Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2242386 пати)

Отсутен supermen

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5745 на: 24 Декември 2017, 20:21:18 pm »
Јок ѓузел само еден клуч имам,одамна се спремам да направам уште еден ама не се стига,кога сме веќе кај темава ме интересира уште нешто

-дали може да се испрограмира CCM да ги отвора и затвора прозорците како што се прави со задржувањето на клучот во бравата на вратата,и кога ке се заклучи колата да ги крева сам прозорците доколку е некој отворен,па кога ке го програмирам клучот да средам и тоа.

-клуч од друго возило како моето од тоа годиште дали може да се испрограмира како втор клуч или ке мора 9000ден да се дадат за комплет скакавец со две типки

У случај да не најдам по Куманово да го решам проблемов доколку знаете некој од Скопје кој ги барата работиве со програмирање на CCM дајте бројче па после празнициве да средам зезанцијава,и чисто информативно колку ке ме чини задоволствово наречено CCM

Благодарам дужам пивооо а за мене сок :) :) :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5746 на: 24 Декември 2017, 20:28:19 pm »
За прозорите не сум сигурен мислам дали може, а на друг клуч би требало да може да се испрограмира чипот да работи само прашај на клучар.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #5747 на: 24 Декември 2017, 20:49:22 pm »
Не знам дали е соодветна тема ама ај и овде да прашам
Да не знае некој за што служи ова?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5748 на: 24 Декември 2017, 20:56:09 pm »
Ваљда да ја отклучиш и стартуваш колата... :P

Сеа малце озбиљно : Алуминиумското тагче обично е бројчана репрезентација на обликот на клучот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #5749 на: 24 Декември 2017, 21:33:52 pm »
Значи подобро на страна да го чувам, ако евентуално ги изгубам и двата клуча да можат да ми направат нов или?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5750 на: 24 Декември 2017, 21:34:44 pm »
Значи подобро на страна да го чувам, ако евентуално ги изгубам и двата клуча да можат да ми направат нов или?
Ако ги изгубиш и двата клуча, купи си билобил. Два клуча у еден ден да изгубиш... ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #5751 на: 26 Декември 2017, 11:28:10 am »
Препорака за сервис/отпад за Toyota Aygo треба само да се смени кваката од возачка врата?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #5752 на: 26 Декември 2017, 12:57:29 pm »
Препорака за сервис/отпад за Toyota Aygo треба само да се смени кваката од возачка врата?

Официјалниот Тојота сервис мислам ќе ти заврши работа
;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5753 на: 26 Декември 2017, 12:58:56 pm »
Затоа што Aygo на отпад тешко дека ќе најдеш ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #5754 на: 26 Декември 2017, 15:12:58 pm »
Општо тешко дека некаде во Македонија има отпад за јапонски коли :D

@Molec  @autoking  Прашај ги.

Отсутен BildeR

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
« Одговори #5755 на: 26 Декември 2017, 15:42:24 pm »
Здраво,

имам мака со сервото, ми тече АТФ маслото, но се убивме гледање со мајсторот и не може да најдеме од каде, тој крена раце дека не може да и најде чаре.
Летвата е сува барут, а маслото го исфрла некаде од горе, најмрсна беше капачката од резервоарчето.
Каде да одам во Скопје за ваков тип на дефект и совет што може да ме заебава?
Се работи за Renault Scenic 1.9dci 2001 година.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #5756 на: 26 Декември 2017, 15:52:00 pm »
Да смениш резервоарче за ATF?

Отсутен BildeR

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
« Одговори #5757 на: 26 Декември 2017, 16:27:49 pm »
Мислиш да не е пукнато?

Ќе морам да барам половно, такво ново тешко да се најде.

Отсутен srgjan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #5758 на: 26 Декември 2017, 17:40:03 pm »
Поздрав до сите форумџии.
Имам едно прашање.Се работи за рено меган 1.5 дци 78 кв 2007г.Кога се враќам на рикверц на некој успон се јавуваат некои вибрации, тресења.Нормално се обратив во локален сервис и таму ми рекоа дека е некој држач на моторот.Кога проверија ми рекоа дека е еден држач отиден долу под моторот.Секако го видов небеше во толку лоша состојба но сепак е за замена.Е сега, по малу гуглање по интернетов наидов на информации дека може да е некој држач од мењач.Да не гњавам многу ме интересира колку држачи има меганов на мотор,мењач бидејќи и во авто делови ми рекоа да го лоцираш точно кој е пошто и кај нив неколку им давало(стварно неможев да ги разберам).Ке ви бидам благодарен ако некој знае да помогне ,да ме упати на некоја шема кај што се претставени држачиве.
Благодарам.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #5759 на: 26 Декември 2017, 20:16:08 pm »
Здраво,

имам мака со сервото, ми тече АТФ маслото, но се убивме гледање со мајсторот и не може да најдеме од каде, тој крена раце дека не може да и најде чаре.
Летвата е сува барут, а маслото го исфрла некаде од горе, најмрсна беше капачката од резервоарчето.
Каде да одам во Скопје за ваков тип на дефект и совет што може да ме заебава?
Се работи за Renault Scenic 1.9dci 2001 година.

На капачката одоздола има еден гумен прстен што служи да диктова да не мрси низ капачка. Види да не е скинат или едноставно да не е укрутен од годините или пак самата капачка да не е пукната. Ама многу АТФ масло ако ти губи тешко дека низ капачка, ваљда пукнато е казанчето.