Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
1.6tdci Во лер кога ја турирам до 4к не чади. Во возење полека кога стискам гас не чади, ама ако ја стегнам до крај гаста на почеток ( првите секунди ) испушта црн дим после го сменува.Што може да е проблемот? Дали треба да ставам адитиви или?
Ми цркнала пумпицата за вода за брисачите, има шанси да се најде кај нас нова и дали се универзални или секој модел си е различен?Како може да е точен назив на англиски?И начекал ли некој на отпад растурени Мерцедеси А класа од втората генерација?Сакам да најдам сочувана палка за менувачот и потпирач за раката на возачка врата, ако се у добра состојба.
Здраво, во другата тема прашав за плин, но ме интересира и општо за 1.8 TFSI 160кс моторот. Некои го фалат, некои викаат бегај од TFSI... Се работи за A4, што доколку ја земам, би и ставил плин.Искуства/мислења?
Ми треба препорака за мајстор што при промена на DMF ќе се позамара да ги торкне штрафовите по фабрички спец.Исто така би било фино ако некој со 1.9 тди со сменет фиксен замаец би ми дал да го пробам да видам дали вреди да се ризикуваат пари за DMF.
Цитат: DarthJe5us на 19 Септември 2019, 04:34:25 amМи треба препорака за мајстор што при промена на DMF ќе се позамара да ги торкне штрафовите по фабрички спец.Исто така би било фино ако некој со 1.9 тди со сменет фиксен замаец би ми дал да го пробам да видам дали вреди да се ризикуваат пари за DMF.Ако ти е за продавање стави фиксен, ако си со план да го возиш стави си Варијабилен