Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2042945 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1755 на: 28 Април 2016, 20:04:37 pm »
Вчера пробав со клеми со ауди а4. Веднаш си се појави радиото, контактот, саатот, ама не можеше да запали, ептен слабо верглаше, веројатно зашто е ептен празен, на 0. Инаку нема шанса да сум заборавил нешто, секогаш се гаснам, светлата се ксенон и ако се заборавени светат, значи нема шанси да е нешто заборавено. Башка како што кажав во една недела поминав 400 км и воопшто не е од невозење. Изгледа си откажал акумулаторот и тоа здраво, скроз. Можда ладното го има пресечено, точно 3 години има како го користам, се работи за White Horse, 75А толку и ги прават да траат сега. Во случај да треба нов, што би препорачале или сите се горе-долу исти?

Инаку ќе пробам ова што ми кажуваш како последна мерка пред да барам електричар.
чим на кабли од друга кола ти проработело, тогаш направи го само она што не е прешкртано...
извади ги клемите од акумулаторот, тргни го него на страна, исчисти ги контактите на акумулаторот, па после и самите клеми. после тоа на самите клеми, отштрафи ги каблите без оглед дали се на папуча или се со преклопна стега, и тука исчисти убаво да нема оксиданти и склопувај, притоа стегај, не жали.. врати се на свое место назад, ако имаш централно прво осигурај се клучот да не ти е во брава пред да ги поврзеш клемите од акумулаторот, или врата отворена да имаш, ама посекако со исклучен контакт, закачи ги клемите и види дали е ке добиеш контакт и дали ке проработи се... би требало да го решиш вака... ако не, електричар, мада мислам дека нема да имаш потреба...

ако после ова пак не работи, честито нов акумулатор. инаку вајт хорс и јас имав, 75 амперски, со 3 години гаранција, го купив од карс корнер... на 2 години и 11 месеци ми го сменија со нов, блек хорс зедов, не од нив туку од овластениот сервис, во аеродром беше, позади општината сервисот, знам и дека се за нексен гумите таму овластени увозници... прво сакаа да ме одјебат, ама следниот ден им донесов писмо од адвокатот, одкако го прочитаа, без збор ми дадоа нов со 2 години гаранција...  ;) гаранција си е гаранција...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #1756 на: 29 Април 2016, 16:15:38 pm »
Каде можам да најдам десна (долга ) полуосовина за мојот форд
иначе Ford Probe 2.0
FS 01 тип на мотор

Отсутен BazeMK

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #1757 на: 02 Мај 2016, 01:48:21 am »
Дали некој знае каде изработуваат пластика по мерка во Скопје?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1758 на: 02 Мај 2016, 10:14:33 am »
за каква пластика станува збор? затоа што 99% од било што направено од пластика е изработено ВО КАЛАП, наменет само и само баш за тоа парче пластика... затоа кажи за каква пластика збориш и бараш, можда и ке ти даде некој совет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1759 на: 02 Мај 2016, 14:15:12 pm »
CNC?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен BazeMK

• Почетник
  • *
« Одговори #1760 на: 02 Мај 2016, 19:36:19 pm »
Се работи за пластика за во кола, сакам да преправам нешто кај вентилацијата и копчињата, ќе мора со калап по мерка да се направи.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1761 на: 02 Мај 2016, 19:50:47 pm »
со полиестер се прави,ама ќе те кошта,незнам за што станува збор и дали ќе ти се исплати

Отсутен BazeMK

• Почетник
  • *
« Одговори #1762 на: 02 Мај 2016, 20:26:32 pm »
Сакам да ги преместам сајлите за вентилација со се пластиката и копчињата доле кај мењачот, имам касета/дупка еве слика.

Треба да се направи како адаптер за да го држи.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1763 на: 02 Мај 2016, 21:22:31 pm »
не си отварај работа,ќе треба цела шал табла да ја вадиш за да ги средиш сајлите после

Отсутен BazeMK

• Почетник
  • *
« Одговори #1764 на: 02 Мај 2016, 21:40:15 pm »
Kако и да е планирам да вадам се, за да средам инсталација и да пуштам уште некое кабле, и затоа сакам да започнам со проект со преместување на вентилацијата и да ослободам простор за компјутер. Ако знаеш кој работи со пластика односно тоа што ми треба прати ми број фала однапред :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1765 на: 02 Мај 2016, 22:12:34 pm »
Ти го видпв голфчево во к4 прашај го комшијата јапан ваљда може он да среди или да те прати кај некој

Отсутен BazeMK

• Почетник
  • *
« Одговори #1766 на: 02 Мај 2016, 22:23:22 pm »
Ти го видпв голфчево во к4 прашај го комшијата јапан ваљда може он да среди или да те прати кај некој
хахаха океј фала многу :)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1767 на: 03 Мај 2016, 18:18:01 pm »
Знае ли некој каде може да се сервисира инструмент панел, некои сијалички не светат, односно не светат тие што треба да покажуваат проблем.
Искуства, препораки се добродојдени.

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #1768 на: 03 Мај 2016, 20:54:06 pm »
Сега ме потсети дека и мене не ми свети тоа плавото светло кога ми се пуштени долгите светла. Има шанси да има прегорено некоја сијалица или!?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #1769 на: 03 Мај 2016, 21:55:48 pm »

Имењаче, браутчед ми пластики за моторчето (падна, па скрши некои пластики) му ги среди еден мајстор на Илинденска... ај побарај го, блиску ти е, појди види дали може да ти среди..

075 574 695 Злате
« Последно менување: 03 Мај 2016, 22:04:48 pm Спенсер »