Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2369698 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2370 на: 04 Јули 2016, 17:50:57 pm »
Клабери,

Земав Сонакс за дезинфекција на клима, пошо на влучена клима не мириса, додека на исклучена мириса о.О ...сеа дилемата ми е како е поарно, со стариот филтер за клима да работи Сонаксот, па после тазе нов или директ на новиот или или :) без филтер за клима па после нов?

претежно ижа упатство. следи го и нема да згрешиш. до сега што имам личнп виденп и употребрно од прилика оди вака :
се вади стариот филтер. се затвара капакот, ако има
се пушта вентилација на ладно(пожелно е да ги отвориш вратите)
се прска спрејот од усисот за воздух за кабина, некои постојано а некои во интервали
се гаси вентилаторот
се остава спрејот да денствува 10-15мин.
повторно се пушта вентилацијата на ладно и на максимум, 10-9тина минс.
се става нов филтер за полен.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2853
« Одговори #2371 на: 04 Јули 2016, 17:55:10 pm »
Имам една мака.
Откако почнав да користам многу појако гориво од стандардното почна да ми се јавува проблем со дихтунзите на ауспухот.Комлет ми горат сите.
Неколку пати ете веке ги менувам ама ми горат пак.Од Гевгелија до Скопје неможам да стигнам ги преговува.
Ми правеа во Грција дихтунзи од специјален некој си материјал не ми ттекнува како беше но пак истата приказна,само што овој пат стигнав до СКопје па на враќање ги изгоре :D :D :D
Е сеа кажувајте чаре што да праам

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #2372 на: 04 Јули 2016, 18:04:36 pm »
Добро значи овој што продава ауто делови не продава компири со сообраќајна фино лепо му отидов му викам Казанче за вода(антифриз).Па од што беше писмен и хауба му отворив да му покажам какво е капачето на сегашното и сензорот доле под казанчето...Готово вика нарачано е ќе стасаат за 5 саати од Ск кај цел ден си го утепав стасуе казанчево одам го зимам не ни обрнав на тоа внимание, таман да го местам глеам капачето не пасуе а му напомнав исто казанче со истово капаче зошто си беше океј капачето одам се враќам во продавница му викам дај ми капаче за казанчево што го носам со мене ми дава капаче местам се и на крај да го поврзувам сензорот гледам не е ист кај мене како округол беше а овој како две желевца само исправени ај па назад му се враќам и се расправав.Дечкото ме убедуе дека ако ги исечам жиците и ги поврзам со конекторчиња директно таман ќе било.И башка шо ми изгледа сумлив квалитет...и сеа сум во потрага по вакво нешто оти коа ги поврзав прееска со обични клемички титкаше сензорот на шалтабла оглувев 15км така го возев и ги извадив жиците и така стојат сеа, после тргам за ск па здравје од Понеделник ќе се прави.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2373 на: 04 Јули 2016, 19:55:30 pm »
Имам една мака.
Откако почнав да користам многу појако гориво од стандардното почна да ми се јавува проблем со дихтунзите на ауспухот.Комлет ми горат сите.
Неколку пати ете веке ги менувам ама ми горат пак.Од Гевгелија до Скопје неможам да стигнам ги преговува.
Ми правеа во Грција дихтунзи од специјален некој си материјал не ми ттекнува како беше но пак истата приказна,само што овој пат стигнав до СКопје па на враќање ги изгоре :D :D :D
Е сеа кажувајте чаре што да праам

straight pipe

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #2374 на: 04 Јули 2016, 20:01:48 pm »
^ Не ти се рамни плочките, извитоперени се од топлина, затоа ти ги гори. Чаре нови плочки со дихтунг или рамнење на истите и варење назад. Или па нов издув комплет

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #2375 на: 04 Јули 2016, 20:02:43 pm »
Луѓе кога ќе ја запалам колата по 2 секунди ми гасни.Не секогаш,во денот по два три пати се случува после ја палам и нема гајле.
Од што може да биде.Моторот е 1.9 тди

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2853
« Одговори #2376 на: 04 Јули 2016, 23:04:07 pm »
^ Не ти се рамни плочките, извитоперени се од топлина, затоа ти ги гори. Чаре нови плочки со дихтунг или рамнење на истите и варење назад. Или па нов издув комплет
НИшто ке ги вадам сите плочки и ке ги заварам со цефка.Ако ставам нови пак ке ги извитка.....

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2377 на: 05 Јули 2016, 13:40:49 pm »
Сеа нешто чепкав по документиве и листовите од колата... јас ја купив 2012. 2011 е сменето водна пумпа,ребраст и power grip kit некој...  од тогаш јас у 2013 сменив ребраст само без водна пумпа мислам...

Од 2011 до сеа од коа е сменето тоа има поминато некои 40к.

На колку време се мења водна пумпа?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2378 на: 05 Јули 2016, 13:49:23 pm »
Dodeka ne ja vidis da pocne da kape, veke I vo nekoj oficijalni pocnaa taka da pravat, negde so promena na rebrast zavisi ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2379 на: 05 Јули 2016, 13:57:01 pm »
Сеа нешто чепкав по документиве и листовите од колата... јас ја купив 2012. 2011 е сменето водна пумпа,ребраст и power grip kit некој...  од тогаш јас у 2013 сменив ребраст само без водна пумпа мислам...

Од 2011 до сеа од коа е сменето тоа има поминато некои 40к.

На колку време се мења водна пумпа?

Кое возило? Види во сервисни интервали во упатството. Водна пумпа не би требало да се менува редовно освен ако не е врзано тоа со ребрастиот.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2380 на: 05 Јули 2016, 14:39:32 pm »
Максимум на 100к, односно со секое менување на ребраст.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #2381 на: 05 Јули 2016, 14:42:17 pm »
^
A ako e na lanec?
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2382 на: 05 Јули 2016, 14:49:13 pm »
За кој мотор станува збор?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #2383 на: 05 Јули 2016, 14:54:10 pm »
Onaka opsto si prasuvam, da cuknam vo drvo nemam namera da menuvam dodeka ne se preebe sama od sebe. Inaku kaj mene e e300 td, 130kw
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
« Одговори #2384 на: 05 Јули 2016, 14:59:03 pm »
Приметив дека многу слабо оде на нагорници, едноставно нема сила. Исто така педалата за гас има многу слободен ход, менувам брзина, стискам гас ништо не се случува дури на пола притиснато педало почнува да повлекува.
Исто така дека е дизел, во прва ќе ја ставам и ќе пуштам кумплуг треба да повлече без гас. не повлекува. Не гаси. Ама и  не повлекува... (Незнам колку добро објаснив) што би можело да е? Ламела, кумплуг, сајлата за гаста? Иначе турбо дизел е, се е механичко нема електрика.