Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243696 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #7890 на: 04 Ноември 2019, 10:18:02 am »
Него шо праиме со рено,близок во семејството има рено клио мк3 1.5дци,колата од време на време не палела (се дава контакт но не вергла)привремено решение вадеш клема,повторно враќаш клема и пале,сега веќе не сакала да запале....светело црвената диода шо е обележана на сликата,у Радовиш немат блага врска,проверен алансер,сменето греачи,сменето и нешто друго шо незнаат да ми кажат шо  точно,предлог нешо Рено шоферисти? 😁
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Aрно вика 386ка, со имобилајзерот има проблем, клучевите можи се во ред, ама можи читачот или компјутерот нешто не чинат, ако беше пумпата ќе јавеше друга порака, injection fault, стоп или клучот ќе светнеше.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #7891 на: 04 Ноември 2019, 10:23:41 am »
Egr?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Па не верувам да е egr пошто нема никаква грешка со него на компјутер кога ја ставам.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Бензинците имаат егр?

Имаат и бензинците освен ако не е старо возило.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1888
« Одговори #7892 на: 04 Ноември 2019, 10:28:14 am »
Него шо праиме со рено,близок во семејството има рено клио мк3 1.5дци,колата од време на време не палела (се дава контакт но не вергла)привремено решение вадеш клема,повторно враќаш клема и пале,сега веќе не сакала да запале....светело црвената диода шо е обележана на сликата,у Радовиш немат блага врска,проверен алансер,сменето греачи,сменето и нешто друго шо незнаат да ми кажат шо  точно,предлог нешо Рено шоферисти? 😁

Aрно вика 386ка, со имобилајзерот има проблем, клучевите можи се во ред, ама можи читачот или компјутерот нешто не чинат, ако беше пумпата ќе јавеше друга порака, injection fault, стоп или клучот ќе светнеше.

Братучед ми го има истиот проблем со Клио 1,5 ДЦИ, кога врне или е влажно времето не му пали, не секогаш ама лотарија е тоа кога ќе запали кога не. Што не провери и каде све не се изнадава пари, последно нешто му кажаа дека е компјутерот/имобилајзерот и му побарале 4.500 денари за да му го средат, и искрено незнам што напрви. Се изнадава пари па не беше расположен да дава уште 4.500 денари.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #7893 на: 04 Ноември 2019, 12:37:48 pm »
Рено бе,по логото се познава 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #7894 на: 04 Ноември 2019, 21:04:40 pm »

Братучед ми го има истиот проблем со Клио 1,5 ДЦИ, кога врне или е влажно времето не му пали, не секогаш ама лотарија е тоа кога ќе запали кога не. Што не провери и каде све не се изнадава пари, последно нешто му кажаа дека е компјутерот/имобилајзерот и му побарале 4.500 денари за да му го средат, и искрено незнам што напрви. Се изнадава пари па не беше расположен да дава уште 4.500 денари.
на бензинец  вулчета го зезаше ламбда сонда, и маса дали од палењето или од бобината, помнам беше цинк/аломин и имаше кородирано кај што земаше маса и редовно го чистеше, а за ламбда све мислам некое отпорниче стави или некој такв хак :)

Отсутен runcev

• Почетник
  • *
  • Пораки: 31
« Одговори #7895 на: 04 Ноември 2019, 22:28:07 pm »
Дали знае некој, колку кошта промена на сет каиши ролер пумпа за Фокус мк2 1.6 90кс.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7896 на: 05 Ноември 2019, 10:19:07 am »
Би требало околу 200-250€.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #7897 на: 07 Ноември 2019, 10:47:33 am »
Него она што е желефцено за прицврстување на сијаличето, кај да го барам ?

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #7898 на: 07 Ноември 2019, 11:16:11 am »
Дали се менува само стакло на фар на Toyota Rav 4 2002 3dr, или подобро цел фар за да не магли?

Исто така, гледам по огласи околу 80еур половен, а нов 5.700ден. Мислам дека се јавиле во Макдел за нов, дали знаете дали се кинески со слаб квалитет, па дали се оди со нов фар или половен од друг Рав4?
Исто така примаме предлози за од каде да се набави :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #7899 на: 07 Ноември 2019, 13:08:01 pm »
Дали некој има искуство со менување на стабилизатори кај Мето од Кисела Вода, кој претежно го знаеме и коментираме за центрирање на предница? Кој и да ми ги менува колата пак ќе мора да оди на центрирање па затоа сакам со еден удар две муви да решам. Ако знае некој што делови става или каква било друга информација, добро би ми дошло, благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #7900 на: 07 Ноември 2019, 17:11:06 pm »
Дали некој има искуство со менување на стабилизатори кај Мето од Кисела Вода, кој претежно го знаеме и коментираме за центрирање на предница? Кој и да ми ги менува колата пак ќе мора да оди на центрирање па затоа сакам со еден удар две муви да решам. Ако знае некој што делови става или каква било друга информација, добро би ми дошло, благодарам
За менување стабилизатори ќе центрираш предница?
Ако имаш алат сам смени ги и вози.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #7901 на: 07 Ноември 2019, 17:26:18 pm »
Стабилизаторите обично се врзани на балансштанга и најчесто нема потреба од центрирање предница после промена. Ако веќе чепкаш рамења, спони тогаш да.. @Filip MK

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #7902 на: 07 Ноември 2019, 19:40:28 pm »
@BrziGonzalez @riki_staff  Фала за советите, не знаев за ова, дека нема потреба од центрирање при промена на стабилизатори

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #7903 на: 12 Ноември 2019, 08:27:31 am »
Да не отварам посебна тема, моментално го возам Пунтото 2 на татко ми, со 1,2 мотор 16 в и 80 кс, го возев по Куманово, после дојдов Скопје и утредента сабајле до работа, се беше ок. Утре на тргнување од работа, после 5 минути почна чудно да се однесува колата. Изразито во прва брзина, на тргнување целата кола тресе (не сецка, бобина и кабли сменети пред месец дена во Фиат Велиновски). Буквално воланот ми скока во раката. Одлично забрзува, мирно работи во лер. Некоја идеја што може да биде?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #7904 на: 12 Ноември 2019, 08:30:51 am »
Ламелата/потисната?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.