Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2242377 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2616
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #6465 на: 27 Јули 2018, 09:24:55 am »
Каде да барам компресор за клима за ауди а4 2002 1.9 тди ?
Нов кај Цеко или евентуално да ти го направат (мислам дека не е како компресорите на VW моделите 2004-2008 кои у 99% не можат да се поправат) а за половен имаш доста опции, на секое ќоше растураат коли, ми текнува на Милевски моментално....
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #6466 на: 27 Јули 2018, 09:29:07 am »
Poradi sto se deshava ova sto se pojavuva crvenovo od  antifrizot? Imam ist problem i duplo pojce antifriz zgrutceno.. Novo crevo ili ne e stegnato ubavo,?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Стегни ја стегата со осет и избриши го запеченото за да следиш. Ако продолжи да лигави ќе треба да го извадиш цревото и да го исчистиш убаво, а ако е поткинато некаде и да го смениш.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #6467 на: 29 Јули 2018, 01:34:44 am »
Дечки некој поупатен да ми објасни што значи high crankcase preesure?
На кавасакито при поголемо малтретирање (на блокажа)  знае да фрли плав чад.. Уље не троши (барем во овие 1000км) свеќиците се суви барут, ауспухот исто..
Е сега читам по интернетов имало некој издишок кај главата што оди кај филтерот за воздух.. На предходното кавасаки го имаше, на ова го нема ваљда е запечатено некако..?
Или евентуално да преминам на погусто уље (моментално е 10w30)..
@onak?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6468 на: 29 Јули 2018, 01:46:26 am »
В место на блокажа држ го ама мин 10 минути и нема тој ерор да излага. По можност на едно колце да е, за да биде цело уље слезено и фактички да работи моторот на суво, од многу уље  тоа е изгледа, видишвисок притисок имало, мора да се напрајт малце луфта измеѓу делојте за да немат притисок. :D

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #6469 на: 29 Јули 2018, 09:55:37 am »
Неможе да е блокиран одушокот... Ако е блокиран ќе избие на друго место на пример семеринг.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #6470 на: 29 Јули 2018, 12:04:11 pm »
Хм незнам, кизнај кај е спроведено.. Еве на странски форум што прочитав..
Sometimes a performance motor will have a lot of crankcase preesure and push oil up the breather hose.. Disconnect the breather hose from the airbox and plug the hole in the airbox and test it..

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6471 на: 30 Јули 2018, 15:14:25 pm »
На што треба да се внимава/провери/смени кај 1.2 TSI од VAG? Конкретно во 2010 yeti рачен мењач преден погон. Превентивно, нема никакви проблеми сега за сега.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #6472 на: 30 Јули 2018, 15:14:47 pm »
Турбина.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #6473 на: 30 Јули 2018, 15:49:06 pm »
На што треба да се внимава/провери/смени кај 1.2 TSI од VAG? Конкретно во 2010 yeti рачен мењач преден погон. Превентивно, нема никакви проблеми сега за сега.
Дали троши уље. Некои серии знаат да трошат многу уље. Ако не ондак се е ОК со моторот. Друго шознам како и кај секоја кола стандард.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #6474 на: 08 Август 2018, 13:02:17 pm »
ГАЛАНТЕРИЈА ЗА БАЗЕН... МИ ТРЕБА ЛАКМУС ХАРТИЈА ФИЛТЕР И СЛ НАЈЕВТИНИ ...  8)

Отсутен StOrM

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #6475 на: 08 Август 2018, 18:23:09 pm »
Здраво дечки.
Со Тиково идам накај Катланово и на враќање почнува моторот да тресе во 3та/4та брзина. Обично затресува во 4та, после кога намалувам во 3та повторно вибрира и со давање на гас се зголемува тресењето и морам да застанам и да ја изгасам (тресе само во возење). Кога повторно ќе запалам, продолжувам до дома како ништо да не било. Ова ми е случува третпат и тоа на истиот пат, само + - некое метро. 100 октански бензин му ставам. Свеќици му сменив ама еве вчера иста песна. Другарче вика да не е бомбината зезната.
На угорница и удолница по планина гајле нема, на прав пат дрма. :D Што бутур му е?

Отсутен MilfHunter

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #6476 на: 16 Август 2018, 11:32:44 am »
Dali nekoj ima menuvano zvucnici na Opel Meriva serja A,da mi kaze dijametar na predni i zadni kolku se. Imam 4 novi doma ama ne mi se vadat plastikite od vratite za dzabe ako ne se taja dimenzija sto gi imam jas

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #6477 на: 16 Август 2018, 14:48:16 pm »
На голфот имам фабричко радио наречено Composition memdia демек со тач екран и многу тракатанци такви но гледам не ми чита мп3 фајлови нити од усб портот нити од цд. Зар можно е радиото да не подржува такви фајлови знае некој ?? Фала
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #6478 на: 16 Август 2018, 14:58:22 pm »
Блутут немаш? Усб портот е само за полнење на телефон зошто сигурно немаш android auto/apple car play. А за цд бар кај мене што сум пробал си работи ок ама тие се оригинални цд-иња не во мп3 формат сигурно.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #6479 на: 16 Август 2018, 15:32:07 pm »
Блутут немаш? Усб портот е само за полнење на телефон зошто сигурно немаш android auto/apple car play. А за цд бар кај мене што сум пробал си работи ок ама тие се оригинални цд-иња не во мп3 формат сигурно.
да има блутут,андроит ауто и сд кард и сите тие тракатанци и сеа ете случајно ставам усб со мп3 фајлови и ништо, ставам цд со мп3 формат и ништо... чудно ми е
VW MK-7 (1.6 тди)