Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: srgjan на 21 Мај 2018, 20:33:53 pm Поздрав.Ме интересира дали мојот Меган 1.5 дци 78кв 2007 има фап (дпф)филтер.Прашувам бидејќи на технички ми извади повисока емисија на штетни гасови.Исто така ако го возам на подолга релација ми го поцрнува малку браникот кај што е ауспухот.Во една пригода прашав во овластен сервис ми рекоа дека егр вентилот требало да се чисти.Сеуште го немам очистено но со возилото немам проблем досега.Ништо не покажува на дијагностика а ниту на борд компјутерот.Масло не троши а користам елф 5-40.Еве 10 илјади за 7 месеци нема потрошено воопшто.Значи да не претервам ме буни само таа црна флека на браникот.Изгледа е ист како мојот. Нема ДПФ, и кај мене црни малце на браникот, го немам чистено ЕГР, не троши масло, не чади (видливо, повремено фрла црни саѓи ако го згазнам на некои 4-5 секунди додека ги исфрли), нема никаков проблем со моторот.
Поздрав.Ме интересира дали мојот Меган 1.5 дци 78кв 2007 има фап (дпф)филтер.Прашувам бидејќи на технички ми извади повисока емисија на штетни гасови.Исто така ако го возам на подолга релација ми го поцрнува малку браникот кај што е ауспухот.Во една пригода прашав во овластен сервис ми рекоа дека егр вентилот требало да се чисти.Сеуште го немам очистено но со возилото немам проблем досега.Ништо не покажува на дијагностика а ниту на борд компјутерот.Масло не троши а користам елф 5-40.Еве 10 илјади за 7 месеци нема потрошено воопшто.Значи да не претервам ме буни само таа црна флека на браникот.
Цитат: Tischläufer на 21 Мај 2018, 23:26:14 pmЦитат: srgjan на 21 Мај 2018, 20:33:53 pm Поздрав.Ме интересира дали мојот Меган 1.5 дци 78кв 2007 има фап (дпф)филтер.Прашувам бидејќи на технички ми извади повисока емисија на штетни гасови.Исто така ако го возам на подолга релација ми го поцрнува малку браникот кај што е ауспухот.Во една пригода прашав во овластен сервис ми рекоа дека егр вентилот требало да се чисти.Сеуште го немам очистено но со возилото немам проблем досега.Ништо не покажува на дијагностика а ниту на борд компјутерот.Масло не троши а користам елф 5-40.Еве 10 илјади за 7 месеци нема потрошено воопшто.Значи да не претервам ме буни само таа црна флека на браникот.Изгледа е ист како мојот. Нема ДПФ, и кај мене црни малце на браникот, го немам чистено ЕГР, не троши масло, не чади (видливо, повремено фрла црни саѓи ако го згазнам на некои 4-5 секунди додека ги исфрли), нема никаков проблем со моторот.Битно нее ништо страшно но сепак ќе си закажам едно чистење на егерот кај мајсторчињава мои.Поздрав.
Зошто ми дува прашина од вентилаториве? Дали е филтерот за менување и дали воопшто го има (од маалски муабети иам слушано дека верзии без клима немале)
Се купе Ауди А3 8P за сестра ми, со еден клуч пред неколку дена, и погодете што се случи.Клучот го остави внатре, џамови затворени и колата се заклуче сама.Колата е во двор, чаре за без пари? Или Бис Ауто Битола да прашувам за со пари?
Цитат: srgjan на 22 Мај 2018, 18:55:14 pmЦитат: Tischläufer на 21 Мај 2018, 23:26:14 pmЦитат: srgjan на 21 Мај 2018, 20:33:53 pm Поздрав.Ме интересира дали мојот Меган 1.5 дци 78кв 2007 има фап (дпф)филтер.Прашувам бидејќи на технички ми извади повисока емисија на штетни гасови.Исто така ако го возам на подолга релација ми го поцрнува малку браникот кај што е ауспухот.Во една пригода прашав во овластен сервис ми рекоа дека егр вентилот требало да се чисти.Сеуште го немам очистено но со возилото немам проблем досега.Ништо не покажува на дијагностика а ниту на борд компјутерот.Масло не троши а користам елф 5-40.Еве 10 илјади за 7 месеци нема потрошено воопшто.Значи да не претервам ме буни само таа црна флека на браникот.Изгледа е ист како мојот. Нема ДПФ, и кај мене црни малце на браникот, го немам чистено ЕГР, не троши масло, не чади (видливо, повремено фрла црни саѓи ако го згазнам на некои 4-5 секунди додека ги исфрли), нема никаков проблем со моторот.Битно нее ништо страшно но сепак ќе си закажам едно чистење на егерот кај мајсторчињава мои.Поздрав.Каде го носиш на мајстор?Цитат: Ѓорѓи на 22 Мај 2018, 23:56:49 pmЗошто ми дува прашина од вентилаториве? Дали е филтерот за менување и дали воопшто го има (од маалски муабети иам слушано дека верзии без клима немале)Мислиш на филтерот во кабина? Него го има без разлика дали има клима или нема. Во Кадетот мој од пред 52 години има филтер да го **ам.
99 % е поради филтерот, извади го и види во каква состојба е.
Цитат: Van на 11 Мај 2018, 17:58:12 pm(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)На жена ми и ја удриле колава малку на задниот браник. Гледам искривен е надолу/наназад тој држачот и како резултат ќошето од браникот (заокруженото десно на сликата) е откачено пошто браникот е отиден наназад и повеќе не се фаќа за каросеријата тоа како штипка што е.Се исправа некако држачот (лево на сликата)?Ми предложија просто да го заштрафам браникот на каросерија, ама некако не ми се допаѓа идејата - не заради естетика туку што би се десило на некое следно подчукнување... Не гледам баш колку е удрена, ама јас слично така здрвив знак потсечен, ја со мавање ја дотерав, ама со хидраулика би било многу поелегантно.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)На жена ми и ја удриле колава малку на задниот браник. Гледам искривен е надолу/наназад тој држачот и како резултат ќошето од браникот (заокруженото десно на сликата) е откачено пошто браникот е отиден наназад и повеќе не се фаќа за каросеријата тоа како штипка што е.Се исправа некако држачот (лево на сликата)?Ми предложија просто да го заштрафам браникот на каросерија, ама некако не ми се допаѓа идејата - не заради естетика туку што би се десило на некое следно подчукнување...