Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2237999 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7222
  • French diamond
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #8175 на: 02 Февруари 2020, 23:28:43 pm »
Ништо не му е, некоја глупава ситница колку да те заплаши... Renault ретко кога откажува  :) Веќе 13 години се дружиме со Рено-а, без никаков сериозен дефект.

Се надевам следното ќе ми биди од понова година и тце мотор, па ќе видам тоа како ќе се покажи.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8176 на: 03 Февруари 2020, 06:56:40 am »
Знам дека некаде се споделуваше број од членот @Yare ама не го најдувам на срчот...

Ајде ве молам ако има некој број телефонски, да ми пише.
Благодарам.
Повели:

Отсутен Ivankocev

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #8177 на: 03 Февруари 2020, 07:40:28 am »
Imam Aveo 1.2 2010 godina. vo posledno vreme primetiv deka mi trosi ulje. Pred toa na kraj pamet ne mi e teknalo da proveruvam nivo na ulje posto j aimam zemano nova a i redovno go menuvam i stavam kvalitetno ulje. Na 1000 km primetiv mi trosi nekade do pola litar ako ne i poveke. kolata si raboti perfekno, nema zamastuvanje na svekici, edino koga ke ja isturiram vaka u ler zamirisuva malku na ulje. sega preminav od 5-30 na 5-40 castrol magnetic dexos 2, i pak isti gavol. Nekoe slicno iskustvo i dali da go otvoram motorot da menuvam nesto. Pozdrav

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #8178 на: 03 Февруари 2020, 07:44:50 am »
Провери случајно да не оди масло во антифризот,друго кастрол ти е едно од најкопираните масла така да можно е да имаш ставено фалш.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8179 на: 03 Февруари 2020, 08:16:51 am »
Поефтино ќе те кошта да го промениш само маслото, него мотор да отвораш за џабе. Требаше од друг производител да смениш масло.
Можно е од фалш пак фалш да си ставил, џабе градација смена, тоа исто внатре да ти било.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #8180 на: 03 Февруари 2020, 08:25:33 am »
@n1kola Маслото е менувано пред точно 10.000 км, лани јуни месец. Кога застанав, го проверив нивото и беше 3-4 мм над минимум.
@Bicikle што е тоа „аксијален лагер“?
@Mikius Не ми се верува дека е поврзано со проблемот со антифризот, кој не е така изразен, Митревски не сака да чепка а ми кажа дека се сомнева на дихтунгот на глава, никакво мешање со масло, температурата на моторот ок
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #8181 на: 03 Февруари 2020, 10:23:22 am »
Здраво, после возење некои 100 км, кога влегов во Скопје ми се појави "Oil pressure fault". Застанав, нивото на маслото беше малку над минимум, му дотурив 500 г и после неколку минути пак ми се упали истото предупредување. Некој од исксутво што може да биде? Дајте препорака за коректен сервисер за Рено и дали вака ќе можам да ја возам до мајсторот....итно ми е, фала однапред

Од искуство со еден меган 1.5 дци истава грешка се среди со замена на пумпа за уље немаше доволен притисок на уље и по 2-3 минути возење светнуваше лампицата за уље. Така да мој предлог е никако возење на колата додека не измериш притисок и да видиш реално до што е проблемот.

Отсутен brankovlahov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #8182 на: 03 Февруари 2020, 12:59:36 pm »
Здраво,

Имам проблем со автомобил марка Мазда Демио серија од 1999 година. Колата гаси кога е под лер гас на ладно, кога ке загрее си работи и вози нормално. Исто губи и снага во угорница. Дали некој знае сервис за дијагностика на овoj модел(види слика)? Колата помина 5-6 мајстори но кварот никој неможе да го најде. Фала на помош.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #8183 на: 03 Февруари 2020, 15:50:16 pm »
Дечки знаете некого во сервисот за Рено, Виталеда, да побарам некого, да не одам ептен во непознато, да се повикам на некого, @Prcot или некој друг? Благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8184 на: 03 Февруари 2020, 16:02:33 pm »
Поштени се луѓето по искуствата на Прчот, јави се за термин прво и ако ти речат да одиш поради итноста на случајот, оди без страв.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8185 на: 03 Февруари 2020, 16:23:02 pm »
Дечки знаете некого во сервисот за Рено, Виталеда, да побарам некого, да не одам ептен во непознато, да се повикам на некого, @Prcot или некој друг? Благодарам
Додека беа во Кисела Вода работеа Боби и Дарко во сервисот.
Не знам дали сеуште работат, квалитетни момци без разлика дали со или без препорака.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8186 на: 03 Февруари 2020, 19:26:43 pm »
Шо на мене не ми го препорачаате тај "виталеда" сервис бе пеери,однесовме клиото шо зајбава со палење у Дац ама чорба,од 9 до 14ч чекавме дијагноза оти се е ок со колата

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8187 на: 03 Февруари 2020, 19:50:35 pm »
Па нели бараше официјален.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8188 на: 03 Февруари 2020, 20:01:27 pm »
Работата беше да се открие тоа проблемо,и Дац го спомнав во таа тема ама тие колата ја носеа во друг сервис изгледа,шознам....

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8189 на: 06 Февруари 2020, 10:55:43 am »
@n1kola Маслото е менувано пред точно 10.000 км, лани јуни месец. Кога застанав, го проверив нивото и беше 3-4 мм над минимум.
@Bicikle што е тоа „аксијален лагер“?
@Mikius Не ми се верува дека е поврзано со проблемот со антифризот, кој не е така изразен, Митревски не сака да чепка а ми кажа дека се сомнева на дихтунгот на глава, никакво мешање со масло, температурата на моторот ок
7