Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1955170 пати)

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #8595 на: 13 Јули 2020, 20:05:39 pm »
Абе не знам која будала го дизајнирала под касетата и плус да нема ни запче да стои само барем еден шрад дури да наместиш, душата ми ја извај
Еве ги старите читам на нив 31/12/2012 производство

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #8596 на: 13 Јули 2020, 20:46:24 pm »
Стигна филтерот нигде не прочитав да пиши карбонски или слично.Ако излажале минус за аутофилтер :)

@AllMightyMe ќе напрам споредба со стариот ама мислам дека во оваа насока се монтира?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас секогаш се ориентирам од стариот ама на 147 лесно е, протокот е кон решетката, бидејќи нели пред неа треба да е филтриран воздухот.

Да, карбонски е, обичниот е скроз бел.

Ако сакаш дезинфекција на вентилација имам убаво упатство напишано во темата за клими. Се надевам убаво жлебчето ти влезе, зошто нема да можеш убаво да ги заштрафиш штрафовите. Иначе ММЕ на италијаните што користеле 5.5 глава на штраф.

п.с. Немој да прдиш (освен ако не си сам) пак се осеќа мирис. Џабе карбонот.
;D ;D ;D

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1077
« Одговори #8597 на: 13 Јули 2020, 20:58:21 pm »
Стигна филтерот нигде не прочитав да пиши карбонски или слично.Ако излажале минус за аутофилтер :)

@AllMightyMe ќе напрам споредба со стариот ама мислам дека во оваа насока се монтира?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да, карбонски е, обичниот е скроз бел.

Ако сакаш дезинфекција на вентилација имам убаво упатство напишано во темата за клими. Се надевам убаво жлебчето ти влезе, зошто нема да можеш убаво да ги заштрафиш штрафовите. Иначе ММЕ на италијаните што користеле 5.5 глава на штраф.

п.с. Немој да прдиш (освен ако не си сам) пак се осеќа мирис. Џабе карбонот.
;D ;D ;D

Се шо кажа од А до Ш е точно, горниот шраф иди одма на дупка ама страничните ако не го наместиш убо жлебот не се местат на дупки. Иначе не знаев дека имаш пишано некаде за дезинфекција, наредно менвање подетално ќе се занимавам  ;)

Јас секогаш се ориентирам од стариот ама на 147 лесно е, протокот е кон решетката, бидејќи нели пред неа треба да е филтриран воздухот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #8598 на: 13 Јули 2020, 21:30:45 pm »
Море сум купувал цел сет на гедоре заради 5.5мм.

Мамата италијанска. Отвораш нешто и има мин 3 различни шрафови.

Златни Јапонци. Само со крстач се расклопува цела кола.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8599 на: 13 Јули 2020, 21:34:52 pm »
Тапацир на врата на Ксара е заштрафен со ТРИ различни големини на торкс. Све тоа треба да се убие.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #8600 на: 14 Јули 2020, 07:20:52 am »
Иначе ММЕ на италијаните што користеле 5.5 глава на штраф.

Мислам дека тоа е единственото место кај што се користи такво  штрафче :) Стило, 166, 147, 159, сите аута на истото место, глупото штрафче!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен runcev

• Почетник
  • *
  • Пораки: 31
« Одговори #8601 на: 14 Јули 2020, 08:14:04 am »
Абе не знам која будала го дизајнирала под касетата и плус да нема ни запче да стои само барем еден шрад дури да наместиш, душата ми ја извај
Еве ги старите читам на нив 31/12/2012 производство (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тој што не е мењал филтер за полен на Форд Фокус 2, не знае што е мака.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #8602 на: 14 Јули 2020, 08:22:30 am »
Незнам за фокус, кај мене на Фиестата се вади педалата за гас за да смениш филтер за полен. На прв поглед личи дека е страшно комплицирано, ама ако имаш штрафилица, продолжно црево за штрафилица, клуч 10ка за штрафилицата и торкс 20/25 за неа, работата е помалку од 4-5 минути. (кај верзијата со десен волан, не се вади педалата за гас- зошто е од другата страна :) )

Поентата е што кабински филтер не се менува апансас, на паркинг покрај пат, па не е проблем и да треба некој алат. Како што е на пример проблем, да се смени сијалица на фарот, сосе вадење на фар и браник. Ама веќе сите станаа такви.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #8603 на: 14 Јули 2020, 08:25:51 am »
На Меган 2 треба пола шалтабла да расклопиш.

Хјундаи, ко господин ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8604 на: 14 Јули 2020, 08:30:07 am »
Бриииииј колкицко стаиле филтерче во и10. :) Затоа и можеле да го пикнат таму. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #8605 на: 14 Јули 2020, 08:33:02 am »
И на i30 е таму, и Елантра...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #8606 на: 14 Јули 2020, 08:44:51 am »
И на Јарис е боза работа, не треба нит алат ако се сеќавам, вадиш фиоката за работи и тука е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8607 на: 14 Јули 2020, 09:31:44 am »
Е ова веќе е филтер. :)

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 237
« Одговори #8608 на: 14 Јули 2020, 11:16:18 am »
Иста ситуација во Киа Спортаж. Не ти треба алат никаков, за 3 минути изваден и ставен нов филтер.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #8609 на: 14 Јули 2020, 13:21:05 pm »
Иста ситуација во Киа Спортаж. Не ти треба алат никаков, за 3 минути изваден и ставен нов филтер.
Мене повеќе ми треба зелениот картон да го извадам од касета на алфата :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.