Вчера пробав со клеми со ауди а4. Веднаш си се појави радиото, контактот, саатот, ама не можеше да запали, ептен слабо верглаше, веројатно зашто е ептен празен, на 0. Инаку нема шанса да сум заборавил нешто, секогаш се гаснам, светлата се ксенон и ако се заборавени светат, значи нема шанси да е нешто заборавено. Башка како што кажав во една недела поминав 400 км и воопшто не е од невозење. Изгледа си откажал акумулаторот и тоа здраво, скроз. Можда ладното го има пресечено, точно 3 години има како го користам, се работи за White Horse, 75А толку и ги прават да траат сега. Во случај да треба нов, што би препорачале или сите се горе-долу исти?
Инаку ќе пробам ова што ми кажуваш како последна мерка пред да барам електричар.
чим на кабли од друга кола ти проработело, тогаш направи го само она што не е прешкртано...
извади ги клемите од акумулаторот, тргни го него на страна, исчисти ги контактите на акумулаторот, па после и самите клеми. после тоа на самите клеми, отштрафи ги каблите без оглед дали се на папуча или се со преклопна стега, и тука исчисти убаво да нема оксиданти и склопувај, притоа стегај, не жали.. врати се на свое место назад, ако имаш централно прво осигурај се клучот да не ти е во брава пред да ги поврзеш клемите од акумулаторот, или врата отворена да имаш, ама посекако со исклучен контакт, закачи ги клемите и види дали е ке добиеш контакт и дали ке проработи се... би требало да го решиш вака... ако не, електричар, мада мислам дека нема да имаш потреба...
ако после ова пак не работи, честито нов акумулатор. инаку вајт хорс и јас имав, 75 амперски, со 3 години гаранција, го купив од карс корнер... на 2 години и 11 месеци ми го сменија со нов, блек хорс зедов, не од нив туку од овластениот сервис, во аеродром беше, позади општината сервисот, знам и дека се за нексен гумите таму овластени увозници... прво сакаа да ме одјебат, ама следниот ден им донесов писмо од адвокатот, одкако го прочитаа, без збор ми дадоа нов со 2 години гаранција...

гаранција си е гаранција...