Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2663165 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5730 на: 22 Декември 2017, 09:12:15 am »
Го имаме гарантниот лист ама не го пишува таму. Или да не знаете дали е запишан негде во колата ?
Во упатството од радиото кодот можно да е, јас слепец не го видов, па најдов калкулатор, за по некое време да го видам и кодот кај бил запишан.
Инаку за Рено имам калкулатор на некој ако му треба... Филипс радио мислам

@igor_xxxx
Можно е и масло да имало на патот, колата санка

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #5731 на: 22 Декември 2017, 11:19:53 am »

Го имаме гарантниот лист ама не го пишува таму. Или да не знаете дали е запишан негде во колата ?
Во упатството од радиото кодот можно да е, јас слепец не го видов, па најдов калкулатор, за по некое време да го видам и кодот кај бил запишан.
Инаку за Рено имам калкулатор на некој ако му треба... Филипс радио мислам

Е упатство за радиото немам. Се друго имам и кодот не  е таму..

Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
    • Womens In Your City - Anonymous Sex Dating - No Verify
« Одговори #5732 на: 22 Декември 2017, 12:02:29 pm »
Дечки w203/c200 mercedes не ми пали.Има контакт несака да вергла, изгорен беше еден од осигурачите го сменав пак исто.

Алтернаторот или можеби нешто друго ???
https://SecretPrivat.com - Jamie Luna Corinne Mia Lily Virgin Yummy Couple - No Verify - Anonymous Casual Блокирано -   Chat Local Singles

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #5733 на: 22 Декември 2017, 13:06:57 pm »
клабери дали абс пумпа од алфа ромео 156 е иста за 1.9јтд и 1.8 бензин. 2те алфи се исто годиште на производство.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
« Одговори #5734 на: 22 Декември 2017, 13:30:54 pm »
Дечки w203/c200 mercedes не ми пали.Има контакт несака да вергла, изгорен беше еден од осигурачите го сменав пак исто.

Анласер? Провери го пак осигурачот. Мада анласерот обично е директно на акумулатор, или преку некој голем 50-100А осигурач...

клабери дали абс пумпа од алфа ромео 156 е иста за 1.9јтд и 1.8 бензин. 2те алфи се исто годиште на производство.

Може да се исти, само провери да не се разликуваат по опции (ASR/VDC и слични работи).

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5735 на: 22 Декември 2017, 14:36:54 pm »
Ај баш, па пиши.

Едит: провери си и притисок во гумите.

Најден проблемот, штраф во задна гума.Сабајле од око не се приметуваше разлика во гумите, ама сега кога излегов видно се гледаше дека е издишана гумата.

Фала за советите.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #5736 на: 22 Декември 2017, 14:38:46 pm »
Штраф во задна гума на постара мечка = ламбада  ;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5236
  • The Spartan General
« Одговори #5737 на: 22 Декември 2017, 14:46:58 pm »

На понова, свири системот за притисок, и после пак си почнува ламбадата. Кај мене беше шајка.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #5738 на: 22 Декември 2017, 14:54:35 pm »

Не мора да значи, но може да биде ЕЦУ-то односно компјутерот. Види прво осигурачи, релеа, бендекс и алнасер како поевтина варијанта. Ако не, тогаш компјутерот ти прави проблем, барем тоа беше кај мене. Поправката беше околу 250 евра. Јас кога не ми палеше пробав на туркање и не сакаше да запали (ова не знам  колку е паметно ова да се прави), а по некој час запали без проблем со верглање.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #5739 на: 22 Декември 2017, 14:59:14 pm »

На понова, свири системот за притисок, и после пак си почнува ламбадата. Кај мене беше шајка.  ;D

Си играше газот поприлично, ко за стара мома агилна е :D

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1056
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #5740 на: 22 Декември 2017, 17:44:16 pm »
човеци, дајте совет плиз:
на утро кога ја палам колата ладна осеќам благ мирис на издувни гасови во кабината, не нападно него децентен мирис.
после некое време се губи скорз  по неколку минути. од ауспух не чади ништо. колата е 320Д Е91 2008 со дпф.

пред две недели ми светна жолтата чек енгџин, преку ОБД најде мајсторот агр, дпф итн.. ги избриша и еве веќе две недели никаков проблем.
Ми рече да се исчисти АГР вентилот.
Пред година и пол го чистеа немав мака до сега, колку редовно треба агр от да се чисти, дан је сјебан да го сменам?
Не е можно секоја година година и пол да се запушуваат?

Можно ли е од тоа да е мирисот у кабина-

---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #5741 на: 22 Декември 2017, 17:45:14 pm »
Да ти проверат издувна грана да не е пукната.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #5742 на: 24 Декември 2017, 10:13:51 am »

Што мислите за понудава ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен supermen

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
« Одговори #5743 на: 24 Декември 2017, 16:08:08 pm »
Дечки имам бора 2000г,ме зезаше микропрекидачот во совозачката врата,порачав од алиекспрес го сменив и  функционира океј,со тоа што проблемот со кабинското светло и светлото на вратите долу пак си остана,кога сака работи кога несака не работи кога како ке му дојде,проблемот со светлото е во целата кола и на сите врати и у гепек,гуглајки по нет го најдов виновникот "CCM-comfort control module" земав друг го сменив работи перфектно ама далечинското за централно не функционира преку него се останато функционира перфект,најверојатно потребно е некое кодирање или нешто слично.
Пробав со неколку фори клуч у брава отклучи заклучи ама не успеав.
Ако некој го имал истиот проблем како се решава.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #5744 на: 24 Декември 2017, 18:33:07 pm »
2 клуча имаш? На изгасена кола еден во брава стави на позиција за палење отвори прозор излези и на надворешната брава од вратата со другиот клуч држи 10 секунди на отклучување или заклучување, ќе свирне колата или ќе пушти 4 жигавци на кратко. Тогаш е влезена во мод за програмирање, после стисни 2 пати на клучот на едно од копчињата со кратка пауза меѓу стискање. Ако не сака вака ќе мора да најдеш некој со vagcom да го испрограмирате CCM од таму.