Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вчера пишав во друга тема, на Меган2 ми беше на секои 30.000 км.
Цитат: Mikius на 01 Мај 2020, 12:54:51 pmВчера пишав во друга тема, на Меган2 ми беше на секои 30.000 км.@Mikius kade servisiras meganot.Mene za Clioto mi pobaraa 3000 denari vo ovlasteniot servis reno, se menjavalo i kukusteto taka nesto mi kazaa...
Ако више треба да погаѓаме, јас би типувал на отворен EGR кога не треба. Типичните дизал маки, гареж у усисна, гареж на турбо-VNT системот, MAF и MAP, како и вакуум црева /контрола на VNT-ata. И дизни, да не ги забораиме Мислам дека покрив све од можните проблематични места за дизел ауто Верувам дека 2002 нема DPF, затоа го скокам. А, да... усисната грана има клапни (swirl flaps)?
Цитат: Simo - Carrier159 на 07 Април 2020, 00:20:21 amАко више треба да погаѓаме, јас би типувал на отворен EGR кога не треба. Типичните дизал маки, гареж у усисна, гареж на турбо-VNT системот, MAF и MAP, како и вакуум црева /контрола на VNT-ata. И дизни, да не ги забораиме Мислам дека покрив све од можните проблематични места за дизел ауто Верувам дека 2002 нема DPF, затоа го скокам. А, да... усисната грана има клапни (swirl flaps)?Не пишав одговор на решението. Гареж на се Исчистено е се, значително подобро повлекува на пониски вртежи Симо, супер дијагностика!Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Цитат: Ordevski на 01 Мај 2020, 23:38:06 pmЦитат: Simo - Carrier159 на 07 Април 2020, 00:20:21 amАко више треба да погаѓаме, јас би типувал на отворен EGR кога не треба. Типичните дизал маки, гареж у усисна, гареж на турбо-VNT системот, MAF и MAP, како и вакуум црева /контрола на VNT-ata. И дизни, да не ги забораиме Мислам дека покрив све од можните проблематични места за дизел ауто Верувам дека 2002 нема DPF, затоа го скокам. А, да... усисната грана има клапни (swirl flaps)?Не пишав одговор на решението. Гареж на се Исчистено е се, значително подобро повлекува на пониски вртежи Симо, супер дијагностика!Sent from my YAL-L21 using TapatalkМој (нееколошки) совет, затни го тој проклет EGR, и соодветна мапа за исклучен EGR. Нема да зуцне моторот во иднина.
За шо би можело да служи ова чудо ?Жицата излегва од него(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Цитат: M3V8 на 01 Мај 2020, 22:53:42 pmЦитат: Mikius на 01 Мај 2020, 12:54:51 pmВчера пишав во друга тема, на Меган2 ми беше на секои 30.000 км.@Mikius kade servisiras meganot.Mene za Clioto mi pobaraa 3000 denari vo ovlasteniot servis reno, se menjavalo i kukusteto taka nesto mi kazaa...Ако е истиот филтер како кај Сеникот, да, се менува и куќиштето, ама во Виталеда ќе те чини околу 1800-2000 ден само филтерот