -
не ти е соодветен пк каишот, другиве мајстори ја погодуваат должината во мм и бројот на ребра, ама треба да се мести малку поеластичен. И скроз во право беше, најмногу му верувам нему.
Eдит:
@vandex - глупаво прашање, ама си нагаѓаме сеа да пројде времето - случајно да не капи врз возилото од горе од гаражата, баш тука кај десното тркало? Ам дан пропуштат таванот/плочата или да имаш тука нешто што си капи, ама нема врска со возилото?